Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών – Γιούλα Γκατζαβέλη, στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» από τον Πρωθυπουργό στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

21 Ιουνίου 2020
18:06

 

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δις ευρώ, από το οποίο προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας με χρονικό ορίζοντα το 2023. Θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς επίσης και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Είναι πολύ σημαντική η συμβολή αυτού του προγράμματος στη μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας που πρέπει να αρχίσει την επόμενη μέρα αυτής της κρίσης.

Μ’ αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσουν αφενός να πραγματοποιηθούν στα επόμενα 3,5 χρόνια σημαντικά έργα πνοής σ’ όλη τη χώρα και αφετέρου να ενταχθούν κι όλα τα έργα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά δεν είχαν διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της κεντρικής διοίκησης.

Επιθυμία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη είναι η Περιφερειακή Αρχή, να στηρίξει αυτή αλλά και οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια.

4 σχόλια

  • Άξια, συγχαρητήρια για το ήθος την ακεραιότητα, την εργατικότητα και την ειλικρίνεια. Κύριε Κασαπίδη απ τις καλύτερες επιλογές.

  • Μα είναι τόσο σοβαρό που χρήζει δημοσιότητας; Παρακολούθησε μια παρουσίαση. Το θέμα είναι να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα προς όφελος της περιφέρειας, τότε θα αξίζει δημοσιότητας..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.