kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Ο Σάκης Μάστορας αποτελεί ένα από τα 34 μέλη της επιτροπής που ορίστηκε, με απόφαση του Περιφερειάρχη, για την προετοιμασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, όταν ο ίδιος, μόλις πριν από λίγους μήνες (Νοέμβριος 2019) δήλωνε: “Το μόνο που επηρεάζει τους Δεητζήδες είναι η μείωση (της έκπτωσης του ρεύματος). Τα υπόλοιπα (για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2028) αφορούν την τοπική κοινωνία. Εγώ θα παραμείνω ένας συνταξιούχος, ο οποίος θα παίρνει μια καλή σύνταξη και θα συνεχίσω τη ζωή μου. Ίσως επιλέξω έναν άλλο τόπο, γιατί μπορεί να μην με καλύπτει αυτός ο τόπος από εδώ και πέρα” (Βίντεο)

11 Ιουλίου 2020
21:34

 

Ο Σάκης Μάστορας αποτελεί ένα από τα 34 μέλη της επιτροπής για την προετοιμασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, συμμετέχοντας, ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Καλά διαβάσατε, για την προετοιμασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, όταν ο ίδιος, μόλις πριν από λίγους μήνες (Νοέμβριος 2019), δήλωνε: “Το μόνο που επηρεάζει τους Δεητζήδες είναι η μείωση (της έκπτωσης του ρεύματος). Τα υπόλοιπα (για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2028) αφορούν την τοπική κοινωνία. Εγώ θα παραμείνω ένας συνταξιούχος, ο οποίος θα παίρνει μια καλή σύνταξη και θα συνεχίσω τη ζωή μου. Ίσως επιλέξω έναν άλλο τόπο, γιατί μπορεί να μην με καλύπτει αυτός ο τόπος από εδώ και πέρα”.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι: Έχοντας προηγηθεί τέτοιες δηλώσεις, τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Γραμματέας του Σπάρτακου κι εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης,  σε μια επιτροπή που έχει ως βασική αποστολή την προετοιμασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο;  Όταν με τις δηλώσεις του, ξεχώριζε τους “Δεητζήδες” από την τοπική κοινωνία, λέγοντας, ότι, οι “Δεητζήδες” δεν πλήττονται, πέραν της έκπτωσης του ρεύματος και πως τα υπόλοιπα αφορούν την τοπική κοινωνία, λες και οι πρώτοι δεν ανήκουν στην τοπική κοινωνία, λες και οι πρώτοι δεν έχουν παιδιά που θέλουν να μείνουν και δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Δυστυχώς με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις, όπως οι προαναφερόμενες, προκαλεί, τουλάχιστον, απορία το πως, το εν λόγω πρόσωπο, μπορεί να συνεισφέρει, ουσιαστικά, στην αποστολή της εν λόγω επιτροπής, στον όποιο ρόλο (μικρό ή μεγάλο) θα κληθεί να έχει, στην προετοιμασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο. Εκτός αν έχει μετανιώσει….

Η Χύτρα

Ακολουθεί η δήλωση του Σ. Μάστορα το Νοέμβριο του 2019

42 σχόλια

  • Συνεχως μοιραζει ρολλους σε διαφορα ατομα.Σε λιγο δεν θα θυμαται σε ποιον ανεθεσε τι. Λιγη σοβαροτης και σεβασμο στο θεσμο και στους πολιτες.

  • Ο ένας στην επιτροπή, ο άλλος σύμβουλος, ο άλλος κάπου αλλού, Ωρε που βαδιζουμε!!!! Τελικά ρε φίλε ακόμα και την σήμερον εποχή συνεχίζουν να κυριαρχούν αυτοί που έχουν ζημωθει μέσα στην εργατιά και εχουν φαει την δουλειά με το κουταλι
    Είμαστε να πάρουμε τα βουνά

  • Πιο είναι το βιογραφικό του κυρίου ;
    Πια η εξειδίκευση του ;
    Με πια κριτήρια μπαίνει κάποιος σε τέτοια επιτροπή;
    Εγω που έχω μεταπτυχιακό στα ενεργειακά που να κάνω αίτηση ;
    Δεν είμαι συνδικαλιστής Δεν είμαι Νεα Δημοκρατια … Είμαι γνώστης όμως και Κοζανιτης Και αγαπώ τον τόπο μου !!!

    • Πρεπει να εχεις γνωστο απο τις τελευταίες περιφερειακες βουλευτικες που μπηκαν οι πιο βολεμενοι σε ολους τους τομεις για να βγουν και να μην μπορουν να μιλήσουν περα απο το πως θα επωφεληθουν παλι απο την κατασταση γιατι εκαναν λεφτα απο το Δημοσίο και δεν μπορούν να κάνουν εμπρακτα τιποτα.Το αποδεικνυουν τοσα χρόνια αλλο ενα βασικο προσον να μην εχεις προσφερει τιποτα για τον τοπο σου οπως τοσα χρόνια παραλειπουν μπορει και όχι εσκεμμένα απλα λόγω ανικανοτητας και ωφελιμισμου.Αλλιως η επομενη κινηση σου ειναι οτι και ο Μαστορας χωρις ομως την συνταξη την καλη,να φυγεις.

  • Διαβάστε καλύτερα τι είπε ο κ.Μαστορας..βαλτε το μυαλό σας να δουλέψει.. και πάψτε να κάνετε μικροπολιτικά σχόλια χωρίς ίχνος μα ίχνος σεβασμού σε άτομα που πρόσφεραν και προσφέρουν τα μάλα.. χωρίς να κρύβονται πίσω από γραφεία και υπολογιστές.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..ΛΙΓΟ ΉΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ …

    • Δηλαδη θελεις να μας πεις με λιγα λογια οτι η καλυτερη επιλογη ειναι ο κυριος Μαστορας….εξανλτησαμε τους αριστους

    • Το μυαλό μας μια χαρά δουλεύει …. κάποιων άλλων πάει ρελαντί… ψήφισα τον κ.Κασαπιδη δυστυχώς και νιώθω ότι πρόσθεσα μία πέτρα κατά και εναντίον της περιοχής μου…

      • ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΣ ΠΕΤΡΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΣ ΒΡΑΧΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

    • Oχι η επιτροπή είναι με αποφαση Κασαπιδη δηλαδη η συσταση της επιτροπης ως οργανο αν καταλαβαινω σωστα. τα ατομα που συμμετέχουν φαινεται να είναι ο καθε εκπρόσωπος που εχει ορισει ο φορεας που του εχει ζητηθει να παρει μερος στην επιτροπη

  • Θα είναι η ευχάριστη έκπληξη στην επιτροπή
    Είναι χαρισματικός
    Στα δύσκολα θα λέει και καμιά μαντινάδα έτσι για να περνά η ώρα.

  • Χωρίς να είναι προσωπική αναφορά στον κ. Μάστορα, αναφέρει επί λέξει: “Εγώ θα παραμείνω ένας συνταξιούχος, ο οποίος θα παίρνει μια καλή σύνταξη και θα συνεχίσω τη ζωή μου”. Το “Εγώ” πάνω απ’ όλα. Αυτή ήταν η άποψη και η αντιμετώπιση των εργαζομένων στη ΔΕΗ προς την υπόλοιπη τοπική κοινωνία. Εγωιστική. “Εγώ”!!! Ποτέ “Εμείς”.

  • Για τους άλλους του συνδικατου δεν λέτε τίποτα. Και στο φινάλε ο Σάκης είπε μια πικρή αλήθεια. Είτε μας αρέσει είτε όχι.

    • Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι δεητσιδες δεν θίγονται από το κλείσιμο των μονάδων ή ότι ο κος Μάστορας θα πάει με την παχυλή σύνταξη σ άλλη γη σ άλλο μερος κι οι υπόλοιποι θα μείνουμε εδώ στην.μιζερια και την φτώχια μας;
      Έλα μην προκαλείτε άλλο στα όρια μας είμαστε ως κοινωνία.

  • ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΑΝ ΕΙΧΕ Ο κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ 34 ΑΤΟΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΩΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΛΠ. ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΟΓΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΑΜΗΛΑ , ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!

    • Ξέχασες ότι έκανε και άλλη μια με 14 άτομα ! Πρόσθεσε και την επιτροπή Μουσουρούλη άλλα 15 άτομα για το ίδιο θέμα θα έχεις 63 άτομα 4 αντιπεριφερειάρχες 1 περιφερειάρχη και 1 συντονιστή! !!! Πολύ γέλιο και πολύ κλάμα θα πέσει

  • Ο κύριος Μητσοτάκης συγκάλεσε πρόσφατα, σύσκεψη στο Μαξίμου με βουλευτές της ΝΔ από περιοχές που πλήττονται την αιφνιδιαστική απόφαση του το 2019, να κλείσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Η απόφαση αυτή ελήφθη και ανακοινώθηκε στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης ΟΗΕ. Άραγε συνάντησε κάποιους εκεί που τον έπεισαν να κλείσει πρόωρα τις μονάδες;
    Η οικολογική ευαισθησία του κυρίου Μητσοτάκη εξαντλείται στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της χώρας μας. Η παραγόμενη από καύση λιγνίτη ηλεκτρική ενέργεια, δεν αντικαθίσταται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως θα περίμενε κάνεις αλλά από καύση φυσικού αερίου το οποίο επίσης είναι ορυκτό καύσιμο. Αν παράγουμε 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα όταν καίμε λιγνίτη με το φυσικό αέριο παράγουμε 55 γραμμάρια περίπου. Τα 45 γραμμάρια θα μπορούσαμε να τα κερδίσουμε από θερμομόνωση κτιρίων, δενδροφυτεύσεις, ευρύτατη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων κλπ.
    Τις τελευταίες μέρες μας είπαν ότι η 5η μονάδα μετά το 2028 θα λειτουργεί με φυσικό αέριο. Η απόφαση του κυρίου Μητσοτάκη και η χλιαρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ θα εξηγηθεί όταν μάθουμε τον προμηθευτή φυσικού αερίου με το οποίο θα λειτουργεί η 5η μονάδα….
    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ της περιοχής μας πέφτει ραγδαία από το 2012 και μετά, και η πτώση θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Το πολιτικό κόστος για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι μεγάλο και για αυτό συγκροτείται αυτή η πολυμελής επιτροπή η οποία ξαφνικά έχει και μη νεοδημοκράτες!! Ο λόγος είναι προφανής: να μοιραστεί η πολιτική ευθύνη σε συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων αλλά και τα εργατικά κέντρα της περιοχής.
    Ο λαός μπορεί να μην αντέδρασε μαζικά στους νόμους και στις αποφάσεις διάλυσης της ΔΕΗ αλλά έστειλε σπίτι τους στις εκλογές του 15 τους κυρίους Παπαδόπουλο και Κουκουλόπουλο που ψήφισαν τους νόμους διάλυσης της ΔΕΗ που επέβαλε η τρόικα. Ο λαός άφησε τη Νέα Δημοκρατία με έναν μόνο βουλευτή στο νομό Κοζάνης. Το ίδιο έπραξε και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν τη συμφωνία Κοτζιά. Δεν εξελέγη κάνεις από αυτούς που ψήφισαν χαλαρά τη συμφωνία.

    Ο καθένας μας ας ψάξει τι έλεγε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για τον ρόλο των επιτροπών σε υπουργεία και άλλους φορείς.
    Τέλος, πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τις επιτροπές αυτές για να αντικαταστήσουν αυτές που θα χαθούν τα επόμενα χρόνια λόγω βίαιης απολιγνιτοποίησης;

  • Ο Σάκης Μάστορας ορίστηκε στην επιτροπή ως εκπρόσωπος από το Εργατικό Κέντρο. Όπως και άλλοι από άλλους φορείς (ΕΒΕ, ΟΕΕ, ΤΕΕ κλπ.) Από όλους όσους αποτελούν την επιτροπή δεν έχετε να πείτε κάτι και σας έπιασε καημός για τον Μάστορα; Τι δεν καταλαβαίνετε; Ορίστηκε από το Εργατικό Κέντρο ως εκπρόσωπος. Αλλά κι έτσι να μην ήταν πιο το πρόβλημα; Γιατί βάλλεται ανοήτως κάποιος ο οποίος είναι ένας από τους 34 της επιτροπής. Ο Μάστορας είναι το πρόβλημα ή το ότι πρόκειται για μία εντελώς δυσκίνητη πολυμελής επιτροπή εντελώς αταίριαστη και με εσωτερικές αντιθέσεις η οποία δύσκολα θα επιτελέσει το ρόλο της και θα παράξει πραγματικές προτάσεις.

  • Κατά αρχάς σε τέτοιου είδους επιτροπές πρέπει να μπουν άτομα που έχουν άποψη για την μετάβαση στην μεταλιγνιτικη περίοδο και όχι να αναπολούν για την πάρτη τους το παρελθόν προκαλώντας με τις τοποθετήσεις τους τους υπόλοιπους . Γιατί αυτό που είπε δεν είναι προσωπική άποψη αλλά απηχεί και τις απόψεις πολλών συναδέλφων του.Με τον πακτωλό των αμοιβών έχουν επενδύσει σε εξοχικά, διαμερίσματα εκτός περιοχής.Ας κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους που με προσόντα που έχουν σε σχέση με αυτούς και αγωνιούν και παλεύουν για να ζήσουν.Εκτος αν θέλουν την ΔΕΗ για να συνεχίσει να δίνει αυτές τις τρελές αμοιβές του παρελθόντος.

  • Θανάση ειπες την αλήθεια και κάποιους τους πείραξε και Ναι εαν δεν πάει ο Μάστορας στην επιτροπή πιος θα παει πιος εχει εμπειρία απο αλους αυτος κανεις…… και δίστιχος δεν είδα το όνομα του παντελή καραλευθερη πιος εχει εμπειρία τελικά πιος εχει την άμεση επαφή με τον πρόεδρο πιος εχει άμεση επαφή με τον Υπουργό πιος εχει την άμεση επαφή με όλους τους γενικούς διευθυντές τελικά. δίστιχος για μια ακόμη φορά αποδείξατε ποσο ερασιτέχνες είστε.

    • Για αυτό φτάσαμε εδώ που είμαστε…
      Αλλά ξέχασα,παίρνεις μισθό δεη,δε σε ενδιαφέρει κάτι άλλο.
      Συγνωμη

  • Για την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να ακυρωθεί αυτο το 34 και να μπουν στελέχη και από την ΔΕΗ και εκπρόσωποι τον εργαζομένων αλιος κάντε και αλες επιτροπές μέχρι να τελειώσει η θητεία Σας και μετα σπιτι

  • Απλα ενα δεητζης ,ενας ΔΥ ,ειπε δημοσια αυτα που λενε μεταξυ τους και καμια φορα στο καφενειο εαν τον εκνευρισει κανενας ,πληρωστε λοιπον τους φορους σας για να πληρωθουν χρυσες συνταξεις και μισθοι .
    Εργαζομενοι στον ΙΤ με μισθους πεινας πληρωνουν ασφαλιστικες εισφορες για να παιρνουν χρυσες συνταξεις οι ΔΥ και φορους για να παιρνουν μεγαλυτερους μισθους απο τους ιδιους οι ΔΥ .Οι κομμουνιστες εχουν δικιο οταν μιλανε για ταξικη παλη ,απλα οι τάξεις ειναι των ΔΥ και των ιδιωτικων υπαλληλων .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.