Ένας συμπατριώτης μας, από το Μικρόβαλτο του Δήμου Σερβίων, εξηγεί γιατί μετά από 50 χρόνια, πιθανόν να μη μπορέσει, λόγω κορωνοιού, να έρθει, στην Ελλάδα, το φετινό καλοκαίρι – Πώς περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις Η.Π.Α.

9 Αυγούστου 2020
17:19

 

Νοσταλγικό, συγκινητικό μήνυμα λάβαμε από τον συγχωριανό μας Αντώνη Τζιώνα, που ζει μόνιμα στο Λόουελ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ για περισσότερα από 50 χρόνια και επισκεπτόταν -εδώ και πολλά χρόνια- κάθε καλοκαίρι το Μικρόβαλτο. Φέτος λόγω κορωνοϊού τα πράγματα δυσκόλεψαν για το ταξίδι, παρά τη μεγάλη του επιθυμία…

Δείτε -μεταξύ άλλων- τι μας έγραψε:

«Δύσκολα χρόνια, άλλοι καιροί…

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού με απογοητεύει και με τρομάζει.

Είμαστε περικυκλωμένοι από τον θανατηφόρο ιό και έως τώρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε και η ιατρική επιστήμη. Στην Αμερική καθημερινά πεθαίνουν 1.000 άτομα, έως τώρα πάνω από 150.000 είναι οι νεκροί και το κακό χειροτερεύει…

Μετά από 50 χρόνια στην Αμερική για πρώτη φορά προβληματίζομαι για τον ερχομό μου στην Ελλάδα. Με την αόρατη επιδημία του κορωνοϊού δύσκολο το ταξίδι, παρόλο που η επιθυμία μου είναι μεγάλη, όπως πάντα να έρχομαι κάθε καλοκαίρι στο χωριό μου για να περπατήσω για άλλη μια φορά στα Κοντολάκια. Στο ιερό χώμα, εκεί που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και είναι το μόνο μέρος που μας δίνει ανακούφιση και ευτυχία!

Lowell Massachusetts U.S.A.

Αντώνιος  Τζιώνας»

antj1683 8820

Λίγα λόγια τον Αντώνη

Γεννήθηκε στο Μικρόβαλτο Κοζάνης το 1944 και ήταν το μεγαλύτερο από τα 5 παιδιά του Χαρίση και της Πανάγιως Τζιώνα. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα ο Αντώνης, ναυτολογήθηκε από νεαρή ηλικία σε εμπορικό πλοίο, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και βρέθηκε στην Αμερική από το 1967, όπου από το 1970 εγκαταστάθηκε μόνιμα.

Η κύρια εργασία του στην Αμερική, ήταν αυτή του Γενικού Μηχανικού σε μεγάλη τεχνική εταιρία.

Παντρεύτηκε την Εσπεράντζα (Esperanza) από την Κολομβία, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά. Τον Γιώργο, γιατρό σήμερα στο πανεπιστημιακό Jackson Memorial Hospital του Miami (Florida) και τη Harriet (Χαρισία), αισθητικό SPA.

Ζει μόνιμα με τη σύζυγό του στο Lowell της Μασαχουσέτης στις Η.Π.Α., αλλά πάντα νοσταλγός της πατρώας γης του Μικροβάλτου…

Mikrovalto.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.