kozan.gr: Μικρό το ενδιαφέρον για την ημερίδα, του ΓΕΩΤΕΕ, με θέμα: «Οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες CETA & TTIP – οι επιπτώσεις τους στην κοινωνία, την οικονομία και την αγροτική παραγωγή» (Βίντεο & Φωτογραφίες)

2 Απριλίου 2017
14:30

Ημερίδα με θέμα τις: «Οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες CETA & TTIP – οι επιπτώσεις τους στην κοινωνία, την οικονομία και την αγροτική παραγωγή», διοργάνωσαν το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ), σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης και το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης. Η ημερίδα έγινε με αφορμή την ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό που έχει προκαλέσει η έγκριση της ‘’Περιεκτικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά – CETA’’. Όπως είπε ο πρόεδρος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) Θ. Σιόγκας: «Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπάρξει πλουραλιστική ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών, αλλά και του ευρύτερου κοινού, για κάθε πτυχή των εμπορικών συμφωνιών CETA & ΤΤΙΡ, για τις επιπτώσεις τους στην εθνική οικονομία, στην κοινωνία,  στην αγροτική παραγωγή και στην ασφάλεια των τροφίμων, στο γεωργό και στον κτηνοτρόφο, στον μεταποιητή των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, στον καταναλωτή και το περιβάλλον». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου στην αίθουσα «Κοβεντάρειο», στην Κοζάνη. Εισηγητές ήταν οι: Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Σχολής ΟΠΕ, ΑΠΘ. (’CETA και TTIP – Απλώς εμπορικές συμφωνίες;», και Καίτη Μυλωνά, Κτηνίατρος, Σύμβουλος Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας και Επιχειρήσεων Μεταποίησης Ζωοκομικών Προϊόντων, Μέλος της Ελληνικής πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA (Επιπτώσεις των Διατλαντικών Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου στην Αγροτική Παραγωγή και στα Τρόφιμα – Φέτα).

Θανάσης Τέγος



 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.