Δήμος Εορδαίας: “Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια εξόντωσης ανυπεράσπιστων ζώων με οποιαδήποτε μέθοδο και τονίζουμε ότι o Δήμος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την τιμωρία των δραστών”

22 Ιουνίου 2020
12:33

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι τοποθέτησαν ξανά δηλητηριώδεις ουσίες (φόλες) σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας, διαταράσσοντας επικίνδυνα τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής κι αφήνοντας θύματα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 (και της τροποποίησης αυτού με το Ν. 4235/2014) και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 30.000 ευρώ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια εξόντωσης ανυπεράσπιστων ζώων με οποιαδήποτε μέθοδο και τονίζουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την τιμωρία των δραστών.

Το πρόβλημα της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων ζώων δεν λύνεται με δηλητηριάσεις, αλλά με τη συνεργασία όλων μας, με συνεχή ενημέρωση και ορθή διαχείριση. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και κυρίως των μικρών παιδιών. Η θανάτωση των ζώων συντροφιάς με την απάνθρωπη μέθοδο της “φόλας”, δεν αφορά μόνο τους φιλόζωους συμπολίτες μας και τους κηδεμόνες κατοικίδιων, αλλά μας αφορά όλους.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες του Δήμου Εορδαίας, να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης υποδεικνύοντας τους δράστες.

Ο Δήμος μας εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων ζώων. Μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί πάνω από 180 αδέσποτα ζώα, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Τέλος προτρέπουμε κάθε δημότη, σε περίπτωση που αντιληφθεί συμπτώματα δηλητηρίασης σε κάποιο αδέσποτο ζώο, να απευθυνθεί είτε στον εντεταλμένο σύμβουλο αρμόδιο θεμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Εορδαίας κ. Αναστάσιο Λόφτσαλη είτε στα φιλοζωικά σωματεία, έτσι ώστε να υπάρξει η άμεση μεταφορά του σε συνεργαζόμενους κτηνιάτρους.

20 σχόλια

  • Εννοείται ότι όλοι οι νοήμονες άνθρωποι ειδικά αυτοί που έχουν παιδιά, καταδικάζουμε τις φόλες. Ωστόσο δεν σας είδαμε μέχρι τώρα σε καμία περίπτωση να καταδικάζετε τις επιθέσεις των αδέσποτων σε βάρος των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών που έχουν γίνει μάστιγα και να μαζεύετε επιτέλους τα μεγαλόσωμα αδέσποτα (τσομπανόσκυλα) έξω από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία (οδός νοσοκομείου 14ο και 3ο καθώς και 9ο νηπιαγωγείο στην οδό Σουλίου) κάτι που είναι παράνομο με βάση την νομοθεσία που επικαλείστε. Μάλλον δείχνετε ότι κωφεύετε επιδεικτικά. Ίσως θα θέλατε πολίτες – μουγκούς που να μην μιλάνε για τα προβλήματα της καθημερινότητας, όταν μάλιστα είναι θέμα χρόνου να υπάρξει τραγική κατάληξη κάποιας επίθεσης σε παιδιά.
    Υ.Γ Καταντήσατε γραφείο τύπου των σκυλόφιλων της πόλης. Φαντάζομαι δήμαρχε ότι δεν είχες στο μυαλό σου αυτό γιατί ξέρω ότι έχεις πολλές κοινωνικές ευαισθησίες και είσαι ουσιαστικός στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Μάλλον άλλος τις γράφει χωρίς να παίρνει την έγκριση σου.

  • MΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΑΣΟ ΛΟΦΤΣΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ,ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.

    • Ξέρω μία κυρία που βγάζει κοπάδια με αδέσποτα βόλτες σε γειτονιές με μικρά παιδιά. Μήπως την γνωρίζεις Μιχαλάκη;

  • ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ! ΤΟ 2023 ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ,ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ!

  • Μονο για να ξοδευουν τα λεφτα του δημου σε τρενακια τα χριστουγεννα για να κλείσουν το στομα του καϊλαριωτη. Ειναι ανικανοι να φτιαξουν ενα χωρο περισυλλογης αδεσποτων

  • ΡΕ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ,ΦΑΦΛΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΙΝΕΤΕ ΧΟΛΗ ΞΕΡΕΤΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    • Ανήκεις σε μια κατηγορία ανθρώπων που βλέπουν μόνο κάτω από τα πόδια τους και μόνο για την πάρτη τους. Είτε έχεις συμφέρον γιατί το παραμυθάκι τελικά έχει μαρμίτα είτε δεν σε στροφάρει το ρημάδι το μυαλουδάκι, ώστε να διακρίνεις την επικινδυνότητα των αγέλων δίπλα από νηπιαγωγεία και δημοτικά. Σε κλαθε περίπτωση αποτελείς μια ασήμαντη μειοψηφια που ωστόσο σε ένα κράτος τριτοκοσμικό κατάφερες να δημιουργήσεις σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας και υγιεινής σε όλην την κοινωνία με τις ευλογίες κάποιων αδιάφορων και ακατάλληλων υπαλλήλων του δημου.

    • Δε με ενδιαφερει να παω να δω ρε φιλε. Με ενδιαφερει που δε μπορω να βγαλω το παιδι μου να κανει ποδηλατο , πληρωνω δημοτικα τελη και βγαινω στο κατωφλι μου και βλεπω περιττωματα παντου, τωρα το καλοκαιρι ερχονται να βρουν δροσια στα μαρμαρα των εισοδων, τα βραδια ουρλιαζουν σαν λυκοι οταν περναει αγροτικο η τζιπ. Φτανει πια με τη σκυλοφιλια σας. Αν θελετε βαλτε τα μεσα στα σπιτια σας και αφηστε μας να ζησουμε σαν ανθρωποι οχι σαν ζωα

  • MAΛΛΟΝ ΕΣΥ 18 ΚΑΙ 30 ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΟΝΙΣΜΕΝΑ ΨΥΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ.

  • ΑΝΩΝΥΜΕ 16 ΚΑΙ 40 ΤΟ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  • κανεις δεν σε εμποδιζει παυσανια να βγεις με το παιδι σου μια βολτα,δεν μεγαλωσατε ολοι στα σαλονια της ελβετιας απο χωρια ειμαστε ολοι ας μην το παιζουμε ψευτοαριστοκρατες ελεος πια,γιναν τα καιλαρια πτολεμαιδα λογω δεη τωρα θα σας δω ολους εσας

    • Τραγικοί σανοέλληνες συμπολίτες. Θα πρέπει να βγει επιτέλους η αστυνομία και να εφαρμόσει τον νόμο και τα πρόστιμα που αναφέρονται σε αυτούς (νομίζετε ότι τα πρόστιμα αφορούν μόνο αυτούς που κάνουν κακό στα ζώα, τόσο αγράμματοι είστε) σε όλους τους “μάγκες” σκυλοβοσκούς σαν και εσένα. Τότε βγες με το όνομά σου και κλάψε ως γνήσιος τζάμπα μάγκας και θα κάνουμε κάποιον έρανο για να τα πληρώσεις. Βρίσκετε και τα κάνετε, . Μία αδιάφορη κοινωνία που όλοι περιμένουν τον από μηχανής θεό να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Κανένας δεν μισεί τα σκυλιά. Εσείς μισείτε την κοινωνία

    • Από χωριά είμαστε όλοι σίγουρα. Η σημερινή Ελλάδα είναι ένα μικρό χωριό άλλωστε. Ωστόσο κάποιοι από εμάς είναι αγράμματοι, αντικοινωνικοί και απαίδευτοι (χωρίς παιδεία) με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκει όλη η πόλη, ενοχλούν τους συμπολίτες τους, βρομίζουν συνεχώς την πόλη, αδιαφορώντας παντελώς για τους κινδύνους που θέτουν μικρά παιδιά με τις αγέλες που δημιουργούν και με την γενικότερη απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Έτσι δεν είμαστε όλοι το ίδιο αγαπητέ. Μην τα ισοπεδώνεις όλα. Το μεγαλύτερο δυστύχημα από όλα είναι ότι κάποιοι χωριάτες με τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκλέγονται και διοικούν την πόλη με τα σημερινά απαράδεκτα αποτελέσματα. Αυτοί σε κανένα σοβαρό κράτος του δυτικού κόσμου δεν θα είχαν παρουσία στα κοινά, ενώ οι χωριάτες που δημιουργούν πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο με τα αδέσποτα, θα είχαν συνετιστεί με χρηματικά πρόστιμα και με άλλα ένδικα μέσα και θα καθόντουσαν καλά, ως τζάμπα μάγκες που είναι. Θα είχαν παρουσία μόνο σε Αφρικανικά και σε τριτοκοσμικά κράτη και κοινωνίες.

  • ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΟ ΚΑΙ 49 ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    • Επειδή πέραν από γραφικός καταντάς εκνευριστικός όταν σε μια διαδικτυακή συζήτηση είσαι μονίμως εκτός θέματος κάνε μας την χάρη Μιχαλάκη και μην απειλείς ανθρώπους οικογενειάρχες που δεν έχουν πειράξει μυρμήγκι στην ζωή τους. Άντε γιατί τους 3-4 του σιναφιού σου που δυστυχώς ανέχεται όλη η κοινωνία να γεμίζουν την πόλη μας αγέλες και να τις ταΐζουν έξω από σχολεία και πάρκα βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο καθημερινά μικρά παιδιά. Θα έπρεπε να εφαρμοστεί απλά ο νόμος και να πληρώσετε τα πρόστιμα που σας αναλογούν όταν βγάζετε αγέλες βόλτα μέσα στην πόλη, όταν ταΐζετε αγέλες έξω από σχολεία και πάρκα και δημιουργείτε εν δυνάμει κίνδυνο για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Διάβασε τους νόμους ημιμαθή επιτέλους και να παρακαλάς να μην σε πάει κανένας νοικοκύρης με στοιχεία στα δικαστήρια, γιατί θα πρέπει να πληρώσεις. Και σε έχω για τζάμπα μάγκα. Όσο για τον δήμο θα πρέπει επιτέλους να μαζέψει όλα τα σκυλιά έξω από τα σχολεία και τα πάρκα μέσα στην πόλη και στα χωριά πριν έχουμε ατύχημα και μάλιστα σοβαρό. Να εφαρμόσει την νομοθεσία μαζί με την αστυνομία αναφορικά με την παράνομη δραστηριότητα των σκυλοβοσκών μέχρι αυτοί να συνετιστούν

  • ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΕΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ 10 ΚΑΙ 13 ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΤΑΣ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΟ ΣΗΚΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ,ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ.

    • Να λογαριαστείς Μιχαλάκη ; Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην άγρια Δύση (Far West) και καλείς τον άλλο σε μονομαχία; Δεν νομίζω πάντως επειδή σας ξέρουμε εσάς τους σκυλοβοσκούς, ότι όταν θα κληθείς να πληρώσεις τα έξοδα της δίκης ή τον δικηγόρο σου θα το κάνεις!!! Τζάμπα γράφεις εδώ και τζάμπα τον σκυλόφιλο παριστάνεις και ντεμέκ απειλείς ξενέρωτε Μιχαλάκη. Πετάς κανένα κοκαλάκι ότι σου περισσεύει από το μεσημεριανό σου σε κανένα αδέσποτο στον δρόμο χωρίς να ξοδεύεις ούτε cent και μιλάς σαν δεν ξέρω και εγώ ποιος είσαι. Αν και εγώ πιστεύω ότι δεν είσαι Μιχαλάκης αλλά κάποια γυναίκα που παριστάνει τον άνδρα στα σχόλια και στο έχω ξαναπεί. Είσαι μάλιστα ή ίδια με τον Ελάχιστο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.