kozan.gr: Επιδρομή αρκούδας σε στάβλο στην Τ.Κ. Γαλατινής Βοΐου (Φωτογραφίες)

14 Ιουνίου 2020
08:04

 

Επιδρομή αρκούδας σε στάβλο στην Τ.Κ. Γαλατινής Βοΐου σημειώθηκε το Σάββατο 13/6 . Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του στάβλου στο kozan.gr: “Η ζημιά που μου έκανε ειναι 5 σκοτωμένα ζώα, άλλα 5 χαρο-παλεύουν κι ένας σκύλος τραυματισμένος. Τα ζώα τα είχα στην αυλή του στάβλου κι η αρκούδα γκρέμισε το φράχτη με το συρματόπλεγμα και μπήκε μέσα”. Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε τον ΕΛΓΑ, συνεργείο του οποίου θα μεταβεί, το πρωί της Δευτέρας, στην Γαλατινή, για το σχετικό έλεγχο & καταγραφή του συμβάντος με σκοπό την αποζημίωση του ζημιοθέντος.

 

10 σχόλια

  • να σου ρημαζουν την περιουσια και να σου λενε οι “ειδικοι” καθημενοι στο γραφειο τους κατω απο το κλιματιστικο οτι ειναι προστατευομενο ειδος η αρκουδα…ας ερθουν να κατσουν ενα βραδυ σε ενα σταυλο γνωριζοντας οτι εξω ειναι η αρκουδα και μετα ας μιλησουν..
    στην Ελλαδα ολοι οι ειδικοι ειναι λιγο ασχετοι και μακρια απο την πραγματικοτητα

      • Δηλαδή ρε μεγάλε. Ο άλλος ζει από αυτό και κινδυνεύει καθημερνά επειδή κάποιοι που λαμβάνουν κονδύλια από Ε.Ε ως ΜΚΟ και μας έχουν γεμίσει όλη την περιοχή με υπεράριθμες αρκούδες. Δουλευόμαστε ή έχεις προσωπικό συμφέρον. Αρκετά με όλους εσάς για την μασαμπούκα παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.

      • Ας γεμίσουμε κ τον τόπο με λεονταρια κ λύκους κ ας επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας όλοι ξέρουμε ποια είναι μην το παίζεις ότι τάχατες δεν ξέρεις απομάκρυνση από περιοχές τόσο κοντά σε οικισμούς

        • Το τερμάτισες,ενταξει.Μη γίνεσαι γελοίος. Πρέπει να μάθουμε να συμβιωνουμε με τις αρκούδες. Οπως εμείς έχουμε το δικαίωμα στη ζωή, έτσι το έχουν κι αυτές και κάθε άλλο πλάσμα.

  • Εισαγγελέας θα επέμβει επιτέλους για να κάνει μια έρευνα για το πόσες αρκούδες έχουν απελευθερωθεί από τις τοπικές ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια σε μία περιοχή με συγκεκριμένες δυνατότητες και δίπλα από οικισμούς και πόλεις; Δεν πρέπει;

  • Η αφθονία τροφής σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό των κοπαδιών και τον περιορισμό των τσοπανόσκυλων άφησε τα βουνά ελεύθερα στις αρκούδες. Πριν 20-30 χρόνια οι αρκούδες γεννούσαν ένα. Τώρα γεννούν τρία αρκουδάκια.

    • Η μπάλα στην κερκίδα εσκεμμένα. Οφείλεις να μας μας πεις πόσες αρκούδες έχουν απελευθερωθεί τα τελευταία χρόνια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. Εάν έχει γίνει κάτι που δεν έπρεπε και βλάπτετε εσκεμμένα προς ίδιο όφελος τις τοπικές κοινωνίες και θέτετε σε καθημερινό κίνδυνο τους ανθρώπους, να πληρώσετε. Αρκετά με την ασυδοσία

      • Καμία αρκούδα δεν ελευθερώθηκε. Το μάθατε όλοι το ποίημα και το πιπιλάτε σαν καραμέλα. Ο κύριος στο 17:18 έκανε ένα πολύ σωστό σχόλιο αλλά βλέπεις, την αλήθεια όλοι τη θεωρούν υπερβολική και δεν την πιστεύουν αλλά το ψέμα κυκλοφορεί πολύ πιο γρήγορα.

  • το θέμα ξέρετε ποιο είναι μέχρι την Δευτέρα που θα πάει το ελγα, ο κτηνοτροφος πρέπει να φυλάει τα νεκρά ζώα να μην τα φάνε τα σκυλιά η καμία αλεπού η ακόμα και η αρκούδα να ξανά επισκεφθεί το σταυλο, και οι έμπειρο γνώμονες που θα πάνε πρέπει να δούνε ακριβώς που έγινε το συμβάν και τα ζώα να είναι στην θέση που τα σκότωσε η αρκουδα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.