ΕΛΠΕ: Αίτημα προς την EBRD για δάνειο 75 εκατ. ευρώ στο mega-φωτοβολταϊκό στη Κοζάνη – Στις 16 Σεπτεμβρίου η απόφαση

14 Αυγούστου 2020
10:29
Κανένα σχόλιο

Χρηματοδότηση της τάξης των 75 εκατομμυρίων ευρών αιτείται η Ελληνικά Πετρέλαια με αίτημα της προς την Ευρωπαϊκή τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου 204 MW στη Κοζάνη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι το μέγεθος της επένδυσης φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Η έγκριση της δανειοδότησης προσδιορίζεται για τις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρεται το έργο εντάσσεται στις πρωτοβουλίες πράσινης ανάπτυξης για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής ενισχύοντας σημαντικά το ανανεώσιμο δυναμικό της χώρας. “Συνιστά κλειδί στα σχέδια απανθρακοποίησης της Ελλάδας, ιδιαίτερα ενόψει της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028.

Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω φωτοβολταϊκός σταθμός έχει χαρακτηριστεί ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέσα στα πέντε μεγαλύτερα της “Γηραιάς Ηπείρου”. Εξαγοράστηκε από την Juwi Hellas, με την υπογραφή της συμφωνίας τον περασμένο Φεβρουάριο από την θυγατρική του Ομίλου, ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες.

Σε ότι αφορά την “πρακτική” σημασία του πάρκου, αυτό υπολογίζεται ότι θα καλύπτει τις ανάγκες 75.000 νοικοκυριών και θα εξοικονομήσει εκπομπές ρύπων 187.000 τόνων ετησίως.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Juwi Hellas, με το αμέσως επόμενο διάστημα να αναμένεται η ολοκλήρωση του σταδίου αδειοδότησης, όπως υπογραμμίζουν πηγές με γνώση του θέματος. Ως εκ τούτου, οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα μέσα του φθινοπώρου.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.