Δήμος Κοζάνης: «Περί χρόνου και Τόπου …» για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Απάντηση στην παράταξη Κοζάνη Τόπος να ζεις

17 Ιουνίου 2020
14:35

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στις 9 Ιουνίου 2020 τέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το Σύμφωνο έλαβε εξαιρετικά ευμενή σχόλια και ψηφίστηκε αυτούσιο από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

Επί του θέματος η παράταξη «Κοζάνη Τόπος να ζεις» επέλεξε να εκφράσει δια του επικεφαλής της μία γενική τοποθέτηση δίχως να προτείνει κάτι διαφορετικό ή να σχολιάσει σημεία του Συμφώνου που, κατά τη γνώμη της, θα έπρεπε να συζητηθούν.

Επέλεξε, αντίθετα, να εκφράσει τη διαφωνία της μέσα από ένα δελτίο τύπου το οποίο δημοσιεύτηκε μία εβδομάδα μετά την εν λόγω συνεδρίαση. Προφανώς, είτε ο χρόνος προετοιμασίας για τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν αρκετός, παρά το γεγονός ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στάλθηκαν τρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση, είτε ο χρόνος που απαιτήθηκε για την τοποθέτηση επί του Συμφώνου ήταν μιας εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η παράταξη «Κοζάνη Τόπος να ζεις» κρίνει τη συνεργασία κρίσιμη και επικροτεί την πρωτοβουλία ως θετική, ταυτόχρονα χαρακτηρίζει το Σύμφωνο γενικόλογο. Είναι σαφές ότι η Κίνηση αγνοεί και επέλεξε να μην ενημερωθεί για τις διεθνείς καλές πρακτικές που επιδιώκουν την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ πόλεων και πανεπιστημίων, καθώς και τη μέθοδο που σε παγκόσμιο επίπεδο ακολουθείται: το Σύμφωνο Συνεργασίας ή Memorandum of Understanding.

Επειδή, τέλος, η Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» επέλεξε να απομονώσει και να ανασυνθέσει σημεία του Συμφώνου, παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του Συμφώνου Συνεργασίας προκειμένου οι πολίτες της Κοζάνης να ενημερωθούν πλήρως για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας · μία συνεργασία που εδώ και χρόνια αποτελεί επιλογή μας και έχει υλοποιηθεί με πλήθος δράσεων και συμπράξεων.

8 σχόλια

  • Η ερώτηση ειναι μια, τώρα που πέρασαν οι εκλογές, είναι καλό που ενώθηκαν Πανεπιστήμιο η ΤΕΙ. Ο Δήμαρχος νομίζω ήταν σε αυτούς που διαφωνούσαν

  • Αποστομωτική απάντηση δεν μπορείς να πεις. Ειδικά όταν στο συγκεκριμένο θέμα ο νυν ήταν αντίθετος στη δημιουργια του πανεπιστημίου.

    • Η απάντηση αυτή είναι και αυτό το αντιλαμβάνεται ο πιο καλοπροαίρετος αναγνώστης. Είναι καιρός να αφήσετε τους καφέδες και τις βόλτες με τα ποδήλατα και να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική.

  • Ολοι σας εχετε επιτυχει θριαμβους οπως η Ελληνικη εξωτερικη πολιτικη
    Αφηστε τα λογια εργασθειτε για να βελτιωθει η καθημερινοτητα,γιατι η πολη παει ολο και χειροτερα και εισθε συνυπευθυνοι ολοι σας γι αυτο

    • Το σύμφωνο συνεργασίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Διάβασα το κείμενο και ενώ δεν ψήφισα ΜΑΛΟΥΤΑ συμφωνώ απόλυτα.

  • ο κ. Δήμαρχος είναι ευκαιριακός όπως και ο πρώην. Ήταν πάντοτε κατά της συνεργασίας των 2 Ιδρυμάτων και το MOU είναι ευχολόγιο και δεν θα γίνει τίποτα απολύτως.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.