«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ήμασταν αυτοί που στηρίξαμε τη χώρα. Εμείς κόψαμε από τους μισθούς μας….». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε από του βήματος της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου  ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, τον Υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «προκλητική» τη δήλωση του απερχόμενου Υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για τα «βαποράκια συμφερόντων….».

Πιο αναλυτικά ο κ. Αδαμίδης απευθυνόμενος προς τον τέως και τον νυν Υπουργό ανέφερε: «Θεωρώ άκρως προκλητική τη δήλωση Σκουρλέτη ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα είναι τα βαποράκια των εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Κύριε Υπουργέ πρόκειται για μέγα πολιτικό ζήτημα εγώ από του βήματος λέω ότι αν όπως λέει ο κ. Σκουρλέτης συνταχθεί με την πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, τότε λυπούμαι που το λέω αλλά και ο ίδιος έτσι θα ψηφίσει τα… βαποράκια που καταγγέλλει».

Συνεχίζοντας ως προς τα των συμφερόντων…. ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έφερε ως παράδειγμα το Ορυχείο Βεύης: «16 χρόνια κλειστό το ορυχείο Βεύης, 16 χρόνια απλήρωτοι εργαζόμενοι και τόσες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να το ανοίξουν. Γιατί προφανώς τα συμφέροντα δεν θέλουν να το ανοίξουν….», είπε.

Μάλιστα, ο κ. Αδαμίδης σχολίασε με ιδιαίτερη σαφήνεια το γεγονός πως επισκέφθηκαν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας 3 Υπουργοί Ενέργειας (Λαφαζάνης, Σκουρλέτης, Σταθάκης) και δεν τους συνόδευσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε.: «Είναι αδιανόητο…. Που είναι ο κ. Πρόεδρος της Επιχείρησης; Γιατί δεν συνόδευσε ποτέ τον Υπουργό Ενέργειας εδώ;» το χαρακτηριστικό ερώτημα –χωρίς απάντηση- στον κ. Σταθάκη.  «Δεν μπορεί να κρύβεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ», η δήλωσή του, που πυροδότησε αντιδράσεις. Συγκεκριμένα προκάλεσε την αντίδραση του Διευθυντή Λειτουργικής Υποστήριξης του ΛΚΔΜ, Δημήτρη Ζαραφίδη και εκεί υπήρξε έντονος διάλογος με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ο οποίος του είπε: «Έμενα δε με έκανε Διευθυντή»..

«Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, είπε:«Θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους Υπουργέ», φράση-κλειδί  για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τίνα Παπαντωνίου για το Kozan.gr