kozan.gr: Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντός

2 Αυγούστου 2020
21:56

 

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κοντός. Η εξόδιος ακουλουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 3/8 κι ώρα 11 το πρωί στο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κοζάνης.

 

9 σχόλια

  • π. Γεώργιε

    ” Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισαι, τὸν δρόμον τετέλεκας, τὴν πίστιν τετήρηκας· λοιπὸν ἀπόκειταί σοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος” . Προς Τιμόθεον Β΄ επιστολή

  • Ο π. Γεώργιος Κοντός ήταν ένας ταπεινός, γεμάτος αγάπη και αφοσιωμένος στα ιερατικά του καθήκοντα λευίτης. Πρόσφερε αδάπανα όλα τα μυστήρια στα οποία τον προσκαλούσαν οι ενορίτες του. Δεν κατέκρινε ποτέ και δεν ήθελε να στενοχωρεί κανένα. Είχε πάντοτε καλό λογισμό για όλους. Ο Θεός τον αξίωσε να δει και τα δύο αγόρια του ιερείς του Υψίστου, οι οποίοι θα τον μνημονεύουν συνεχώς στην ιερή πρόθεση. Είθε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να τον κατατάξει με τους εκλεκτούς του και να χαρίσει βάλσαμο παρηγοριάς στην πρεσβυτέρα, στα παιδιά του και στα εγγόνια του.
    Θα τον θυμόμαστε πάντοτε.

  • Ο Πατέρας Γεώργιος Κοντός ήταν συμπατριώτης μου και αγαπημένος παιδικός μου φίλος. Οι δρόμοι μας χώρισαν μετά την αποφοίτησή μας από το Λύκειο Στυλίδας και έκτοτε, ολοκληρώνοντας τις επακολουθήσασες σπουδές μας,εκείνος εγκαταστάθηκε στη Κοζάνη και εγώ στη Ξάνθη. Περάσαμε μαζί όμορφα και ξέγνοιαστα παιδικά και εφηβικά χρόνια και μετά ξαναβρεθήκαμε από κοντά δύο ή τρεις φορές στη Στυλίδα, πριν γίνει ιερέας. Διαχρονικά όμως τον έχω στη μνήμη και στη καρδιά μου ως φίλο μου αγαπημένο και ως άνθρωπο σεμνό, μετρημένο, ευγενή, χαμηλών τόνων και έντονα ευσεβή. Λυπούμαι βαθύτατα με την απώλειά του. Φίλε μου Γιώργο καλό στου ταξίδι και ελπίζω να ξαναβρεθούμε σε μια άλλη ζωή.

  • Καλό παράδεισο πάτερ μου θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό αιώνια σού η μνήμη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.