Πτολεμαΐδα: Διαφωνίες για το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης- Κ. Μουσουρούλης: «Μαζί θα διαμορφώσουμε το master plan»

17 Ιουνίου 2020
17:41

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους με τον συντονιστή του εν λόγω σχεδίου Κώστα Μουσουρούλη που στο πλαίσιο της πολυήμερης παραμονής του στην περιοχή, επισκέπτεται το Δήμο Εορδαίας, τόσο ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς όσο και ο συνεργαζόμενος με την Δημοτική Αρχή- επικεφαλής παράταξης της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Γιάννης Καραβασίλης. Ο κ. Πλακεντάς, αφού, επισήμανε το βίαιο της Απολιγινιτοποίησης της περιοχής, το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε το master plan από την Κυβέρνηση, διαφώνησε με το κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων καταθέτοντας την συνολική πρόταση του Δήμου, με αναφορά στην Τ/Θ, στην απώλεια των θέσεων εργασίας, των μετεγκαταστάσεων οικισμών, τον πρωτογενή τομέα, όπως και για το ζήτημα της αξιοποίησης του χώρου της ΑΕΒΑΛ, και υπογράμισε με έμφαση πώς « είναι λάθος να δαιμονοποιούμε ένα εγχώριο καύσιμο και να υπερυψώνουμε ένα εισαγόμενο».

Ο κ. Μουσουρούλης που συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη ανέφερε ότι το master plan θα το διαμορφώσουμε διαδραστικά με όλους τους φορείς της περιοχής, αξιοποιώντας τη συγκυρία της χρηματοδότησης από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, για να δημιουργήσουμε καλλίτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους, ένα βιώσιμο Μέλλον, αποφεύγοντας αστοχίες, ενώ, κατέστησε σαφές ότι το κεφάλαιο των Τηλεθερμάνσεων δεν συμπεριλαμβάνεται «στα καθήκοντα μου». Από την πλευρά του ο Γιάννης Καραβασίλης, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως « Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα ανεχθούμε μια τέτοια Πολιτική».

Οι συζητήσεις του κ. Μουσουρούλη θα συνεχισθούν και με τους υπόλοιπους φορείς ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του αργά το απόγευμα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

11 σχόλια

  • επιτελους καποιοι σταθηκαν στο υψος τους και δεν χαιδεψαν αυτια.μπραβο πλακεντα και καραβασιλη

  • Λιγνιτης τελος.Παρτετο αποφαση το ποταμι δεν γυριζει πισω!!!! Η σιωπηρη πλειοψηφια ειναι υπερ της απολιγνιτοποιησης!!

      • Καμια σχεση,το μονο που με ενδιαφερει ειναι η υγεια μου την οποια βαζω πανω απο ολα κυριε καλομαθημενε δεητζη!!!! Και στις δημοκρατιες κερδιζουν οι πλειοψηφιες και οχι οι βολεμενες μειοψηφιες!!!!

        • Καλημέρα φίλε μου. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα του καλομαθημένου όπως λες δεητζή.
          Μπορείς να έχεις τη γνώμη σου όσο αφορά τη ΔΕΗ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις τους εργαζόμενους ή όποιον έχει άλλη απόψη.
          Γιατί όντως οι δεητζίδες ήταν βολεμένοι, αλλά βολεμένοι υπήρξαν και υπάρχουν το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής Κοζάνης – Πτολεμαΐδας. Λόγω των δεητζίδων “κονόμησαν” τόσα χρόνια καταστηματάρχες και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.
          Υπήρξαμε και υπάρχουμε από τις πιο ακριβές περιοχές της Ελλάδας, ακριβώς λόγο των δεητζίδων, που πλήρωναν δύο και τρεις φορές πάνω, προϊόντα που σε άλλες περιοχές κόστιζαν (και συνεχίζουν να κοστίζουν) πολύ πιο φθηνά.
          Λόγο των δεητζίδων τα ενοίκια των καταστημάτων εξακολουθούν να είναι στα ουράνια, προτιμώντας οι ιδιοκτήτες να κρατούν ψηλά τα ενοίκια και να τα έχουν κλειστά, παρά να χαμηλώσουν τα ενοίκια και να τα νοικιάσουν, ακριβώς γιατί τόσα χρόνια έκαναν περιουσίες εκμεταλλευόμενοι τους βολεμένους δεητζίδες.
          Όλοι λοιπόν υπήρξαμε και υπάρχουμε βολεμένοι, κάποιοι μάλιστα περισσότερο από τους δεητζίδες.
          Ακόμα και σήμερα, οι τιμές των ακινήτων είναι πολύ ψηλά, εκμεταλλευόμενοι οι ιδιοκτήτες τις αποζημιώσεις “της ΔΕΗ”.
          Γι’ αυτό θα παρακαλούσα να εκφράζονται οι απόψεις, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς.

  • Μαζι με τους Δεητζηδες ζουσε κ ολη η περιφερεια οσο αφορα τον κυριο Εορδαιο. Μαλλον ειναι νυχτωμενος. Ευχαριστω

    • ποια χρηματα αφηναν οι δεητζηδες? που ηταν οι καλυτεροι πελατες των στοκατζιδικων της θεσσαλονικης? Αυτη η καραμελα εχει λιωσει βρητε αλλα επιχειτηματα αν και η τοπικη αγορα ξερει πολυ καλα τι χρηματα αφηναν οι δεητζηδες!!!!

  • Ο υπουργός (Χατζιδάκης)έχει δηλώσει πως υπάρχει σχέδιο.
    Ο πρωθυπουργός ότι κάτι θα βρούμε να κάνουμε.
    Τώρα ο σύμβουλος πως μαζί θα διαμορφώσουμε το master plan.
    Καλή η απολιγνιτοποίηση, αλλά να γίνεται γιατί το θέλουμε εμείς, όχι γιατί το ζήτησαν κάποιοι ή για να γίνουμε αρεστοί.

  • Μπράβο την κα Τερζοπουλου ακριβείς και ισορροπημένες τοποθετήσεις. Ναι στην σταδιακή λιγνιτοποιηση μεχρι το 2050 και ανάπτυξη με ΑΠΕ αλλά και εγκαταστάσεις αντλησιοταμιευτηρων και μπαταριών,

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.