ΔΕΗ: Μετακινήσεις του προσωπικού των μονάδων που κλείνουν σε άλλες υπηρεσίες – 1.200 εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν οικειοθελώς

23 Ιουλίου 2020
09:41

Την απόφαση για τη διασφάλιση των εργαζομένων που θα μένουν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης από τις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία που θα κλείνουν έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία προχωρά στην επιλογή να μην απομακρύνει κανέναν εργαζόμενο από παύσεις δραστηριοτήτων και κυρίως από τους λιγνιτικούς σταθμούς, οι οποίοι θα σβήνουν σταδιακά μέχρι το 2023. Έτσι, όσοι μένουν χωρίς αντικείμενο απασχόλησης θα μετακινούνται σε επιχειρησιακές μονάδες ή υπηρεσίες της επιχείρησης με σκοπό να καλυφθούν και οι ανάγκες σε προσωπικό.

Παράλληλα, και σύμφωνα με πηγές, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι για φέτος ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στα δύο προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης θα ανέλθει στους 1.200. Μέγεθος ικανοποιητικό για τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου η ΔΕΗ εκκινεί το δεύτερο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης και θα αφορά περίπου 1.700 εργαζόμενους από όλον τον όμιλο. Ωστόσο εξ αυτών οι 500 έχουν θεμελιώσει πλήρες δικαίωμα συνταξιοδότησης, και συνεπώς αυτή είναι η εκτίμηση για τον τελικό αριθμό μείωσης του προσωπικού.

Οι ακριβείς όροι και οι λεπτομέρειες ακόμη δεν έχουν αποτυπωθεί σε πρόσκληση συμμετοχής, κάτι που αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες. Όσοι επιλέξουν να φύγουν θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 31 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το  μπόνους είναι 20.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι που αποχωρούν δικαιούνται και αποζημίωσης 15.000 ευρώ.

Ως προς το πρώτο πακέτο της εθελουσίας εξόδου, συμμετείχαν συνολικά 702 εργαζόμενοι από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και τις θυγατρικές της Μελίτη και Μεγαλόπολη. Το όφελος που αποκομίζει η εταιρία υπολογίζεται σε 48 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε θέσει ως στόχο την αποχώρηση 902 εργαζομένων από τις λιγνιτικές της ΔΕΗ, και σε αυτήν τελικά συμμετείχαν 602. Στη θυγατρική Λιγνιτική Μεγαλόπολης ανταποκρίθηκαν 81 και στη Λιγνιτική Μελίτης 42 εργαζόμενοι.

energypress.gr

15 σχόλια

  • ολοι οι δεητζηδες μια χαρα θα βολευτουν,ειναι που θα τους κατεστρεφε ο μητσοτακης και θελω να με καταστρεψει ετσι ο κυριακος,οπως αλλωστε φανταζομαι την ιδια καταστροφη επιθυμουν και ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι!!!

  • Αφου θεμελιωσαν δικαιωμα συνταξης και ειναι ΣΕ μια ηλικια μεγαλη και η αποδοση ΤΟΥΣ οπως ειναι φυσικο υστερει εναντι ΤΩΝ νεων, τοτε γιατι ΤΟΥΣ κρατας μαμα ΔΕΗ;ΠΩΣ ΘΑ βρουνε εργασια οι νεοι;ΑΠΟ μονοι ΤΟΥΣ ΘΑ πρεπει ΝΑ αποχωρησουν και μαλιστα ΑΜΕΣΑ,ΑΝ σκεφτονται και ΤΟΝ ανεργο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.

    • Δεν τους βάζουν να τρέξουν, από πού προκύπτει πως η απόδοσή τους υστερεί; Ο παλιός έχει εμπειρία και τεχνογνωσία που δεν έχει ο νέος. Κι όσο για τους εργολαβικούς, εκεί είναι να κλαις, ούτε εμπειρία ούτε τεχνογνωσία. Φθηνό κρέας στο μύλο της εργοδοσίας: οι εργολάβοι κάνουν πως τους πληρώνουν κι αυτοί -και με το δίκιο τους- κάνουν πως δουλεύουν. Κι όλοι μαζί δουλεύουν εμάς, η ΔΕΗ καίει αέριο αντί για λιγνίτη κι εξάγει συνάλλαγμα όσο πιο πολύ μπορεί.

      • ΑΦΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ;ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ;ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΑΚΟΜΑ ΧΟΡΤΟ;

  • ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΤΑ 20 ΣΥΝ 15 ΕΥΡΩ…ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ0 ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΛΑΦΟΝΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ…ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…

  • Ελεος εχετε και παραπονο,σαν δεν ντρεπεστε δεν βλεπετε γυρω σας τι γινεται? Για αυτο ο κοσμος σας εχει γυρισει την πλατη,μην προκαλειτε αλλο!!!

  • Εεεεεε….και οι μεν και οι δε, για ρούφηξε λίγο την κοιλιά σας και μην φουσκώνετε άλλο σαν γαλέτες από τον άκρατο παροξυσμό σας και το μίσος για τον συνάνθρωπο! Σκέφτηκε ποτέ κανένας πως θα είναι η κατάσταση της ενέργειας στην Ελλάδα, όταν δεν θα υπάρχει πλέον ΔΕΗ και θα μας έρχεται ο λογαριασμός από τον ιδιώτη, ο οποίος μέχρι τότε θα έχει ξεδιπλώσει πλήρως τα χαρτιά και την ασυδοσία του, αφού δεν θα υπάρχει κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο στην πώληση ενέργειας και στην προστασία των καταναλωτών; Εκτός απ’ αυτό το υποτυπώδες που θα ρυθμίζει μόνο τους κανόνες διαμοιρασμού της ενέργειας ανάμεσα στις εταιρίες; Και μην μου πει κανένας ότι θα δουλέψει ο ανταγωνισμός της ελεύθερης αγοράς, γιατί θα πει μπούρδες!

    Ανοίγει κανείς σας τα μάτια να δει τι πραγματικά συμβαίνει στις τηλεπικοινωνίες; Εδώ έχουν μείνει πλέον μόνο 3 ανταγωνιστές, οι οποίοι έχουν συνεννοημένους τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς, πουλώντας το ίδιο ακριβώς πράγμα στις ίδιες αυξημένες τιμές, εκτός ορισμένων προσφορών για να δελεάζουν/κλέβουν ο ένας τους πελάτες του άλλου. Αντιλαμβάνεστε που όλοι σας παραπονιέστε για την ανεπαρκή εξυπηρέτηση πελατών από όλους τους τηλεπικ.παρόχους; Δοκίμασε ποτέ κανένας να δει τι ποινές μας βάζουν αν σπάσει κανείς το συμβόλαιό του, αφού δεν μας παρέχουν τα συμφωνημένα; Γιατί, επιπλέον, η επωνομαζόμενη “ελεύθερη αγορά” μας έχει γραπωμένους μέσα σε συμβόλαια! Πού πήγε αυτήν η ρημάδα η ελευθερία που είχαμε παλαιότερά; Η εναλλακτική είναι η δικαστική οδός που δεν το τολμάει κανένας μας, Οπότε η επιλογή που μας μένει είναι να υποκύπτουμε στις ρήτρες που μας επιβάλουν οι πάροχοι, μέχρι να λήξει η παλιοσύμβαση.

    Τώρα πληρώνουμε την κιλοβατώρα 0,11 € και και μας φαίνεται ακριβό το ρεύμα. Περιμένετε αργότερα να δείτε που θα φτάσει η τιμή της, και με τι κανόνες συμβολαίων! Σταματήστε να ονειρεύεστε στην Ελλάδα, τιμές Ευρώπης. Γιατί στην Ελλάδα, η ελεύθερη αγορά λέει την τάση να αυξάνει τις τιμές, αντί να τις κατεβάζει! Και μην νομίζετε ότι ο ιδιώτης θα σεβαστεί τον ανήμπορο άνθρωπό μας, που χρειάζεται το ρεύμα για να κρατηθεί στη ζωή! Αν αυτός δεν πληρώνει στην ώρα του, θα το κόβει και δεν θα λογαριάζει την υγεία του!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.