Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και όχι με την επικοινωνιακή διαχείρισή τους» (Φωτογραφίες)

9 Ιουνίου 2020
12:38

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με αγροτικούς φορείς και μεμονωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους, συνοδευόμενη από κλιμάκια της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα διαχρονικά προβλήματα του χώρου αλλά και όσα προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αρχικά, συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των ΤΟΕΒ Σερβίων- παρόντος και του Δημάρχου κ. Χρήστου Ελευθερίου- και Βελβεντού, μιας και η καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα προβλήματα των αγροτών δυσχεραίνουν συνολικά τη παραγωγική δραστηριότητα.

Μιλώντας με τα μέλη των ΤΟΕΒ, αλλά και με τους αγρότες των περιοχών, αναδείχτηκαν τα κυριότερα προβλήματα τα οποία αφορούν την έλλειψη έργων υποδομής, την οικονομική ρευστότητα, την ανεργία, την υποβάθμιση της υπαίθρου, τις ζημιές στην παραγωγή αλλά και την κωλυσιεργία του ΕΛΓΑ.

Στις συζητήσεις και τις περιοδείες, στις οποίες παρευρέθηκε και το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μιμίκος, έγινε αναλυτική αναφορά σε ζητήματα όπως η άρδευση των περιοχών και η αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έλλειψη φροντίδας από τα αρμόδια Υπουργεία για την ενίσχυση των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Επιπλέον, η κ. Βέττα, επισκέφθηκε τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βοΐου, όπου ξεναγήθηκε στο τυροκομείο, διαπιστώνοντας τη εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι παράγουν βραβευμένα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, ενώ παράλληλα συζητήθηκε διεξοδικά το αίτημα τους για  σχολή γαλακτοκομίας-τυροκομίας στη Νεάπολη.

Επίσης, συναντήθηκε με το Σύλλογο Μελισσοκόμων Νομού Κοζάνης, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την προώθηση του μελιού της περιοχής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υφίσταται ο κλάδος τους.

Τέλος, επισκέφθηκε το Μεσόβουνο και τους Πύργους όπου συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι εξέφρασαν τη μεγάλη δυσαρέσκεια τους για την πλήρη απαξίωση που βιώνουν από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Αγροτικό Τμήμα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, ώστε να αποτυπωθεί πλήρως ο αγροτικός χάρτης της ΠΕ και να εξειδικευτούν οι άμεσες προτάσεις για την στήριξη της πρωτοβάθμιας παραγωγής, καθώς διαπιστώνεται συνεχώς ότι, και στον αγροτικό κόσμο, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και όχι για την ουσία των θεμάτων.

Τέλος, συμμετείχε μαζί με τον Συντονιστή της Ν.Ε.  κ. Κώστα Πασσαλίδη και κλιμάκια της ΟΜ Βοΐου και της ΟΜ Εορδαίας σε περιοδεία στις αντίστοιχες περιοχές, όπου και συζήτησαν με τους πολίτες το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η κ. Βέττα αναχώρησε για την Αθήνα καθώς αύριο θα είναι μια από τις ομιλήτριες του Νομοσχεδίου για την Παιδεία, ενώ την Πέμπτη θα είναι  βασική εισηγήτρια στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.