Πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης; Ποια τα πιθανά σενάρια;

2 Αυγούστου 2020
13:31

 Πολύ κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες από τις ενδιαφερόμενες ομάδες της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης αλλά και στα στέκια των φιλάθλων για το πως τελικά θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α’  κατηγορίας.

Συμμετοχή στο πρωτάθλημα δήλωσαν και οι 17 ομάδες που είχαν το δικαίωμα συν τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας που ανεβαίνει ως καλύτερος τρίτος από τη Β’ κατηγορία (με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Κοζάνης) σύνολο 18 ομάδες.

Οι ιθύνοντες της ΕΠΣ σκέφτονται να καλέσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και τις 18 ομάδες και να παρθούν αποφάσεις έτσι ώστε να μην μείνουν “σκιές” και να βρεθεί τρόπος να διεξαχθεί το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο δίκαια.

Τώρα ποια είναι τα σενάρια;

1ο  Θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα με έναν όμιλο των 18 ομάδων και 34 στο σύνολο παιχνίδια; Σενάριο δίκαιο προς όλες τις ομάδες αλλά συνάμα και δυσβάσταχτο οικονομικά για τους συλλόγους.

2ο Θα γίνουν δύο όμιλοι των 9 ομάδων με πλέι οφ των τεσσάρων πρώτων ομάδων και πλέι άουτ των 5 τελευταίων ομάδων των δύο ομίλων και γεωγραφικά κριτήρια ;

Εδώ το σύνολο παιχνιδιών των τεσσάρων πρώτων ομάδων είναι 16 (δύο γύροι) + 7 (ένας γύρος) στα πλέι οφ σύνολο 23 παιχνίδια.

16 (δύο γύροι ) + 9 (ένας γύρος) στα πλέι άουτ σύνολο 25 παιχνίδια.

Στο οικονομικό κομμάτι ποιο λογικό σενάριο γιατί μιλάμε για λιγότερα παιχνίδια των ομάδων αλλά μιλάμε και για πολύ μπέρδεμα στο διαχωρισμό των ομίλων.

Εδώ οι απόψεις διίστανται.

Πως θα γίνει ο διαχωρισμός λοιπόν ;

Με γεωγραφικά κριτήρια υπάρχει πιθανότητα να διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο  ταχυτήτων και το μπόνους της πρώτης ομάδας στη βαθμολογία των πλέι οφ η των πλέι άουτ να παίξει σημαντικό ρόλο.

Από την Πτολεμαΐδα οι ομάδες (6):

Εορδαϊκός

Ηρακλής Πτολεμαΐδας

Βέρμιο Καρυοχωρίου

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας

Δόξα Βερμίου Πύργων

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας

Από Κοζάνη οι ομάδες (6):

Μακεδονικός Κοζάνης

ΑΕ Κοζάνης

ΠΑΟΚ Κοίλων

Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής

ΑΟ Κρόκου

Εθνικός Βατερού

Οι περιφερειακές ομάδες (6):

Τιτάν Σερβίων, ΑΣ Βελβεντό, Αλιάκμων Αιανής,

κι από το Βόιο Μακεδονικός Σιάτιστας, Ακαδημία Βοΐου ,Γαλατινή.

Ποιες τρεις θα πάνε στην Κοζάνη και ποιες τρεις στην Πτολεμαΐδα;

Σύμφωνα με τα γεωγραφικά κριτήρια οι ομάδες του Βοΐου αν πάνε Πτολεμαΐδα (όπως γίνεται στη Β’ κατηγορία τα τελευταία χρόνια ) και οι υπόλοιπες τρεις στην Κοζάνη πάμε να δούμε πως μπορούν να δημιουργηθούν οι δύο όμιλοι;

Α’ όμιλος

ΑΕ Κοζάνης

Αλιάκμων Αιανής

Α.Ο. Κρόκου

Βελβεντό

Εθνικός Βατερού

Μακεδονικός Κοζάνης

Τιτάν Σερβίων

Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής

ΠΑΟΚ Κοίλων

Β’ όμιλος

Εορδαϊκός

Ηρακλής Πτολεμαΐδας

Καρυοχώρι

Μακεδονικός Σιάτιστας

Γαλατινή

Ακαδημία Βοΐου

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας

Δόξα Βερμίου Πύργων

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας

Άλλα σενάρια των δύο ομίλων:

Σενάριο 1ο ) να μπουν όλες οι ομάδες στην κληρωτίδα και να χωριστούν οι όμιλοι, (Δίκαιο από μια μεριά αλλά οικονομικά δυσβάσταχτο για μερικές ομάδες φανταστείτε π.χ. παιχνίδι Τιτάν Σερβίων – Πύργοι ή Αιανή – Πύργοι ).

Σενάριο 2ο ) για τους δύο ομίλους.

Οι 6 ομάδες της Πτολεμαΐδας να συμπληρωθούν από τρεις ομάδες της Κοζάνης που θα βγουν μετά από κλήρωση ..δηλαδή Μακεδονικός Κοζάνης, ΑΕ Κοζάνης, Εθνικός Βατερού, ΠΑΟΚ Κοίλων, Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής , ΑΟ Κρόκου να μπουν στην κληρωτίδα, οι τρεις να πάνε στον όμιλο της Πτολεμαΐδας 6+3 και οι υπόλοιπες τρεις να δημιουργήσουν έναν όμιλο με τις υπόλοιπες 6 ομάδες (τις τρεις ομάδες του Βοΐου, του Τιτάν Σερβίων του Βελβεντού και του Αλιάκμονα Αιανής).

Αν γίνει έτσι η κλήρωση, μπορεί να δούμε δύο ομάδες της Κοζάνης με κοινή έδρα ΑΕΚ και Μακεδονικό να παίζουν σε διαφορετικό όμιλο.

Σενάριο 3ο ) για τους δύο ομίλους.

Οι 6 ομάδες της Πτολεμαΐδας να μείνουν, συν την ΑΕ Κοζάνης   και του Μακεδονικού Κοζάνης δύο ομάδων της πόλης της Κοζάνης με κοινή έδρα και μια εκ των Εθνικού Βατερού, ΠΑΟΚ Κοίλων ,Μέγα Αλέξανδρου Χαραυγής που θα βγει από κλήρωση.

Σενάριο 4ο) για τους δύο ομίλους

Πάλι με τις έξι ομάδες της Πτολεμαΐδας συν του Εθνικού Βατερού, Χαραυγής και ΠΑΟΚ Κοίλων

Σας μπερδέψαμε ε;

Το ίδιο μπερδευτήκαμε κι εμείς

Άντε καλά ξεμπερδέματα…

https://matiesstasport.blogspot.com/2020/08/blog-post_56.html

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.