Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των απανταχού της Ελλάδας Συλλόγων Βλατσιωτών δεν θα συμμετέχουν στην επιτέλεση του δρώμενου του «Τρανού Χορού»

10 Αυγούστου 2020
13:55

 

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των απανταχού της Ελλάδας Συλλόγων Βλατσιωτών σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Κοινότητας Βλάστης και το Δήμο Εορδαίας, αφού έλαβαν υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού (SARS Covid-19) στη χώρα μας όπως και τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις παραινέσεις-προτροπές της Πολιτείας προς αποφυγή συνωστισμού, αποφάσισαν ομόφωνα να συστήσουν στα μέλη τους και στους απανταχού Βλατσιώτες να μη συμμετάσχουν στην επιτέλεση του δρώμενου του «Τρανού Χορού», που λαμβάνει χώρα κάθε 15 και 16 Αυγούστου στη Βλάστη.

Τη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η παγκόσμια κοινότητα, πρωταρχικό και ύψιστο μέλημα όλων μας είναι η προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας, του μεγαλύτερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής. Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τα στενά όρια του «Εγώ» μας, να αναστοχαστούμε και να συλλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης που φέρουμε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ας πλέξουμε φέτος νοερά τα χέρια μας, ας τραγουδήσουμε βουβά τα τραγούδια του χορού μας και ας δώσουμε με τη σωματική μας απουσία τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε και στο μέλλον τη συμμετοχή μας στην καθιερωμένη από την παράδοσή μας τελετουργία του «Τρανού Χορού». Του Χορού αυτού που αποτελεί ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας, ένα κομμάτι της αλήθειας της βλατσιώτικης κοινότητας. Για να είμαστε όλοι του χρόνου «στον μέτρο».

Ευχόμαστε στους απανταχού Βλατσιώτες και στους φίλους αυτών Καλή Παναγιά.

4 σχόλια

  • Το έθιμο δεν έχει σχέση με συλλόγους είναι έθιμο δε συμμετέχουν σύλλογοι αλλά βλατσιωτες παρακαλώ να διατηρηθεί αυτό και να μην αναφέρεται εσφαλμένα ότι δε συμμετέχουν οι σύλλογοι σε κάτι που δεν συμμετέχουν έτσι και αλλιώς. Το έθιμο αναβάλλεται λογικά λόγο υπακοής στους νόμους του κράτους των βλατσιωτων όχι των συλλόγων .

  • Για να ερμηνεύουμε ορθά αυτά που διαβάζουμε, το κείμενο-ανακοίνωση αναφέρει ότι οι Σύλλογοι και ο Δήμος αποφάσισαν να ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ στα μέλη τους… ! Δεν απαγόρεψαν σε κανέναν να μην πιαστεί στον Τρανό Χορό. Ωστόσο, η ωριμότητα των Βλατσιωτών φάνηκε. Μπράβο τους.

  • Για να ερμηνεύουμε ορθά αυτά που διαβάζουμε, το κείμενο-ανακοίνωση αναφέρει ότι οι Σύλλογοι και ο Δήμος αποφάσισαν να ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ στα μέλη τους… ! Δεν απαγόρεψαν σε κανέναν να μην πιαστεί στον Τρανό Χορό. Ωστόσο, η ωριμότητα των Βλατσιωτών φάνηκε. Μπράβο τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.