kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Δείχνει να μη μπορεί – ακόμη – να ξεπεράσει το γεγονός ότι έχασε την προεδρία στο ΤΕΕ – Με αυτή, τη δεδομένη, κατάσταση, θα μπορέσει να συνεργαστεί, με τον Σ. Κιάνα, στο “κομμάτι” της απολιγνιτοποίησης – αναπτυξιακής μετάβασης;;

7 Ιουνίου 2020
12:05

 

 Έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του τέως Πρόεδρου του ΤΕΕ/Τμ. Δ. Μακεδονίας, σημειώθηκε, πριν από λίγες μέρες, έξω από το γραφείο του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, στο κτήριο της ΖΕΠ. Όπως αναφέρθηκε και σε εκπομπή του ΤΟΠ Channel, που επιβεβαιώνουν και τα παρακάτω γραφόμενα της στήλης, ο Σ. Κιάνας,  ήρθε αντιμέτωπος, τυχαία, με τον Δ. Μαυροματίδη, με τον οποίο φαίνεται πως έχει ακόμη “ανοιχτούς λογαριασμούς”, καθώς ο διάλογος που – άνοιξε ο τελευταίος – κι ακολούθησε μεταξύ τους, είχε και πάλι αντικείμενο τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από έξι (6) μήνες στο περιφερειακό ΤΕΕ κι  οδήγησαν, ως γνωστόν, στην αλλαγή “σελίδας” του εν λόγω φορέα, με την ανάδειξη στην προεδρία, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, του Σ. Κιάνα. Ο Δ. Μαυροματίδης, αν και πέρασε τόσος καιρός, δείχνει να μη μπορεί – ακόμη – να ξεπεράσει το γεγονός ότι έχασε την προεδρία στο ΤΕΕ, αφού – και πάλι – κατηγόρησε τον Σ. Κιάνα για τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο ζήτημα και τ’ ότι ο τελευταίος, όπως υποστηρίζει ο τέως Πρόεδρος του ΤΕΕ, δε σεβάστηκε την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος των Μηχανικών (στον Α’ “γύρο” της “μάχης”, δηλαδή πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Προέδρου και των οργάνων της νέας Διοικούσας), με τον Σ. Κιάνα να του εξηγεί, για πολλοστή φορά, πως, δεν έκανε κάτι μεμπτό και πως μέσα από απολύτως νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες, έκρινε, για το συμφέρον του ΤΕΕ να συνεργαστεί με μια άλλη παράταξη, αναλαμβάνοντας την προεδρία κι οδηγώντας το Τεχνικό Επιμελητήριο σε μια πορεία διαφορετική από αυτή που υπήρχε ειδικά τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια. Πάντως οι δυο τους, μετά τον ορισμό του Σ. Κιάνα ως Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακής Μετάβασης, θα κληθούν να συνεργαστούν, στο κομμάτι της απολιγνιτοποίησης, αφού ο Δ. Μαυροματίδης φέρει και την ιδιότητα του Συντονιστή της Ομάδας “Coal Platform”, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το αν αυτή η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική ή προβληματική.

Η Χύτρα

24 σχόλια

  • Απο που κι ως που προκύπτει οτι συντονίζει καποιους;;;
    Αν έχετε καποιο εγγραφο που να λεει τι κανει ενας συντονιστής μαλιστα Συχνά οι συντονιστες κανουν το γραμματεα για να μαζεύουν εγγραφα και να κλείνουν συναντήσεις μην μπερδευόμαστε. Είδατε καποιο αποτέλεσμα απο αυτό για να μας το πειτε να το διαβάσουμε καπου ; Μονο δελτια τυπου για το που πηγαν στην Ευρώπη περιοδεία βλέπαμε !

    • Αυτη η ομάδα εβαλε την περιφέρεια στα σχέδια της Ευρώπης.. χαμπάρι δεν ειχε η ΕΕ. Δούλεψε η Ομάδα χωρίς καμία αμοιβή ! Οτι πόροι που ρθουν στην περιοχή θα ειναι αποτέλεσμα της δουλειας της ομάδας αυτης με συντονιστή τον Μαυροματίδη. Πρεπει να μάθουμε να αναδεικνύουμε την αληθεια στη χώρα αυτή. Φυσικά συνέωαλαν τα μέγιστα ΕΚΕΤΑ, Πανεπιστήμιο, ΑΝΚΟ.

      • Ναι και πήραμε τα λιγότερα απο όλους… φοβερή ομάδα … να τους ξαναχρησιμοποιήσουμε μαζί με την ΑΝΚΟ και στο τέλος να πληρώσουμε κιόλας αντί να πάρουμε.. ο δεν Κίανας άφαντος ένα χρόνο σαν περιφερειακός σύμβουλος πήρε και προαγωγή για το τίποτε που έκανε…. αφήστε το λιβάνισμα ένθεν κακείθεν…

  • Αφηστε επιτελους τους νεους επιστημονες να προσφερουν.Τι κακο ειναι αυτο με την καρεκλα του Ελληνα;Στο κατω-κατω της γραφης ο τεως οτι ειχε να προσφερει το εκανε.

    • Δεν ξέρω αν ο Μαυροματίδης είχε κουράσει αλλά το τοπικό ΤΕΕ είχε μια σχετικά αξιοπρεπή παρουσία, όση επέτρεπε τέλος πάντων η πρόθεση συμμετοχής των μελών. Λογικό βέβαια μετά από καιρό να δημιουργείται ανάγκη ανανέωσης, να δεις τι νέο μπορεί να προκύψει – αυτό ήταν που βασικά οδήγησε στο να χάσει ο Μαυροματίδης την αυτοδυναμία.

      Το θέμα όμως τώρα είναι τι κάνει ο Κιάνας…και δυστυχώς το ΤΕΕ είναι σα να μην υπάρχει! Ποια είναι η (νέα) πορεία? Ποιο είναι το (νέο) όραμα? Η αλλαγή σελίδας αφορούσε αυτόν που κάθεται στην καρέκλα ή στη συνολική παρουσία του ΤΕΕ?

      Πού είναι οι νέοι επιστήμονες που θα προσφέρουν? Τους εμποδίζει το δρόμο ο Μαυροματίδης? Ο Κιάνας από μόνος του δεν μπορεί να στελεχώσει επιτροπές, χρειάζεται συνεργάτες. Πού είναι? Τα μέλη που τον ψήφισαν τί κάνουν, πού βρίσκονται? Η ευθύνη για τη μη ύπαρξη έργου είναι και των υποστηρικτών του (που δε συμμετέχουν) και του Κιάνα (που δε τα ζύγισε από την αρχή αφού ντε κ καλά ήθελε να γίνει πρόεδρος).

      Με αυτά τα δεδομένα το Μαυροματίδη, που δεν του έχω κ τρελή συμπάθεια, τον καταλαβαίνω. Το φυσά και δεν κρυώνει αλλά στην τελική και περισσότερες ψήφους είχε και το μαγαζί το δούλευε, όπως το δούλευε. Προφανώς αυτά που ακολούθησαν τις εκλογές δεν αφορούσαν το “καλό” του ΤΕΕ αλλά μικροπολιτικά/μικροκομματικά παιχνίδια.

  • Σταματήστε να μας δουλεύετε τους μηχανικούς…αποφασισε ο Κιανας για το καλό του ΤΕΕ…ποιος είναι αυτός που αποφασίζει….Ο Μαυροματιδης είχε κουράσει παρόλα αυτά τον αδίκησαν Γιατί με το ποσοστό του δικαιούνταν κάποια προεδρία.. τα άλλα είναι για κατανάλωση των κομματοσκυλων

  • Πολύ άγουρος ο κ. Κιάνας μόνο να μάθει είχε από τον κ. Μαυροματίδη η φιλοδοξία του τον οδηγεί σε βιαστικές και άκομψες κινήσεις με μηδενικό έργο 7 μήνες στο Τεε Η αντιπεριφέρεια μετάβασης θα τον εκθέσει προσεχώς.

  • Έτσι μπράβο,νέο αίμα κι ας είναι ότι να ναι …..με καθαρές διαδικασίες έγινε ….το γνωρίζουμε όλοι … συνασπισμός των 2 με μικρότερο ποσοστό…ας του δώσουν κι άλλες καρέκλες του Κιανα…να δούμε σε πόσες ταυτόχρονα μπορεί να ανταπεξέλθει… καημένη Ελλάδα.

  • Ο «ταλαντούχος» κύριος Κιάνας ;;) νέος, ωραιος και με γνωστό επίθετο. Μέχρι στιγμής φτωχό βιογραφικό επιδόσεων σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο που τπυ έχει ανατεθεί. Ιδού ο Ρόδος ιδού και το πήδημα..

  • O πρωην emails με κατι δημοσιεύσεις μας έστελνε μια φορα το τρίμηνο
    Και ολο λεει θα παραιτηθεί γιατι δεν τον ακούνε
    Θα παει στο εκετα που τον εκτιμάνε ως τεχνοκράτη
    Ενας συναδελφος του λεει πως ο καρυπ το ανέθεσε ενα σχεδιο για την περιφερεια το 2014 και το τελειωσε λιγο πριν τις εκλογες !!!!!! Στο ενδιάμεσο τι εκανε ;
    Τον πολιτικό ;;;

    Μια με το ΠΑΣΟΚ μια με τον καρυπ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τωρα με τον Κουκούλη

  • ΓΙΑΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΔΥΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ;;;;

    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΟ

    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ
    Δ Ο Υ Λ Ε Υ Ο Υ Ν
    ΔΕΝ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ

    ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ

    ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΟ ΤΕΛΟΣ ;

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ;;;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.