Θωμάς: Στα τέλη καλοκαιριού το master plan για την απολιγνιτοποίηση – Από φέτος το μεταβατικό εργαλείο χρηματοδότησης

12 Ιουνίου 2020
19:41

Ως τα τέλη του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο από το ΥΠΕΝ το master plan για την απολιγνιτοποίηση και τη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, όπως δήλωσε σήμερα από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών ο υφυπουργός ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση το φθινόπωρο ώστε να τεθεί σε ισχύ με το νέο έτος. Πάντως, ήδη από φέτος θα τεθεί σε ισχύ το μεταβατικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τις ανωτέρω περιοχές της χώρας, όπως διευκρίνισε. Παράλληλα υιοθετούνται ειδικές ρήτρες με στόχο την εγκατάσταση παραγωγικών επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία και την Αρκαδία.

Παράλληλα, μιλώντας για την φετινή κρίση, ο κ. Θωμάς τόνισε ότι ο εγχώριος ενεργειακός τομέας βγήκε δυνατός από το 2019 και η πτώση των τιμών δημιούργησε ένα “μαξιλάρι”.

Αναφέρθηκε επίσης στο ταμείο ανάκαμψης της Ε.Ε., το οποίο θα αφιερώσει σημαντικούς πόρους για την Ελλάδα και θα επιτρέψει τις απαραίτητες επενδύσεις. “Προχωράμε με τους διαγωνισμούς ΑΠΕ και τα νομοσχέδια για τις ΑΠΕ και ηλεκτροκίνηση. Συνεχίζουμε την ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων, κινούμαστε και στην εξοικονόμηση ενέργειας με το νέο Εξοικονομώ μέσα στο καλοκαίρι και με προγράμματα για τα δημόσια κτήρια”, συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

energypress.gr

3 σχόλια

  • ΤΟ MASTER PLAN ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΗΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

  • το θεμα ειναι οτι αυτος κανει αυτο που του ανεθεσαν,εμεις τι κανουμε?πρεπει να αντιδρασουμε πριν να ειναι αργα.(μην περιμενετε τους βουλευτες κ τον περιφερειαρχη να αντιδρασουν)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.