Η. Κατανας (περιφερειακός σύμβουλος αντιπολίτευσης): “Αδυνατούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο η περιφερειακή αρχή επιμένει να χρηματοδοτήσει μια σπουδαία κατά τ´ άλλα σε κύρος και σε διεθνής αναγνώριση εκδήλωση όπως είναι τα Πρέσπεια – Με τη δημόσια υγεία δε μπορούμε να παίζουμε”

12 Αυγούστου 2020
04:36

 

Δεδομένου σήμερα πως έχουμε 4 νέα κρούσματα στη Φλώρινα, αδυνατούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο η περιφερειακή αρχή επιμένει να χρηματοδοτήσει μια σπουδαία κατά τ´ άλλα σε κύρος και σε διεθνής αναγνώριση εκδήλωση όπως είναι τα Πρέσπεια. Ένα διεθνές φεστιβάλ όπου και εμείς σαν περιφερειακή αρχή το χρηματοδοτούσαμε και το στηρίζαμε στον απόλυτο βαθμό. Αφού κάθε χρόνο τιμούσαν με την παρουσία τους επίσημα πρόσωπα διεθνούς βεληνεκούς αλλά και ο ΠτΔ. Η νέα κανονικότητα όμως επιβάλλει να βλέπουμε κάποια πράγματα διαφορετικά και να αποφασίζουμε ανάλογα πάντα με τις συγκυρίες. Και η συγκυρία αυτή τη χρονική στιγμή είναι ο covid. Και πρέπει να ενεργούμε με προσοχή. Όταν ειδικά με απόφαση της πολιτείας, απαγορεύονται οι λιτανείες, τα πανηγύρια, όταν ο πρωθυπουργός ματαιώνει ολόκληρη ΔΕΘ, νομίζω πως η δική μας περιφερειακή αρχή επιλέγει να στείλει λάθος μήνυμα στον κόσμο. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, θεωρούμε πως εκδηλώσεις συγχρωτισμού , όσο άξιες και πετυχημένες και αν ειναι , θα πρέπει να κινούνται στη βάση της προάσπισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Αλήθεια, αν χρηματοδοτήσει αυτή την εκδήλωση πως θα μπορέσει να αρνηθεί σε μια αντίστοιχη εκδήλωση που γίνεται σε λίγο καιρό από τον Ευξείνιο κύκλο με τη συμμετοχή μάλιστα 13 και πάνω ποντιακών σωματείων ; Με ποια δικαιολογία θα τους αρνηθεί αφού θα υπάρχει κακό παράδειγμα; Αλλά και άλλους πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους με ιστορία.Με τη δημόσια υγεία δε μπορούμε να παίζουμε. Πόσο μάλλον σε μία πολύπαθη περιφέρεια σαν τη δική μας όσον αφορά των αριθμό κρουσμάτων. Μακάρι να πάνε όλα καλά και του χρόνου να πάμε όλοι μαζί να γιορτάσουμε στα Πρέσπεια αλλά και σε αντίστοιχες μεγάλες εκδηλώσεις.

Αναμένουμε λοιπόν μία υπεύθυνη στάση!<)div>

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.