Καλλιόπη Βέττα: «Τα αθλητικά σωματεία δεν αντέχουν τις εξοντωτικές πιέσεις και τους πειραματισμούς της κυβέρνησης»

10 Ιουνίου 2020
14:28

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης και συγκεκριμένα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Πέτρο Κυρζόπουλο και το μέλος κ. Ιωάννη Νατσιόπουλο.

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Μητρώου Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού για τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα, απαιτείται πληθώρα εγγράφων, διοικητικής, στατιστικής και λογιστικής φύσης, μέσα σε ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες γεγονός που οδηγεί αναγκαστικά τα σωματεία να προσφύγουν σε δαπανηρές λύσεις για να ανταποκριθούν.

Η κ. Βέττα, συμφώνησε ότι οι απαιτήσεις είναι εξοντωτικές και γι΄ αυτό, όπως τόνισε, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι αυτές οι υπερβολικές απαιτήσεις μπορεί να απομακρύνουν από τον αθλητισμό παράγοντες και σωματεία που προσφέρουν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα σε αυτή της ΠΕ Κοζάνης.

Επίσης, τους ενημέρωσε ότι είχε υποβάλει ερώτηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την απώλεια των αρχείων του Υπουργείου που συνέβη τον Οκτώβριο του 2019 και οδήγησε χιλιάδες σωματεία στο διοικητικό φόρτο να επανυποβάλλουν έγγραφα που είχαν καταθέσει στο παρελθόν.

Η ερώτηση δεν απαντήθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό και θα επανακατατεθεί.

3 σχόλια

    • Και τραγούδια να τους πει μπορεί
      Και γυμναστική μπορεί να τους κάνει
      Αλλά προπαντός να εκπροσωπεί επάξια την τοπική κοινωνία ΜΠΟΡΕΙ!!!

  • Οταν ειστε ολοι αντιπολιτευση τα βλεπετε ολα κακα,ενω οταν ειστε κυβερνηση σφυριζεται κλεφτικα για τα ιδια πραγματα
    Σοβαρευτειτε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.