Ο κ. Κουκουλόπουλος ενημέρωσε τη διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για την πρότασή του, με καθολική εφαρμογή του «Εξοικονομώ» σε 80.000 κτίρια της Περιφέρειας, καθιστώντας όλους τους κατοίκους της αυτοπαραγωγούς

13 Ιουλίου 2020
17:28

 

Συνάντηση με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Μακεδονία μετά την απολιγνιτοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κοζάνης το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου 2020 μεταξύ του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κοζάνης και του πρώην Βουλευτή και πρώην Δημάρχου Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλου.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ενημέρωσε τη Διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για την πρότασή του που αφορά την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την οποία η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει προπύργιο ενεργειακής δημοκρατίας με καθολική εφαρμογή του «Εξοικονομώ» στα 80.000 κτίρια της Περιφέρειας, καθιστώντας όλους τους κατοίκους της αυτοπαραγωγούς.

Όπως ανέφερε ο πρώην Βουλευτής «Είναι μια εμβληματική πρόταση που δημιουργεί οικονομίες κλίμακας σε κάθε νοικοκυριό, δίνει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση και αναβαθμίζει το ενεργειακό brand name της περιοχής που μπαίνει έτσι στην πρωτοπορία των ενεργειακών αλλαγών. Πρόκειται ουσιαστικά για πιλοτική εφαρμογή που επιβάλλεται να επεκταθεί παντού, δεδομένου ότι η πλήρης απανθρακοποίηση απαιτεί ανάπτυξη 30 GW ΑΠΕ στη χώρα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νίκος Σαρρής ενημέρωσε τον κ. Κουκουλόπουλο ότι το Επιμελητήριο έχει ήδη ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών με πολιτικούς παράγοντες, φορείς, επιχειρηματίες και μέλη του, ώστε να καταρτιστεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές δυνατότητες, όσο και τα προβλήματα και τις προτάσεις του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

7 σχόλια

  • Τριάντα και βάλε χρόνια στα κοινά είναι δυσανάλογα πολλά για την βαρύτητα που φέρει αυτή η πρόταση. Με όλο τον σεβασμό κ.Κουκουλόπουλε αυτό είναι ότι καλύτερο έχετε να προτείνετε μετά απο τόσες θητείες δημάρχου και βουλευτού σε αυτή την περιοχή?Αναρωτιέμαι δηλαδή…

  • Και ο περιφερειάρχης μας τόσα χρόνια στη Βουλή ήταν, αλλά μία πρόταση δεν έφερε….. Πάντα ΠΑΡΩΝ ψήφιζε. Να μη τα ξεχνάμε αυτά. Και τώρα ξεκίνησε να εντάσσει έργα….(κλείσιμο ΔΕΗ, διόδια, θέμα Σκοπίων!!!!) και πολλά πολλά άλλα που έρχονται…..

  • Ο κουκουλοπουλος πάει για περιφερειάρχης. Το παλιό σύστημα της περιοχής δεν μπορεί να παίξει με Κασαπίδη και θελει Παρι. Τιποτα περιςςοτερο. Δεν τους νοιάζει η περιοχή. Το ΕΣΠΑ και το ταμείο δίκαιης μετάβασης για εκει γινεται η μαχη

  • Η πρόταση αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί σκέφτονται και προτείνουν ρηξικέλευθες λύσεις. Η ΕΕ διαχρονικά στήριζε την παραγωγή ΑΠΕ από οικιακούς παραγωγούς. Συγχαρητήρια στον Πάρη Κουκουλοπουλο που σήμερα απέδειξε ότι υπάρχουν λύσεις.

  • Ο Κος Κουκουλόπουλος τουλάχιστον έχει μία πρόταση – θέση. Σωστή ή όχι είναι προς συζήτηση. Οι υπόλοιποι τι έχουν προτείνει?

  • Βαλτε φωτοβολταϊκά! Τέλεια! Μια χαρά γιορτή! Όταν όμως η ανεργία θα σας χτυπήσει την πόρτα, καλωσορίστε τη και ανάψτε της τα δωρεάν σας φώτα. Ο Κουκουλόπουλος προσπαθεί διακαώς να κρατηθεί στην επικαιρότητα. Η ηλικία του και η συνεχής αδυναμία εκλογής του όμως υπαγορεύουν την αποχώρηση και τη βοήθεια απ’ τα μετόπισθεν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.