Σκουρλέτης: Παιχνίδι με “σημαδεμένη τράπουλα” η πώληση της ΔΕΗ – Τα ίδια λέω από την πρώτη ημέρα

3 Απριλίου 2017
11:24

Εμμένει στη θέση του περί ξεπουλήματος της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καθώς σε συνέντευξή του σήμερα στον ΑΝΤ1 δήλωσε: «Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα».

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμησή του ότι η πώληση της ΔΕΗ σε συγκεκριμένο χρόνο αποτελεί «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα».

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως τον καλύπτει απόλυτα η πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε συνεδρίαση το Σάββατο, ενώ για το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε πως «αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ότι «η κατάσταση στην επιχείρηση δεν είναι άσχημη σε τέτοιο βαθμό που λένε, το λένε για να ξεπουληθεί όσο-όσο», καλώντας «να δούμε κάτω από τους τίτλους, τα συνθήματα και τις λέξεις, ποια είναι η αλήθεια για τη ΔΕΗ».

«Πάντα επί μνημονίου, υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας και κάποιοι να κερδίσουν», είπε ο κ. Σκουρλέτης, για να συμπληρώσει ότι ήταν οι μόνοι που το είπαμε και πριν και μετά, αλλά οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι υπό καθεστώς ήττας, της συμφωνίας του 2015.

Σχολιάζοντας τους τακτικούς χειρισμούς, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε πως, όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους που δεν σέβονται την υπογραφή τους, που θέτουν συνεχώς καινούρια θέματα κατά το δοκούν, είσαι υποχρεωμένος να τα λες όλα.

Ο κ. Σκουρλέτης Παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλη αδικία» οι υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά όπως εξήγησε, όταν η κυβέρνηση παρέλαβε τη ΔΕΗ ήταν φορτωμένη με 5 δισ. δάνεια.

http://energypress.gr

2 σχόλια

  • Πανούλη,αν είχαμε συνειδητοποιήσει ως ελληνική πολιτεία,ότι η απελευθέρωση της ενέργειας ήταν αναπόφευκτη και είχαμε δρομολογήσει σχετικές διαδικασίες,τώρα δεν θα μιλούσε κανείς για ξεπούλημα.Τώρα δυστυχώς για μας ήρθε το αυγό στον ….κ…..!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.