Τι περιμένουν οι Συνταξιούχοι από τα Αναδρομικά – Τι διεκδικούν τα Σωματεία

15 Ιουλίου 2020
12:57

1)  Όσοι  κάνανε αγωγή πριν το 2015 θα πάρουν αναδρομικά από  το 2013 έως τον Μάιο του 2016 όπου και ψηφίστηκε ο νόμος  Κατρούγκαλου.

2)  Όσοι  κάνανε αγωγή μετά το 2015 θα πάρουν αναδρομικά 11  μηνών από τον Ιούνιο του 2015 έως το Μάιο του 2016. Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στις περικοπές που έγιναν από τους     νόμους 4093/2012 και 4051/2012 και στην Κύρια και στην Επικουρική Σύνταξη.

     Για να ξέρει κανείς τι περιμένει να πάρει πρέπει να προσθέσει τα ποσά  αυτά των παρακρατήσεων τα οποία αναφέρονται

      ρητά στο εξοφλητικό της μισθοδοσίας ως εξής :

  1. Στην Κύρια Σύνταξη περικοπή Ν. 4051/12 …… ποσό ……..

                                                       Ν. 4093/12 …… ποσό ……..

  1. και στην Επικουρική περικοπή Ν. 4051/12 …… ποσό ……..

                                                       Ν. 4093/12 …… ποσό ……..

αυτά τα προσθέτει και βγάζει ένα ποσό Χ ανά μήνα τα οποία πολλαπλασιάζει επί 11 μήνες.

 Η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμα διευκρινήσει τις προθέσεις της για  το εάν τα αναδρομικά θα δοθούν και σε αυτούς οι οποίοι δεν  έκαναν αγωγή και δεύτερον με ποίον τρόπο και σε πόσο χρόνο  θα δοθούν στους δικαιούχους.

Το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων Δ.Ε.Η. Α.Ε. Δυτικής Μακεδονίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ/ΔΕΗ) διεκδικεί από την Κυβέρνηση να σεβαστεί την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) όπως είχε υποσχεθεί και να πάρει την πολιτική Απόφαση να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους και βέβαια σε αντίθεση περίπτωση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα διεκδικήσουμε και αγωνιστικά και δικαστικά την αποκατάσταση των συντάξεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 ΤΣΙΟΤΣΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.