kozan.gr: Απορρίφθηκε, από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, η αίτηση χρηματοδότησης, ύψους 2.651.612 ευρώ, για την “Ανάπλαση της Πλατείας Λασσάνης και των πέριξ οδών”

20 Ιουλίου 2020
14:42

 

Mπορεί η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης και συγκεκριμένα η παράταξη της “Ενότητας” του Λ. Μαλούτα να ασκούσε, ως αντιπολίτευση, την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, δριμύτατη κριτική στους προκατόχους της για το θέμα της “Ανάπλασης της Πλατείας Λασσάνης και των πέριξ οδών”, επιρρίπτοντας ευθύνες για την καθυστέρηση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, όμως η απορριπτική απόφαση, με ημερομηνία 15/7/2020, που εξέδωσε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή θυμίζει λίγο το γνωστόΔάσκαλε που δίδασκες….“.

Σύμφωνα με την απόφαση η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας προχώρησε στην απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και πέριξ οδών» μεσυνολική δημόσια δαπάνη 2.651.612,00 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης – ανάκτηση του οικιστικού ιστού, προστασίας των ελεύθερων χώρων στα αστικά κέντρα με έμφαση στις υποβαθμισμένες περιοχές» εντός των περιοχών ΕΣΒΑΑ Δήμου Κοζάνης». Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’: Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης για τους ακόλουθους λόγους: Με το υπ. αριθμ. πρωτ. 546/12-02-2020 έγγραφό της Διαχειριστικής Αρχής ζητήθηκαν από τον Τελικό Δικαιούχο συμπληρωματικά στοιχεία αναγκαία για την συνέχιση της αξιολόγησης ενώ με το υπ. αριθμ. πρωτ. 1544/15-5-2020 έγγραφο δόθηκε παράταση για την υποβολή αυτών έως 30-06-2020. Ωστόσο έως την προαναφερθείσα προθεσμία, δεν υποβλήθηκαν τα στοιχεία που ζητήθηκαν με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση.

Μένει να δούμε αν μετά από αυτή την εξέλιξη μπορεί να γίνει κάτι ώστε να μη χαθεί κι άλλος χρόνος και κατ΄επέκταση αυτή η πολυπόθητη κι πολυαναμενόμενη ανάπλαση μείνει μόνο στα “χαρτιά”.

kozan.gr

 

27 σχόλια

    • Τι εννοείς ποιός φταίει; Δε φταίει ο Δήμος; Δεν θυμάμαι να είχε πει κανένας μέχρι σήμερα οτι υπήρχε κάποιο πρόβλημα

    • Ότι πεις Βαγγελη από την μια γκαφα στην άλλη πας. Και που εισαι ακομη. μεσα στα επομενα 3 χρονια εχεις να κανεις. δεν θα σε προλαβαινουμε

  • 5 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ 5 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ
    ΠΕΡΣΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΟΛΥΜΠΟΥ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΡΕ ΜΠΡΕ ΜΠΡΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ 5 ΚΙΟΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

    ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!

  • Γιατί δεν βγάζουν τον υποσταθμό να μεταφέρουν κάπου άλλου ούτως ώστε να μπορεί να γίνει δημοτικό πάρκινγκ όπως στην Κατερινη αλλά ξέχασα υπάρχει δίπλα ιδιωτικό….

  • Γιατί δεν βγάζουν τον υποσταθμό να μεταφέρουν κάπου άλλου ούτως ώστε να μπορεί να γίνει δημοτικό πάρκινγκ όπως στην Κατερινη αλλά ξέχασα υπάρχει δίπλα ιδιωτικό….
    Τα αστικά θα έφευγαν από εκεί ;; Ήρεμα ρωτάω.

  • 5 χαρτιά 7 συνεργάτες 7 αντιδήμαρχοι 1 γενικός γραμματέας 1 μυστικοσύμβουλος. Αποτέλεσμα; Μηδέν.

  • Νομίζω Βαγγέλη ότι οταν τα βρίσκεις έτοιμα τα έργα είσαι καλός για φωτογραφίες και βιντεακια, όταν όμως πρέπει να κάνεις εσύ τη δουλειά τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

  • ποιοι ηταν υπευθυνοι για να τρεξει το εργο απο το Δημο μετα τις εκλογες? ποιο επρεπε να σκουτηξουν να βρεθουν τα χαρτια? ή μηπως το αφησαν επιτηδες

  • Τα μαγαζιά οι ψήφοι τους είναι στο κέντρο. Δεν συμφέρει κανέναν να δημιουργηθεί κοντά στο κέντρο μια νέα πλατεία γιατί όλος ο κόσμος θα πάει από εκεί. Και τα μαγαζιά οι ψήφοι τους δηλαδή θα χάσουν κόσμο. Σωστά; Μιλάμε πάντα υποθετικά.

  • Ρε Σημανδρακε μια πλατεία ήταν να φτιάξεις τα είχες έτοιμα και δεν μπόρεσες. Μετα θες να κανεις και νοσοκομειο και να το τρεξεις και από την αρχη. ποιο νοσοκομειο ουτε πλατεια

  • Αφου δεν μπορεί το παλικάρι ο Βαγγέλης, δεν μπορεί. Τι δεν τον αλλάζουν να τελειώνουμε; Αδυναμία ομάδας, αδυναμία αρχής, αδυναμία εκτέλεσης.. η πόλη τι φταίει;;

  • ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΩΝ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ: ΠΟΣΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΣΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

  • Εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης περιμένουμε 10 χρόνια τώρα την ανάπλαση της πλατείας και δεν πέφτει ούτε ένα ευρώ εκεί έστω για μια παιδική χαρά της προκοπής. Ντροπή της Δημοτικής αρχής να απορρίπτεται γιατί δεν εδέησε να κάνει τις παρατηρήσεις. Εκτός αν ο κος Σημανδρακος συμφώνησε να μην μεταφερθούν τα αστικά όπως τους είχε υποσχεθεί και μας δουλεύει όλους. Μέχρι πότε θα περιμένουμε?

  • μια χαρα το πατε εσεις οι τρεις στο δημαρχειο,ο καθενας κανει το παιχνιδι του και η κοζανη θα παει τριαντα χρονια πισω. Αιντε φουρκα!

  • Πραγματικά πιστεύω μόνο αν ήταν η προηγούμενη δημοτική αρχή θα γινόταν αυτό το έργο αυτοί τα ίδια και τα ίδια θα θα θα θα μας έχετε ζαλίσει…κρίμα μια πανέμορφη περιοχή την έχετε καταντήσει ουρητήριο.Καντε άμεσα ξεμπλοκάρετε τα οποια έργα έιναι να γίνουν ελεος τοσα χρονια την ίδια πιπίλα όλοι.

  • Είστε απαραδεκτοι 5 μηνες να πάτε ένα χαρτί!Απο τους πιο αργοπορημένους δήμους χωρίς όραμα χωρίς ελπίδα πάρτε παραδειγμα τον βόλο σε 5 χρόνια ο μπεος τον έχει κάνει στολίδι δεν είστε για τπτ μαλλον.όντως μόνο για μπρε μπρε μπρε και νιαμερα ειστε ντροπη λυπάμαι που έχω τέτοιους ανθρώπους στην πόλη μου να διαχειρίζονται το μέλλον της περιοχής μου.

  • Ας βγάλετε εσείς οι δημοσιογράφοι της περιοχής το τι επιτέλους φταιει και τόσα χρόνια κανείς μα κανείς δν κανει το παραμικρό στην περιοχή η λασσανη είναι αυτή την στιγμή ενα Χάλι έιναι ντροπή για την περιοχή μας να μην μπορείτε να κάνετε τα αυτονόητα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.