Καλλιόπη Βέττα: Αποδείχθηκε και σήμερα ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Δυτική Μακεδονία

15 Ιουλίου 2020
16:28

 

H Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Στην ομιλία της έθιξε ζητήματα που αφορούν την ουσία, αλλά και την διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, όπως πρόχειρα σχεδιάζεται από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα χρονοδιαγράμματα, στην βίαιη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στην απουσία σχεδίου, τις χιλιάδες, άμεσες ή έμμεσες θέσεις εργασίας που θα χαθούν, την τηλεθέρμανση, τις αποκαταστάσεις εδαφών αλλά και την αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Οι εισηγήσεις των αρμοδίων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης ανέδειξαν, για μια ακόμη φορά, παρά τις αναίτιες θριαμβολογίες, ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την Δυτική Μακεδονία. Όπως και τις άλλες φορές, ακούσαμε για σχέδιο, το οποίο είναι ακόμη στα χαρτιά και περιμένουμε να το δούμε, ενώ σε λίγο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού.

Το συμπέρασμα είναι ένα: η επόμενη ημέρα δεν πρέπει να αφήσει ερείπια στην Δυτική Μακεδονία, κανείς συμπολίτης μας δεν πρέπει να βγει ζημιωμένος. Δυστυχώς, με τις επιλογές της κυβέρνησης, κινούμαστε σε διαφορετικό δρόμο. Ελπίζω ότι, και με τις αντιδράσεις των κατοίκων, θα αλλάξει γρήγορα αυτή η καταστροφική πορεία».

Το link της ομιλίας είναι το κάτωθι:

https://www.youtube.com/watch?v=5Vnp9ubyVvs

6 σχόλια

  • Το σχέδιο έπρεπε να υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Όλοι φταίμε. Οι κυβερνήσεις που πέρασαν και η νοοτροπία του κόσμου. Αν θέλετε να το εκμεταλλευτείτε πολιτικά δικαίωμα σας. Σίγουρα όμως δεν είναι άξιο αντιπολίτευσης. Μια φορά ας δει κάποιος το καλό του τόπου και όχι το συμφέρον της παράταξης που υπηρετει.

  • Ποιο είναι το δικό σας σχέδιο για να αλλάξει η καταστροφική πορεία ????? Οχι λόγια προτάσεις θέλουμε να ακούσουμε!! 66

  • κυρια Βεττα πειτε μας ενα τραγουδι για τις ΝΟΜΕ που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά την ΔΕΗ ,φτανει με την μικροπολιτική

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.