Δημοσιεύτηκε η πολυ-αναμενόμενη πρόσκληση για την ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

16 Ιουνίου 2020
15:25

 

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου». Μέσω αυτής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, στην ουσία καλεί την ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΔΕΔΑ), να αναλάβει το έργο.

Είναι το αίσιο τέλος της προσπάθειας όλων των Περιφερειακών Αρχών από το 2013 -όταν και ξεκίνησε η διαδικασία κατασκευής του αγωγού TAP – για διανομή Φυσικού Αερίου στην Καστοριά, το Άργος Ορεστικό, τους Μανιάκους και τα Γρεβενά, με την ανάπτυξη των απαιτούμενων Δικτύων.

Ειδικά η σημερινή Περιφερειακή Αρχή έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η ολοκλήρωση του έργου να επιτευχθεί μέχρι το 2023, αξιοποιώντας την τελευταία πιθανότατα ευκαιρία για χρηματοδότηση απο το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και να λυθεί, έτσι, το διαχρονικό πρόβλημα της θέρμανσης.

Η πολιτική βούληση της Περιφερειακής Αρχής είναι να στηριχτεί κάθε προσπάθεια των Δήμων για αναβάθμιση των Ενεργειακών Υποδομών τους στις οικιστικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

9 σχόλια

  • ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ Φ. ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ.Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ.Κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΠΑΡΕ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΚΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

    • Και πού το ξέρετε κύριε ότι κανείς δεν θέλει το φυσικό αέριο; Μας ρωτήσατε έναν – έναν τι θέλουμε; Και αν θέλουμε όλοι τον λιγνίτη; Υπάρχουμε κι άλλοι πολίτες, όπως πολύ σωστά ανέφερε μια αναγνώστρια πιο κάτω, οι οποίοι θέλουν την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στο νομό μας.
      Το ότι έχει γίνει κρανίου τόπος η περιοχή δεν το λέτε, ε; Και φυσικά ούτε λόγος για τα προβλήματα υγείας που προκαλεί ο λιγνίτης. Γεμίσαμε καρκίνους, αλλεργίες, άσθμα… Εμάς που νοσούμε μας σκεφτήκατε καθόλου; Όχι βέβαια, μόνο την πάρτη σας κοιτάτε.

      • Φαινεται πως δεν καταλαβες τι γραψω.Αυτοι που μας διοικησαν τοσα χρονια δεν ηθελαν το φ.αεριο στην περιοχη μας για ευνοητους λογους.Εγω ειμαι φαν του φ.αεριου και να κλεισει η ΔΕΗ αυριο το πρωι με καυσιμο το λιγνιτη.Ειμαστε στην ιδια κατηγορια.(ΧΑΠ).

  • Και στην Αιανή, Σέρβια και Βελβεντό, να μείνουμε με το πετρέλαιο, τα ξύλα και τα κάρβουνα. Να φύγουμε και οι λίγοι που μείναμε…

  • Η περισσότεροι θέλουν την ανάπτυξη του αερίου στο νομό Κοζάνης ! Υπάρχουν κι άλλοι πολίτες στο νομό !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.