Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας με αφορμή, τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΗ

4 Απριλίου 2017
10:49

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΗ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στις 31 Μαρτίου 2017. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους θεσμικούς φορείς της περιοχής ανέφερε τα εξής:

Η επιχειρούμενη εκποίηση της ΔΕΗ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή αλλά και για την εθνική οικονομία. Είναι αναγκαία η αποτροπή αυτής της εξέλιξης, στοιχείο που για να γίνει εφικτό απαιτείται η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και την σφυρηλάτηση της ενότητάς τους.

Είναι αναγκαίο η ΔΕΗ να παραμείνει υπό Δημόσιο έλεγχο γιατί σε καιρούς κρίσης η ενέργεια και το νερό αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την αντιμετώπισή της. Η συγκεκριμένη επιλογή θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Ας έχουν υπόψη ότι διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες μας. Διαχειρίζονται τους κόπους και τις περιουσίες χρόνων ενός ολόκληρου λαού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την εισήγηση του Δημάρχου αποφασίζει:

  1. Επικαιροποιεί προηγούμενες αποφάσεις επί τη βάσει των οποίων:

α. Δηλώνει σ όλους τους τόνους τη διαχρονική και πάγια θέση του ότι είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, άρα και στην πώληση μονάδων της.

β. Εκφράζει την κάθετη αντίρρησή του στις συγκεκριμένες επιλογές, οι οποίες πλήττουν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της περιοχής.

  1. Συμμετέχει σε όποιες μορφές αγώνα προκριθούν από τους εργαζόμενους όπως έκανε και στο παρελθόν.
  2. Απαντώντας στην πρόταση περί σύστασης συντονιστικού οργάνου, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θετικό και θα συμμετέχει με το Δήμαρχο κ. Ζαμανίδη Σάββα.

 

2 σχόλια

  • Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ, αυτό που ενδιαφέρει τους Δήμους της περιοχής (προπαντός το Δήμου Εορδαίας) είναι να μείνει σε δημόσιο έλεγχο για να μπορούν να λυμαίνονται την Επιχείρηση και να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες της. Ας ιδιωτικοποιούνταν η ΔΕΗ, και θα βλέπαμε τί θα γίνονταν π.χ. με τα εμπόδια που βάζει ο Δήμος στην ανάπτυξη του ορυχείου και τη ζημία (εκατοντάδων εκατομμυρίων €) με την υπόθεση του Βιομηχανικού Συγκροτήματος, και να δούμε πώς και πότε θα ξεμπέρδευαν με τις μηνύσεις που θα έτρωγαν και τις αποζημιώσεις που θα ζητούσε ο ιδιώτης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.