Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου – Κοζάνης: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, την Τετάρτη 1 Ιουλίου

27 Ιουνίου 2020
18:25
Κανένα σχόλιο

 

Στο πλαίσιο της εβδομάδας αγωνιστικής δράσης από 28/6 έως 5/7, που αποφάσισε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, το ΔΣ του Συλλόγου, μετά από συνεδρίαση του, καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής μας να δώσουν σθεναρή απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ως φερετζέ και την πανδημία.

Θα συμμετέχουμε, μαζί με δεκάδες Αγροτικούς Συλλόγους και τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες Αγροτών σε όλη τη χώρα, σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τόπους την Τετάρτη 1/7 στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη. Το ριζοσπαστικό αγροτικό κίνημα έχει εντάξει στα βασικά ζητήματα πάλης τα τελευταία χρόνια το ζήτημα των καταστροφών στην παραγωγή. Χαλάζι, ξηρασία, παγετοί, έντονες καταιγίδες, ανεμοθύελλες αλλά και φυτικές και ζωικές αρρώστιες, συνοδεύουν μόνιμα τους παραγωγούς. Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει για το σύνολο των καταστροφών και τις περισσότερες φορές τα ψίχουλα που δίνει, τα δίνει με μεγάλη καθυστέρηση. Το 35% των ζημιών του 2019 καθυστερούν ακόμη.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος, σε επίσκεψή του στην περιοχή μας πριν από λίγες μέρες, μίλησε για έλλειψη η εξεύρεση πόρων. Τα μεγάλα ασφάλιστρα μας όμως, μπαίνουν μία χαρά στους λογαριασμούς του ΕΛΓΑ. Ο ίδιος, όπως και οι προηγούμενοι, αφήνουν ορθάνοιχτη την πόρτα να μπουν τα λεγόμενα λιμνάζοντα κεφάλαια ιδιωτών στον χώρο, κάτι που σίγουρα συνεπάγεται αύξηση των ασφαλίστρων και μείωση των αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και ο υπουργός αρνήθηκαν τη μείωση κατά 25% στην εφάπαξ καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, όπως ίσχυσε για τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ πάνω από τα κεφάλια πολλών βιοπαλαιστών πλανάται το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος εκατοντάδων ευρώ. Οι τάχα γαλαντόμες αποζημιώσεις στους αγρότες λόγω της πανδημίας, δε θα είναι τίποτα άλλο παρά λίγα ψίχουλα, ενώ τα καταστροφικά αποτελέσματα της ΚΑΠ και της πανδημίας θα φανούν σίγουρα αργότερα.

Διεκδικούμε:

  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να προσβάλλει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% άμεσα και δίκαια.

  • Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος όσων έχουν πληγεί από την πανδημία.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ για γρήγορους ελέγχους και διεκπεραίωση όλων των δικαιολογητικών.

  • Οργανωμένα Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία σε όλη την ύπαιθρο.

Σας καλούμε την Τετάρτη 1/7, 10:30 πμ έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

25/6/2020

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.