Δήμος Γρεβενών: “Πράσινο φως” από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για προμήθεια 2 νέων απορριμματοφόρων και 590 σύγχρονων κάδων

4 Αυγούστου 2020
11:47
Κανένα σχόλιο

 

Πράσινο φως” έδωσε η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και σύγχρονων κάδων για τις ανάγκες του Δήμου Γρεβενών και με τη θετική αυτή εξέλιξη να έρχεται ως συνέχεια της σχετικής ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή. Ειδικότερα, η Διαχειριστική Αρχή ενέκρινε την εν λόγω διακήρυξη μετά την απαιτούμενη εξέταση νομιμότητας και έτσι μπορεί πλέον να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία προκήρυξης του έργου.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, συνολικού προϋπολογισμού 347.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει 2 απορριμματοφόρα οχήματα νέας γενιάς και 590 καινούργιους κάδους εκ των οποίων οι 504 είναι τροχήλατοι μηχανικής αποκομιδής βιοαπορριμμάτων και οι υπόλοιποι 86 αφορούν την οικιακή κομποστοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Γρεβενών είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας που από φέτος συμμετέχει πιλοτικά στο πρόγραμμα διαχείρισης των βιοαποβλήτων, βάζοντας ως άμεσο στόχο την καθολική εφαρμογή του μέσα στους επόμενους μήνες. Για την ακρίβεια, ως βιοαπορρίμματα ορίζονται τα οργανικά απόβλητα κουζίνας τα οποία θα πρέπει να αποτίθενται στους καφέ κάδους που συνεχώς και σταδιακά αναπτύσσονται σε γειτονιές της πόλης των Γρεβενών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν λίγες ημέρες η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας μαζί με τη ΔΙΑΔΥΜΑ, πραγματοποίησαν στην Κεντρική Πλατεία των Γρεβενών ενημερωτική εκδήλωση για την κομποστοποίηση των οικιακών υπολειμμάτων τροφής, μοιράζοντας δωρεάν στον κόσμο μικρούς καφέ κάδους που προωθούν την ιδέα της “Διαλογής στην Πηγή”. Πρόκειται για μια οικολογική δράση ανακύκλωσης η οποία σε πλήρη έκταση και με την έμπρακτη συμμετοχή των δημοτών, θα μειώσει σημαντικά τα δημοτικά τέλη καθαριότητας συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην περαιτέρω προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.