Αρδευτικά δίκτυα: Άμεσες παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης για τη στήριξη των παραγωγών

12 Ιουνίου 2020
12:05

Σε εργασίες συντήρησης των αρδευτικών δικτύων προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης με σκοπό την αντιμετώπιση των διαρροών, αλλά και την επίτευξη της λειτουργικότητας, ανενεργών μέχρι πρότινος, τμημάτων των αρδευτικών δικτύων.
Στόχος των εν λόγω παρεμβάσεων, είναι η έμπρακτη στήριξη των παραγωγών μέσω της άρδευσης, όσο το δυνατόν περισσότερων στρεμμάτων αγροτικής γης.
Ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει να παράσχει τη στήριξή του στους αγρότες μέχρι το τέλος της αρδευτικής περιόδου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρωτογενή τομέα, που κατέχει σημαίνοντα ρόλο στο αναπτυξιακό πλάνο της περιοχής.

2 σχόλια

  • Κοίτα κάτι πράγματα περίεργα
    https://kozan.gr/archives/181397

    Με στόχο την έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης υπέγραψε το πρωί της Παρασκευής το έργο επισκευών και βελτιώσεων αρδευτικών δικτύων Άνω Κώμης, Αιανής και Λευκοπηγής, προϋπολογισμού 350.000ευρώ.

    « Υλοποιούμε ένα συνολικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων του Δήμου μας, στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που επενδύουν στον πρωτογενή τομέα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

    Το έργο αφορά σε συντήρηση και αποκατάσταση φθορών σε αντλιοστάσια, γεωτρήσεις, κλειστές και ανοικτές δεξαμενές νερού,

    πλατείες συλλογής νερού.

    Οι εγκαταστάσεις αυτές διαχειρίζονται νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση και υδροδότηση γεωργοκτηνοτροφικών μονάδων.

    Να σημειώσουμε πως ήδη εκτελείται το έργο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού αντλιοστασίων σε Αλωνάκια, Ξηρολίμνη, Σκήτη και Καλαμιά προϋπολογισμού 235.000 ευρώ ενώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο και πολύ σύντομα θα υπογραφούν συμβάσεις για το έργο βελτίωσης αρδευτικών υποδομών μικρής κλίμακας σε Πρωτοχώρι, Οινόη , Πτελέα (προϋπολογισμού 194.000 ευρώ) και τη βελτίωση του αρδευτικού δικτύου Κρόκου (προϋπολογισμού 85.000 ευρώ).

    Τέλος εκπονείται η μελέτη για το νέο μεγάλο σύγχρονο αρδευτικό Άνω &Κάτω Κώμης (μελέτη ύψους 150.000 ευρώ) ενώ ολοκληρώνεται μέσα στο μήνα η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρικών υδρομέτρων άρδευσης σε Ρυάκιο, Σκήτη, Λυγερή, Ξηρολίμνη, Αιανή) μετά την εξαιρετική πιλοτική εφαρμογή στα Αλωνάκια.

  • Καλά… Φοβερή στήριξη στον πρωτογενή τομέα ο Δήμος Κοζάνης. Ακόμη και εκεί που με ελάχιστη παρέμβαση μπορεί να παράσχει άρδευση, σφυράει κλέφτικα.

    Θα βγάλει στο σεριάνι τη δημοτική αστυνομία εκεί που οι επιτήδειοι έχουν οργώσει και μετατρέψει τους αγροτικούς δρόμους σε χωράφια (Καραγιάνεια) ή θα συνεχίσει να σφυράει κλέφτικα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.