kozan.gr: Β. Κωνσταντόπουλος για την αγωγή που κατέθεσε κατά του Δήμου Σερβίων: “Ήταν μονόδρομος για να αποφευχθεί η παραγραφή, η υποβολή αγωγής για την υπεράσπιση του νόμιμου δικαιώματός μου”

7 Ιουλίου 2020
13:41

Δεν είχαν από πού να πιαστούν, βάλθηκαν τώρα να σπεκουλάρουν σε βάρος μου, για μια υπόθεση που και σε γνώση τους ήταν και συμφωνούσαν ότι έχω δίκαιο.

Με αφορμή την ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα kozan.gr (δείτε εδώ), για την αγωγή που υπέβαλα κατά του δήμου, ενημερώνω τα παρακάτω:

Το θέμα αφορά την επιστροφή κρατήσεων που έγιναν από λάθος των υπηρεσιών από την μισθοδοσία μου ως δημάρχου για το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ ήδη ήμουν συνταξιούχος της ΔΕΗ. Όλα τα χρόνια που διετέλεσα δήμαρχος ποτέ δεν ασχολήθηκα με την μισθοδοσία μου.

Το θέμα το αντιλήφθηκα όταν αναρτήθηκε στην διαύγεια η μισθοδοσία του σημερινού δημάρχου, όπου και διαπίστωσα ότι υπάρχει σημαντική διαφορά στις καθαρές αποδοχές, ενώ οι μικτές αποδοχές παραμένουν οι ίδιες.

Με πέντε επιστολές μου προς τον δήμο Σερβίων
α) Επιστολή μου με αριθμό πρωτ. 2409/09-12-2019
β) Επιστολή μου με αριθμό πρωτ. 2790/23-12-2019
γ) Αίτησή μου με αριθμό πρωτ. 935/26-02-2020
δ) Επιστολή μου με αριθμό πρωτ.2517/09-06-2020
ε) Επιστολή μου με αριθμό πρωτ.2669/15-06-2020
ζήτησα να μου εξηγήσουν την διαφορά αυτή, αλλά έγγραφη απάντηση ακόμα δεν πήρα.

Η ίδια η δημοτική αρχή, με δημόσια τοποθέτηση του αρμοδίου αντιδημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή αλλά και ανθρώπων που γνωρίζουν το θέμα, αποδέχθηκε ότι κακώς έγιναν οι κρατήσεις αυτές και δικαιούμαι την επιστροφή τους, όμως αυτές μπορούν να διεκδικηθούν μόνο δικαστικά.

Ο ίδιος ο δήμαρχος σε ερώτησή μου απάντησε ότι εφ’ όσον τα δικαιούσαι, δεν έχω καμιά αντίρρηση να τα επιστρέψουμε.

Περίμενα μέχρι την τελευταία μέρα της παραγραφής της διεκδίκησης του δικαιώματός μου, χωρίς να έχω λάβει επίσημη απάντηση.

Ήταν μονόδρομος για να αποφευχθεί η παραγραφή, η υποβολή αγωγής για την υπεράσπιση του νόμιμου δικαιώματός μου.

12 σχόλια

  • Δυστυχώς αντίστοιχα θέματα υπάρχουν . Πρόεδροι τα πήραν δικαδτικα. και για λογους ανεξήγητους και αυτή και η προηγούμενη δημοτική αρχή ωθεί στα δικαστήρια. Φυσικά έτσι ο δήμος θα επιβαρυνθεί και δικαστικά έξοδα. Αλλά δεν τους νοιάζει. Δεν τα δίνουν από την τσέπη τους. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο αφήνουν να γίνεται αυτο

  • Κ.Κωνσταντοπουλε,εχεις κουρασει. Γιατι τα προσωπικα σου θεματα τα δημοσιοποιεις;Νομιζεις πως θα κανεις ζημια στο δημαρχο;

    • θα ξαναβάλει σίγουρα γι αυτό και η φωτογραφία του που αναρτά πιάνει μισή σελίδα και κάθε μέρα φροντίζει να είναι στον … αφρό
      μακράν ο καλύτερος δήμαρχος που είχαν ποτέ τα Σέρβια

  • Αν θυμάμαι καλά έλεγες τότε, προτίμησες την σύνταξη από την ΔΕΗ γιατί ήταν περισσότερα τα χρήματα και όχι την αποζημίωση του Δημάρχου.
    Πότε έλεγες αλήθειες;

  • και εγώ αυτό θυμάμαι ότι δεν έπερνε τον μισθό του Δημάρχου.Τωρα τον έπερνε και μάλιστα οι παρακρατήσεις ηταν πολυ περισσότερες;Μπορεί να παίρνεις και σύνταξη και μισθό δημάρχου;Τι θα τα κάνουν τόσα χρήματα;

    • «Τα λεφτά είναι σαν την κοπριά. Αν τα σκορπίσεις τριγύρω, κάνουν καλό. Αν τα μαζέψεις σ’ ένα σωρό, βρωμάνε απαίσια» – Francis Bacon, Βρετανός φιλόσοφος

    • Θα σε βάλει υπεύθυνο της τσέπης του; Κατάλαβες τι λέει ;
      Τα λεφτά ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ
      Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ (ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ)
      ΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ;
      ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ; ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;

      ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
      ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;
      Η ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 300 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟ 2018;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.