90 παιδιά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Εορδαίας, όπως και στις αντίστοιχες ορχήστρες όλης της χώρας, απέχουν για  τεσσεράμισι μήνες από τα μαθήματα  εκμάθησης

15 Ιουλίου 2020
15:08
Κανένα σχόλιο

 

Σε «καραντίνα» παραμένουν τα πνευστά μουσικά όργανα, γιατί θεωρούνται φορείς της μετάδοσης του Κορωνοιού, με αποτέλεσμα εννενήντα (90) παιδιά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Εορδαίας, όπως και στις αντίστοιχες ορχήστρες όλης της χώρας, να απέχουν για  τεσσεράμισι μήνες από τα μαθήματα  εκμάθησης  των οργάνων αυτών, γεγονός που θα καθυστερήσει την εξέλιξη τους.

Όπως αναφέρει ο Αρχιμουσικός της εν λόγω Ορχήστρας και μέλος του Δ Σ του Συλλόγου Φιλαρμονικών Ορχηστρών Ελλάδας Αργύρης Σαλαγκιώτης, το σκεπτικό της επιτροπής που απαγόρευσε τα πνευστά όργανα  ήταν ότι οι χρήστες τους  διασπείρουν με τα σταγονίδια τον Ιό, όταν Μελέτη από τη φημισμένη ορχήστρα της Βιέννης αναφέρει ότι τα σταγονίδια μπορούν να εκτοξευτούν σε απόσταση μόλις πενήντα εκατοστών από τον οποιονδήποτε, είτε μιλά είτε παίζει κάποιο μουσικό όργανο, ενώ, τόσο στην Αυστρία όσο και σε άλλες χώρες του Εξωτερικού οι ορχήστρες πνευστών από τον περασμένο Απρίλιο συνεχίζουν κανονικά τη δραστηριότητα τους. Η παρατεταμένη αυτή απραξία  επιφυλάσσει αρνητικές εξελίξεις και στον κλάδο των Συμβασιούχων  Μουσικών οι οποίοι  θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις  συμβάσεις  τους οι οποίες δεν θα ανασταλούν αλλά θα λήξουν και θα τεθεί, για εκατοντάδες εξ αυτών πανελλαδικά, θέμα επιβίωσης. Τέλος ο κ. Σαλαγκιώτης κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση από πλευράς της Πολιτείας αφού οι Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης,  η Λυρική σκηνή, συμμετέχουν σε συναυλίες και σε άλλες μεγάλες μουσικές διοργανώσεις, κυρίως με τα σύνολα των πνευστών

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.