Ασυνείδητοι έκοψαν 40-50 δέντρα βελανιδιάς από δασύλλιο στο 2ο χλμ Μικροβάλτου – Λιβαδερού (Φωτογραφίες & Βίντεο)

31 Μαρτίου 2017
13:04

Εικόνα ντροπής που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, αντικρίζουν οι διερχόμενοι το 2ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Μικροβάλτου – Λιβαδερού, δεξιά στο ύψος της «Ασβεσταριάς», όπου άγνωστος (-οι) ασυνείδητος συμπολίτης μας με χρήση αλυσοπρίονου, έκοψε περί τα 40-50 νεαρά δέντρα βελανιδιάς («λουμάκια», διαμέτρου 20-30 εκατ.) στο παρακείμενο δασύλλιο και πολύ πλησίον του δρόμου!

Επί τόπου, την ώρα της καταγραφής (Πέμπτη 30.3.2017), συναντήσαμε κλιμάκιο του δασαρχείου Σερβίων, ο υπεύθυνος του οποίου μίλησε για παράνομη «εγκληματική» ενέργεια, πρωτοφανή τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες, ώστε να βρεθεί ο ασυνείδητος δράστης.

-parylmikr303 1

-parylmikr303 2

-parylmikr303 3-parylmikr303 4

-parylmikr303 5-parylmikr303 6

-parylmikr303 7-parylmikr303 8

mikrovalto.gr

2 σχόλια

  • Κοπή με αλυσοπρίονο, πάνω στον δρόμο και όχι ενός δέντρου αλλά 50 παρακαλώ! Ποιος μπορεί να πιστέψει πως αυτό το έγκλημα όπως χαρακτηρίστηκε, έγινε κρυφά κι όχι με συγκάλυψει υπευθύνων;

  • Τα Δάση είναι παράδεισοι που δόθηκαν στην γη, είναι οάσεις και παρηγοριά και δεν πρέπει να χαθούν για το καλό του ανθρώπου, για το καλό όλων των υπάρξεων πάνω στην γη.
    Οι Επιστήμονες σήμερα παραδέχονται πως τα Δάση είναι η Σπονδυλική Στήλη της Οικολογικής Ισορροποίας του Φυσικού Περιβάλλοντος.
    Ο σοφός μας Λαός σε παροιμία του λέει “Όποιος φυτέψει χίλια Δέντρα (ένα Δάσος δηλαδή) θα πάει στον Παράδεισο”.
    Αυτόχθονες της Αμερικής σ’αρχαίο ρητό λένε “Ο ουρανός είναι στερεωμένος πάνω στα Δέντρα. Αν εξαφανιστεί το Δάσος η ουράνια στέγη του κόσμου θα καταρρεύσει. Τότε η Φύση και ο άνθρωπος θα αφανιστούνε μαζί!”.
    Όποιος καταστρέφει, εξαφανίζει Δάση –> διαπράττει απ’τα μεγαλύτερα των εγκλημάτων, έγκλημα. Εγκληματίες είναι κι όσοι ξέρουν, συγκαλύπτουν, συναινούν, συνυπογράφουν, αποσιωπούν, σκεπάζουν τα ακατανόμαστα. Το έγκλημα τους κολάσιμο και πολύ μικρή είναι κι η απόδοση σ’αυτούς της εσχάτης των ποινών.
    Γιατί τελικά όπως και να το κάνουμε έτσι είναι: τα Δάση είναι οι κύριοι Διασφαλιστές του καλού του Περιβάλλοντος, είναι οι κύριοι Διασφαλιστές της υγιούς και ποιοτικής Ζωής στον Πλανήτη, είναι οι κύριοι Διασφαλιστές της Υγείας. Αυτήν την αλήθεια μην την ξεχάσετε ποτέ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.