Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση δεν σέβεται την αγωνία των μαθητών και των εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο αύριο»

11 Ιουνίου 2020
12:04

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε κατά την διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.Κύρια σημεία της ομιλίας της:

«H συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι ενδεικτική για τον τρόπο που πολιτεύεται συνολικά η κυβέρνηση: πλήρης ενδοτικότητα στις απαιτήσεις των ιδιωτικών συμφερόντων, στυγνός νεοφιλελευθερισμός, καταπάτηση δικαιωμάτων, άρνηση για διάλογο και απέχθεια για οτιδήποτε δημόσιο, κοινωφελές και προοδευτικό….

…Η εκπαιδευτική κοινότητα, στη συντριπτική της πλειοψηφία, θεωρεί για λόγους αρχής και ουσίας, ότι το νομοσχέδιο αυτό αντιστρατεύεται τις δημοκρατικές αρχές της πλήρους, ανεμπόδιστης και επαρκώς χρηματοδοτούμενης πρόσβασης στην Παιδεία»

Συνεχίζοντας, έθιξε, εκτός των άλλων, το ζήτημα της αύξησης των μαθητών ανά τάξη, την Τράπεζα Θεμάτων, την κατάργηση της κοινωνιολογίας, ενώ έκανε ειδικότερη αναφορά στην επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής στα απολυτήρια:

«Πρόκειται για ένα φρονηματικό μέτρο το οποίο στην πράξη θα καταστρατηγηθεί. Ήδη, στον δημόσιο διάλογο έχει γίνει αντικείμενο χλεύης και απόρριψης.

Τα σύγχρονα σχολεία, ενισχύονται με χρηματοδοτήσεις, προσλήψεις εκπαιδευτικών, καινοτόμες δράσεις. Η επαναφορά της διαγωγής είναι μια φαντασίωση συμμόρφωσης και υπακοής και ένα νεύμα στο ακροδεξιό ακροατήριο.

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε πραγματικά το πρόβλημα, προσλάβετε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στην εκπαίδευση. Αυτή θα ήταν αναβάθμιση της σχολικής κοινότητας και όχι η επαναφορά της διαγωγής, ένα στίγμα που θα ακολουθεί εσαεί τους νέους κατά την διάρκεια της ζωής τους, όπως εξάλλου αναφέρει, κατηγορώντας σας έμμεσα, και η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής…

…Κλείνοντας, να αναφέρω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την έρευνα, την δίχρονη υποχρεωτική, προσχολική αγωγή, το ολοήμερο δημοτικό σχολείο, την κατάργηση των εξετάσεων στα γυμνάσια, την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια  την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, τους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από μια δεκαετία στασιμότητας και απολύσεων έθεσε τις βάσεις για μια σύγχρονη εκπαίδευση που σέβεται τον μαθητή και τον δάσκαλο

Αντίθετα, το σημερινό νομοσχέδιο, είναι ένα συντηρητικό, αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο, που πλην των ιδιωτικών σχολείων και των μεγαλοφροντιστηρίων-  έχει καταφέρει να βγάλει στους δρόμους όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα σας καλούσα να το ξανασκεφτείτε  και να το αποσύρετε αλλά είναι μάταιο: εσείς ενδιαφέρεστε για ιδιωτικοποιήσεις παντού, στην ενέργεια, στην υγεία, στην παιδεία, εσχάτως δε και στο νερό»

Το link της ομιλίας:

2 σχόλια

  • Ολη η κοινωνια αρχισε να ειναι εναντιων τους για τα λουκετα και τα νομοσχεδια ομως σαρωνουν στην εικονικη πραγματικοτητα των μμε γυρισαμε 100 χρονια πισω με την επιλογη που εκανε ο κοσμος και θα πιουμε ολοι το πικρο ποτηρι της νδ με προπαγανδα καναλιων χωρις δημοκρατια θα λοιμοκτονουμε και θα χαιρομαστε επειδη εχουμε δεξια

  • Δυστυχως η υφεση θα ειναι 8 με 9 και οι κυβερνωντες μεσα στην αλαζονεια τους δεν εχουν κανενα μετρο αντιμετωπισης της κρισης που ερχεται

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.