Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δροσερό Εορδαίας

6 Ιουλίου 2020
11:16

 

Ολική ήταν η καταστροφή στις καλλιέργειες στον κάμπο των 4.000 στρεμμάτων, του Δροσερού Εορδαίας, μετά τα έντονα φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Εκατοντάδες στρέμματα σιτηρών, ελαιοκράμβης, καλαμποκιού και κυρίως οπωροκηπευτικά, τα «θέρισε» το χαλάζι  σε μέγεθος κερασιού, που έπεφτε για 20 λεπτά συνεχόμενα, εν μέσω σοδειάς. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκαν οι κόποι  μηνών. Σήμερα, ωστόσο, αναμένονται κλιμάκια του ΕΛΓΑ στην περιοχή για να καταγράψουν τις ζημιές.

Ωστόσο, από την πυκνή χαλαζόπτωση και τη δυνατή βροχή δρόμοι και αυλές πλημμύρισαν στην τοπική κοινότητα Δροσερού, οι δύο υπόνομοι στους πρόποδες του χωριού ξεχείλισαν, με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήξουν στο κέντρο του χωριού, ενώ  έπεσε τμήμα της γέφυρας κοντά στα Κοιμητήρια.

Η θεομηνία έπληξε και τη διπλανή κοινότητα την Ολυμπιάδα,  όπου δέντρο καταπλάκωσε μια  οικία, ενώ το νερό πλημμύρισε τους δρόμους του χωριού.

Ισχυρή ήταν η βροχόπτωση και στην περιοχή του Δήμου Βοΐου όπου έπεσε χαλάζι στο Πυλωρί, ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι στην πόλη της Σιάτιστας και η κεντρική πλατεία των Γρεβενών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.