Αιανή: Ένα παιδικό ποδήλατο αδέλφια σε κάποιον που δεν το χρειάζεται πια (Γράφει ο Γ. Γκουρτζιούμης)

16 Ιουνίου 2020
03:32

 

Μικρο κοριτσάκι Σομαλών συνοδευόμενο απ τη μητέρα του διασχίζουν το κέντρο της Αιανής. Θα’ ναι τριών ετών. Δεκάδες μικροί Αιανιτες παίζουν με τα ποδήλατα τους στον ασφαλή χώρο της πλατείας. Εκθαμβοι το κοριτσάκι τραβά απ το χέρι τη μητέρα του δείχνοντας τα ποδήλατα.Εκείνη το ηρεμεί και κατευθύνονται σε παρακείμενο περίπτερο οπου και αγοράζουν νερό. Στην επιστροφή το ίδιο.Ίσως να μην είχε ποτε παιχνίδι. Ένα παιδικό ποδήλατο αδέλφια σε κάποιον που δεν το χρειάζεται πια. Ο,τι κι αν πιστεύετε ένα μην ξεχνάτε. Τα παιδιά ειναι παντοτινά. Ειναι εύκολο να το βρείτε.

19 σχόλια

  • Με το κομπόδεμα που έκαναν μπορούν να αγοράσουν. Τα Ελληνόπουλα δεν μπορούν πλέον. Επίσης αγαπητέ μου μπορείς να τους αγοράσεις εσύ ένα και να πάς να τους το δωρήσεις. Τα ίδια κάνατε και με τους Αλβανούς.

      • Πριν προχωρήσεις στον χαρακτηρισμό, σκέψου πόσες φορές γράφτηκε ένα άρθρο για ένα ελληνακι που δεν έχει ρούχα ή για κάποιον Έλληνα που πεθαίνει έξω χωρίς στέγη και φαγητό. Και κάτι ακόμα οποιος θέλει να βοηθήσει το κάνει χωρίς προβολή, αυτά είναι πλάγια κόλπα…Να είσαι σίγουρος ότι αν δεν τους αρέσει εδώ θα πάνε αλλού, αυτοί έχουν την πολυτέλεια, εσύ Έλληνα δεν έχεις που να πας.

      • Tο να λες τα πραματα ως εχουν δεν ειναι φασισμος.εμαθες μια λεξη και τη λες παπαγαλε.ουτε επιχειρηματα ουτε τιποτα απλα λες τον αλλο φασιστα και το σκορ 1-0

      • έλα ρε Μάκη με την καραμέλα του φασίστα, όλοι όσοι μπήκαν ελλάδα μπήκαν παράνομα, λαθρομετανάστες με όλη την σημασία της λέξης. Τους ταίζουμε τους ποτίζουμε και του βλέπουμε να κάνουν καταστροφές και βιασμούς σε μία χώρα που τους φιλοξενεί. Αν ήταν σε άλλη χώρα ως λαθρομετανάστες θα είχαν ήδη επιστρέψει εκεί από όπου ήρθαν. Εκτός από αποικία χρέους θα γίνουμε και αποικία παρατυπων μεταναστών και παρανόμων.

    • Για να έλθουν οι Σομαλοί στην Ελλάδα πέρασαν από ένα σωρό ασφαλείς χώρες, συνεπώς δεν είναι πρόσφυγες. Όποιος ενδιαφέρεται να βλέπει τζαμιά γύρω του, ας πάει στο Μογκαντίσιου της Σομαλίας. Πότε θα καταλάβετε πως αυτό που συμβαίνει είναι ο αφελληνισμός της περιοχής μας;

    • Τότε φίλε θα είναι αργά για όλους μας, και οι δήθεν αλληλέγγυοι θα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.Σήμερα στη Ντιζόν της Γαλλίας έγιναν επεισόδια μεταξύ Τσετσένων και άλλων μεταναστών. Μιλάμε βγήκαν όπλα μαχαίρια κλπ

  • Τι πάει να πει Ελληνόπουλα – Σομαλόπολα ή Αλβανόπουλα ρεεε;;; ΆΝΘΡΩΠΟΙ όλοι είμαστε.
    ΘΕΈ μου που καταντήσαμε… Ρίξε μια και διέλυσε μας να ησυχάσεις και συ..

  • Φιλε, ανωνυμε.Αν στη θεση του ξενου παιδιου δεις το δικο σου παιδι η το εγγονι σου,ειμαι σιγουρος πως θ`αλλαξεις γνωμη.Αγαπη και κατανοηση χρειαζεται.Αν μπορεις να βοηθησεις καλως, αν οχι τουλαχιστο μη σχολιαζεις αρνητικα και ανωνυμα.Η ανωνυμια ειναι γνωρισμα των δειλων.

  • Λίγο πιο πανω απο κει υπάρχει επιχείριση με ποδήλατα μπορείς εκει να ικανοποιήσεις τις ευαισθησίες σου. Για τα φτωχοπαιδα της Αιανής ποιος θα νοιαστει.

  • Φυσικά και δεν θα ενταχθεί σωστά το παιδάκι αυτό μεγαλώνοντας. Φυσικά και έχει μεγάλες πιθανότητες να έχει παραβατική συμπεριφορά ως έφηβος ή ως ενήλικας. Όταν η αντιμετώπιση των συνανθρώπων του είναι ανάλογη με αυτήν που βλέπω εδώ μέσα, το μόνο σίγουρο αυτό είναι. Δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως ένας άνθρωπος κρύβει την εγκληματικότητα στην εθνικότητα του. Ένας εγκληματίας οδηγείται σε εγκληματικές πράξεις γιατί έτσι μεγάλωσε. Αν πάρει αγάπη από τους γύρω του θα μεγάλωσει θα συνεισφέρει και θα φέρετε ομαλά ως άνθρωπος.

  • «Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

    Ανδρέας Γιαννόπουλος 1995

    Γιατί είναι όλα παιδιά…είπε ο μικρός Ανδρέας…
    Και δυστυχώς εμείς έχουμε ξεχάσει τι θα πει παιδί…

  • Τι σημασία έχει αν το παιδί αυτό είναι από τη Σομαλία την Αλβανία ή την Ελλάδα; Είναι ένα παιδί…. έχει τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες επιθυμίες με όλα τα παιδιά του κόσμου. Φυσικά και θα έλεγε το ίδιο για οποιαδήποτε παιδί ο άνθρωπος που μας λέει για το παιδάκι αυτό ….δεν φταίει το παιδί που βρέθηκε στην Αιανή. Έλεος πια με κάποιους άκαρδους…

  • Υπάρχουν κι άλλες ανάγκες για παιχνίδια ή ότι αλλο; πείτε μας αν υπάρχουν κι άλλα παιδάκια, σε ποιες ηλικίες και τις ανάγκες τους ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.