Πτολεμαΐδα: Ελπίδα για το καμένο νεοκλασικό

6 Αυγούστου 2020
10:16
Κανένα σχόλιο

Κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα της αποκατάστασης του καμένου κτιρίου στην περίμετρο του Πάρκου εκτάκτων αναγκών Πτολεμαΐδας. Ο Δήμος Εορδαίας αναμένει «σύντομα» από το υπουργείο Πολιτισμού το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη του έργου, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη του 2022 να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, και, γιατί όχι, η αποκατάστασή του, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Πλακεντά.Έξι περίπου χρόνια μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Νεοκλασικό οίκημα -ένα από τα λίγα στην πόλη- προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, και, δυστυχώς, μέχρι σήμερα η εικόνα του συνεχίζει να είναι αποκρουστική.

Πριν από δύο μήνες ο Δήμος παρέλαβε την έκθεση που συνέταξε η Εφορεία Αρχαιοτήτων-Νεότερων μνημείων Ιωαννίνων η οποία καθορίζει στις Τεχνικές Υπηρεσίες τον τρόπο ανακατασκευής του κτιρίου και της χρήσης του, που θα πρέπει να συνάδουν με την ιστορία και τα λειτουργικά του δεδομένα, και με βάση αυτά, το εν λόγω κτίσμα  μαζί με την αξιοποίηση του  Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών, όπως και  του διπλανού οικιστικού συγκροτήματος των Γεωργικών Αποθηκών, να αποτελέσουν έναν σημαντικό αναμορφωμένο χώρο στη Νότια είσοδο της Πτολεμαΐδας, «προϊόντα» των προτάσεων που θα διατυπωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας. Οι δύο  εναλλακτικές προτάσεις αφορούν, κατά τον κ. Πλακεντά, είτε τη λειτουργία ενός  εκθεσιακού χώρου που θα αναδείξει τη δυναμική των τοπικών εικαστικών δημιουργών, είτε τη φιλοξενία των λεγόμενων «πράσινων σημείων», υπό τον όρο ότι οι προϋποθέσεις θα μπορούν να εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.