kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Η Περιφέρεια τους έκλεισε την “πόρτα” …σε αντίθεση με την ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας, που τους την άνοιξε

6 Αυγούστου 2020
16:12

 

Σημαντικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει, το τελευταίο διάστημα, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας και Δήμαρχος Γρεβενών Γ. Δασταμάνης, στο πλαίσιο της όσο γίνεται καλύτερης οργάνωσης και προετοιμασίας της Περιφερειακής Ένωσης, ενόψει της παρουσίασης του master plan για την απολιγνιτοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, χθες Τετάρτη 5/8, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Χ. Δημητρόπουλο, από τον οποίο ζήτησε συνεργασία – με το σύλλογο – σε θέματα νομικής φύσεως που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και της διαχείρισης διαφόρων ζητημάτων, που σχετίζονται με την απολιγνιτοποίηση και μπορεί να απαιτηθεί νομική συμβουλή. Ο Γ. Δασταμάνης, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, θεωρεί, στο μεταβατικό κομμάτι της απολιγνιτοποίησης, σημαντική την παρουσία και την εμπλοκή – σε επίπεδο Δ. Μακεδονίας – του δικηγορικού κλάδου,  μέσω των συλλόγων τους,  καθώς τα ζητήματα νομικής φύσεως που θα προκύψουν, έπειτα από προτάσεις, σχέδια και κατευθύνσεις, θα είναι πολλά σε αριθμό και θα εγείρουν διάφορα νομοθετικά θέματα, που θα χρήζουν περαιτέρω εξειδικευμένης έρευνας, στην οποία το πολιτικό προσωπικό της περιοχής θα χρειαστεί την επιστημονική γνώση των δικηγόρων. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, Χ. Δημητρόπουλος, φάνηκε ιδιαίτερα θετικός με τη σχετική πρόταση. H εξέλιξη αυτή ανοίγει την “πόρτα” στο δικηγορικό κλάδο, “πόρτα” που έκλεισε, άγνωστο γιατί, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας,  Γ. Κασαπίδης, καθώς στην 34μελή Ομάδα Εργασίας, που συγκροτήθηκε, με απόφασή του, για την προετοιμασία μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, δε “χωρούσε”, όπως αποδείχτηκε, κάποιος εκπρόσωπος από το Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης.

Η Χύτρα

2 σχόλια

  • Πολλές πρωτοβουλίες και προτάσεις. Διαβούλευση; ΜΗΔΕΝ
    Αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων;ΜΗΔΕΝ
    Απόψεις πολιτών;ΜΗΔΕΝ
    Μελέτες επί των προτάσεων που κάνει η ΠΕΔ;ΜΗΔΕΝ

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. Η ΠΕΔ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΘΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.