Μ. Παπαδόπουλος: «Ένα έργο πνοής για το Μεσόβουνο – Ένα ιστορικό βήμα για όλους μας!»

17 Ιουλίου 2020
19:44

 

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το ιστορικό μας χωριό, το Μεσόβουνo. Δημοπρατήθηκε ένα έργο πνοής προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000,00€ με ΦΠΑ 24%) «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ -ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ».

Μετά την κατασκευή του φράγματος το 2009 ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση της αρδευόμενης περιοχής του Μεσόβουνου σε 5.300 στρέμματα είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου και υποστήριξης της τοπικής μας κοινωνίας.

Είμαι πολιτικά αλλά και προσωπικά ευτυχής για την σημερινή σημαντική εξέλιξη στο τόπο καταγωγής μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου και ιδιαίτερα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, γιατί ανταποκρίθηκαν σε ένα δίκαιο και χρόνιο αίτημα μας.

Η ένταξή του έργου έγινε στο πρόγραμμα Π.Α.Α. 2014-2020 με Κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011232858 και κωδικό ΣΑΕ 2019ΣΕ08210021

Η έκταση του προτεινόμενου αρδευτικού έργου στις περιοχές επέκτασης ανέρχεται σε 3.600 στρέμματα.

Οι απαιτούμενες ποσότητες υδάτων θα προέρχονται από τον ταμιευτήρα Μεσόβουνου, ο οποίος έχει χωρητικότητα 890.000m³ και έχει κατασκευαστεί στην θέση «Πηγές» (ή «Μπέλα Ρέκα») του ορεινού όγκου Βερμίου σε υψόμετρο 1565m και σε απόσταση 5Km ανατολικά του οικισμού.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 15-09-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει στις 22/09/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ.

Από την κατασκευή του φράγματος και μετά αγωνιούσα για την ολοκλήρωση αυτού του έργου πνοής, που θα δώσει στήριξη και ώθηση στους τοπικούς παραγωγούς μας, μήλων, κερασιών και άλλων για την άρδευση των καλλιεργειών τους με αποτέλεσμα την βελτίωση του αγροτικού τους εισοδήματος.

Πιστεύω πως η επίτευξη αυτού του έργου αποτελεί φόρο τιμής στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας, που πότισαν αυτή την γη με τον ιδρώτα μιας ζωής και όταν χρειάστηκε, ακόμα και με το αίμα τους.

Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι ο τόπος μας θα αγκαλιάσει τους νέους, τους νέους γεωργούς, τα παιδιά μας ώστε να μείνουν εδώ, να στεριώσουν και να προοδεύουν!

Ο πρωτογενής τομέας είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνεχίζουμε Δυνατά, Προχωράμε Μπροστά!

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

8 σχόλια

  • Μιχάλη βλέπεις κίνηση λόγω γεγονότων και μας αραδιάζεις δελτία τύπου …ποσο παλαιοκομματικός πια

    • Ε όχι μόνον ο Μιχάλης και οι τέσσερις ο σώζων εαυτόν σωθήτω!Το τι σέρνει ο ένας τον άλλον στο παρασκήνιο φτάνει έως τα αυτιά μας, λες και είναι από διαφορετικό κόμμα ο καθένας.
      Αυτό πάντως το παλαιοκομματικό “Κατόπιν ενεργειών μου”, περισσότερο τους εκθέτει παρά τους βοηθάει.

  • Γιατι δεν βγαινουν ολοι οι βουλευτες μαζι να ανακοινωνουν τα εργα τους;δεν μιλιουνται μεταξυ τους;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.