Κοζάνη: Χωρίς ρεύμα 97χρονη από τη Λυγερή

19 Αυγούστου 2020
14:11

Χωρίς ρεύμα, σε μία αποθήκη-κατοικία ζει μια 97χρονη στη Λυγερή Κοζάνης, από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν λόγω πολύ μεγάλων οφειλών έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης  από τη ΔΕΗ.

Η  97χρονη  Παρθένα  Τσόγκα, διαμένει με τον γιο, τη νύφη και τα τέσσερα εγγόνια της, και, όπως ανέφερε στην  ΕΡΤ  Κοζάνης ο γιος της Θανάσης Τσόγκας, «η οικογένεια ασχολείται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, αδυνατώντας τα τελευταία χρόνια να καλύψει τις στοιχειώδεις βιοποριστικές της ανάγκες».

Η κατάσταση της 97χρονης και συνολικά της επταμελούς οικογένειας έχει ήδη ευαισθητοποιήσει  πολίτες της  περιοχής, και, όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνη, ο Δημήτρης Δεσποινίδης -που έχει επισκεφθεί τον χώρο κατοικίας- «η ηλικιωμένη ζει με κεριά και η οικογένεια είναι εκεί συνεχώς μαζί της, φοβούμενοι τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

9 σχόλια

  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ;ΤΙΠΟΤΑ.ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

  • Σα δε νρεπονταιολοι που καταντησαν ετσι τους ελληνες πολιτες να μην μπορουν να επιβιωσουν .Και δεν ειναι μονο οι ανθρωποι αυτοι χωρις ρευμα ,ειναι κι αλλοι δυστυχως .Ενα αγαθο που δεν επρεπε να λειπει απο κανενα σπιτι.94 χρονων και με οικογενεια τους καταδικαζουν ολους.Μπραβο στη Δεη ντροπη και αισχος.

  • Πόσο είναι το χρέος, ξέρει κανείς?
    Δεν γνωρίζω τι χρωστάει και από πότε η συγκεκριμένη κυρία.
    Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι μπορεί να κάνει διακανονισμό των χρεών της.
    Εκτός εάν είχε κάνει διακανονισμό και δεν τον τήρησε.
    Αλλιώς δεν δικαιολογείται να της κόψουν το ρεύμα.
    Και εάν δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής των δόσεων του διακανονισμού, ας απευθυνθεί στον αρμόδιο Δήμο.
    Ξέρω αρκετούς Δήμους που έχουν πληρώσει τη ΔΕΗ πραγματικά ανήμπορων πολιτών.

    • ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΚΛΠ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.