Πτολεμαΐδα: Μεγάλη η ανταπόκριση για το εμβόλιο της φυματίωσης – Εμβολιασμοί από τις 6 Ιουνίου στο Α ΄ΚΑΠΗ

2 Ιουλίου 2020
12:04
Κανένα σχόλιο

Περισσότερα από εξήντα  άτομα, άνω των πενήντα ετών, που ανήκουν στις Ομάδες υψηλού κινδύνου με συγκεκριμένες παθήσεις, όπως χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια, καρκίνο, κ. α, προσήλθαν  τις τρείς τελευταίες εβδομάδες  στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και έκαναν το εμβόλιο της φυματίωσης ΒCG  θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα απέναντι στον covid- 19. Πρόκειται για ένα πιλοτικό, ερευνητικό πρωτόκολλο, με συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιεί η Παθολογική κλινική του εν λόγω Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Δ. Μακεδονίας για την  προστασία της Υγείας του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας Κώστα Δολιανίτη, για την έρευνα απαιτείται ένα μεγάλο δείγμα, αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού, προκειμένου  να δούμε τα οφέλη μέχρι να κυκλοφορήσει το κανονικό εμβόλιο για τον Ιό, διαβεβαιώνοντας ότι παρέχει πλήρη ασφάλεια και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας φόβος, με βασική επιδίωξη,  ο αριθμός των εμβολιασθέντων να υπερβεί τους 100, ενώ, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί  τα δεδομένα ώστε στη συνέχεια να γενικευθεί ο εμβολιασμός.

Μάλιστα από την ερχόμενη Δευτέρα εμβολιασμοί θα γίνονται στο Α΄ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας, για να διευκολυνθούν οι υπερήλικες που δεν μπορούν να μεταβούν στο Νοσοκομείο αφενός για να είναι επαρκές το δείγμα κι αφετέρου γιατί η Μελέτη  στοχεύει στους υπερήλικες. Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού Δέσποινα Καρασαββίδου ανέφερε ότι η ΜΤΝ  και το νεφρολογικό τμήμα  συμμετέχει στην ενδιαφέρουσα αυτή έρευνα αφού οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική νόσο  ανήκουν  στις  Ομάδες  Υψηλού κινδύνου ενώ στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού συμπράττει και ο ιδιώτης  γιατρός – Παθολόγος Στέργιος Τζιμήκας

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.