kozan.gr: Η “ευρύτερη” αξιοποίηση του ΧΥΤΕΑ αμιαντούχων αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία ΜΑΒΕ (Ζιδάνι)

16 Αυγούστου 2020
22:18

Η θερινή ραστώνη, ως γνωστόν, επηρεάζει την αποδοτικότητα των περισσοτέρων, όμως επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν (έως 21/8) κι επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία δημόσια τοποθέτηση, ως προς τη θέση/άποψη της Περιφερειακής Αρχής, σχετικά με τη διαμόρφωση δικτύου διάθεσης αμιαντούχων αποβλήτων και την εξέταση δυνατότητας αξιοποίησης υφιστάμενων ΧΥΤΕΑ ή/ και δημιουργίας νέων ΧΥΤΕΑ, με διερεύνηση – μεταξύ άλλων – ευρύτερης αξιοποίησης και του ΧΥΤΕΑ αμιαντούχων αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία ΜΑΒΕ (Ζιδάνι), που περιλαμβάνεται στη δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ 2020 – 2030), το kozan.gr παρουσιάζει τον παρακάτω, προβάλλοντας και το σχετικό χρονοδιάγραμμα ως προς την υλοποίησή του. Επίσης η αναφορά της “ευρύτερης αξιοποίησης” πρέπει να διευκρινιστεί, τι αφορά, ώστε να είναι απόλυτα σαφές τι ακριβώς σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή του Δήμου Σερβίων.

Ένα σχόλιο

  • Να υπενθυμίσουμε: 1δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ
    2 ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
    3 ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    4 ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΕΠΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΕΝΤΡΑ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)
    5 ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

    Και η τοποθέτηση της περιφέρειας προέκυψε από ερώτημα του Γ.Χριστοφοριδη της παράταξης Ζεμπιλιαδου καθώς η περιφερειακή αρχή πήγε να περάσει το θέμα στην “ζούλα” . Όπως πηγε να κάνει και ο δήμαρχος Σερβίων ο οποίος πρότεινε χυτά αμιάντου στην ΜΑΒΕ στην οεδ χωρίς να έχει καμία έγκριση/απόφαση από το συμβούλιο του και χωρίς να έχει συζητηθεί ποτέ το θέμα
    Είναι η “δημοκρατία” των “αριστων”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.