Γ. Κασαπίδης: “Κι’ όμως είναι δυνατό και στη Δ. Μακεδονία να κατασκευάζονται κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, συστήματα ηλεκτρόλυσης για παραγωγή υδρογόνου και ολοκληρωμένες διατάξεις παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης πράσινου υδρογόνου για ηλεκτροπαραγωγή και ηλεκτροκίνηση”

13 Ιουνίου 2020
13:25

Κι’ όμως είναι δυνατό και στην πατρίδα μας, με τους υπέροχους επιστήμονες και στη Δυτική Μακεδονία να κατασκευάζονται κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, συστήματα ηλεκτρόλυσης για παραγωγή υδρογόνου και ολοκληρωμένες διατάξεις παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης πράσινου υδρογόνου για ηλεκτροπαραγωγή και ηλεκτροκίνηση. Το είδαμε πλέον σε παραγωγική μικρή κλίμακα, κατά τη χθεσινή μας επίσκεψη με συνεργάτες μου στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη και την ξενάγηση που μας έκανε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) κ. Σπύρος Βουτετάκης. Όποιος δεν γνωρίζει ότι η τεχνολογία του πράσινου υδρογόνου προσφέρει σήμερα λύσεις ενεργειακής αυτονομίας, θέσεις εργασίας και εισόδημα στο εγγύς μέλλον και στην Ελλάδα μπορεί με μια επίσκεψη στο ΕΚΕΤΑ να το διαπιστώσει.

Κατόπιν ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ κ. Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο μεταξύ άλλων για την καθυστέρηση του έργου στην Πτολεμαΐδα, για προηγμένες ενεργειακές τεχνολογίες που εφαρμόζονται πιλοτικά στην πατρίδα μας, άλλες εφαρμογές του λιγνίτη ή τεχνολογίες που μπορούν άμεσα να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του καθώς και τεχνολογίες ανακύκλωσης πλαστικών χωρίς καύση!

Λίγο νωρίτερα συναντήσαμε στα γραφεία τους, τους εμπνευστές και υπευθύνους λειτουργίας της μεγαλύτερης θερμοκοιτίδας ανάπτυξης επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη (i4G), με χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα ενώ αμέσως μετά είχαμε ενδιαφέρουσα συνάντηση στα γραφεία του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) με τους υπεύθυνους για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που αφορούν στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα.

Τέλος επισκεφτήκαμε μια μικρή ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία στην Κατερίνη!!! Όσο κι αν ακούγεται παράξενο κι όμως είναι αληθινό και μπορεί να έχει μέλλον και στην Περιφέρεια μας.

 

13 σχόλια

  • Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί δημόσιες υπηρεσίες (κράτος, περιφέρεια, αρχαιολογία,κλπ) να μην κάνουν 20 χρόνια για αδειοδοτήσεις.

    Και φυσικά το κράτος να δώσει κίνητρα.

    Ο ιδιώτης θα δώσει δουλειά σε κόσμο αλλά πρέπει να βγάλει και κέρδος όπως καθένας που βάζει τα χρήματα του.

    εδώ έχουμε βιομηχανία συνδικαλιστών,βολεμενων μονίμως διαμαρτυρομενων.

    Η Ελλάδα είναι καλή αλλά μόνο για διακοπές.

    Κάθε κυβέρνηση φροντίζει να μην χαθούν προνόμια της πλατείας της που είναι το δημόσιο

    5.000.000 άτομα ζουν με μισθό από το δημόσιο (μαζί με τις οικογένειες τους)

    Για χώρα 10.000.000 είναι δείγμα του πόσο σαθρό είναι το οικοδομήμα.

    Κανείς δε θέλει να επενδύσει.

    Όλοι μια καρέκλα στο δημόσιο ψάχνουν.

    Ακόμη και νέοι επιστήμονες.

    Παγκόσμια πατέντα.

    Τωρα γιατί σαν βουλευτής δεν εκανε τίποτα και τώρα λέει για μα τα πει ας ασχοληθούν οι ψηφοφόροι του.

    Έτσι και αλλιώς και τίποτα να μην κάνει θα τον ψηφίσουν.

    Κομματική τύφλωση

  • Ωραιες οι επισκέψεις αλλά μηπως επρεπε να γινονται πριν αναλάβεις ;;;;
    Αν συνεχίζεις τωρα να μαθαινεις εσυ κι οι συνοδοί σου η εφαρμογή πότε θα γινει ;;;;;

    το 2030 ;;;

  • ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ,ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟ/ΜΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.

  • αυτοκινητοβιομηχανια; Από πότε έχει αυτοκινητοβιομηχανια η Κατερίνη; Τελικά στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι.

  • Το συννεφάκι στο οποίο είναι ανεβασμένος ο Κασαπίδης έχει χρώμα κιτρινωπό, απ’ το σανό που κουβαλά για να ταΐζει τους ιθαγενείς. Οι τεχνολογίες εφαρμόζονται στην πράξη όταν είναι οικονομικές και μπορούν να σταθούν στην αγορά. Οι κυψέλες καυσίμου δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν οικονομικές, ήδη εγκαταλείπονται παντού. Άντε γειά!

    • ωπα ρε. και που ξέρεις εσύ; το διάβασες στο Ότο Μότο σπορ κατα τη διάρκεια του 3ωρου καφέ σου εχτές;

      για διάβασε καλύτερα, Όλοι στο υδρογόνο τα ρίχνουν. Η μπαταρία είναι ψιλομουφα. Κάρβουνο, πετρέλαιο κτλ θα πεθάνουν σιγά σιγά.

    • μη κοιτάς και ονειρευεσε τα Αουντι και τα ΜπεεεεεεΜΒεεε και τα Μερτσεντε στα περιοδικά φίλε μου…διαωασε και λίγο να δεις τη γίνετε στο κόσμο. Υδρογόνο…το μέλλον

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.