Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει την ίδρυση τοπικής οργάνωσης στην Εορδαία

22 Αυγούστου 2020
15:52

 

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς το 2ο Συνέδριο της, έχει ξεκινήσει μία πορεία διεύρυνσης, μαζικοποίησης και ανασυγκρότησης όπως ακριβώς και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια περίοδο όξυνσης των ακραίων συντηρητικών πολιτικών που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι αναγκαίο να οργανώσουμε τον αγώνα των νέων για να σταματήσουμε τον ακροδεξιό κατήφορο και την εξυπηρέτηση των οικονομικών ελίτ σε βάρος μας. Το επόμενο διάστημα στοχεύουμε να συναντηθούμε με χιλιάδες νέους-ες σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να αγωνιστούμε μαζί για να υπερασπιστούμε τις ανάγκες μας.

Θα επιδιώξουμε να διαμορφώσουμε έναν καινούριο τύπο σχέσεων των νέων με την πολιτική, με άμεση συμμετοχή και παρέμβαση, κόντρα στις πελατειακές λογικές που διακατέχουν άλλα κόμματα. Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε πρωτοπόρα δράση και παρέμβαση σε μία σειρά ζητήματα που απασχολούν τους νέους της περιοχής, όπως η αντιμετώπιση της κρίσης του Κορονοϊού, η απολιγνητοποίηση, η προστασία του περιβάλλοντος, ο πρωτογενής τομέας, η υπεράσπιση της εργασίας και φυσικά της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης. Θέλουμε να δώσουμε ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό περιεχόμενο στους μικρούς και μεγάλους πολιτικούς αγώνες της εποχής μας προκειμένου να δημιουργήσουμε τον νέο κόσμο, στον οποίο εμείς, η γενιά μας και οι επόμενες γενιές θα κληθούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν.

Απευθυνόμαστε σε ολόκληρη την νέα γενιά, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκεύματος και οποιασδήποτε άλλης διάκρισης και τους καλούμε την Τρίτη 25/8 στις 12 μ.μ να λάβουν μέρος στην ιδρυτική συνέλευση της οργάνωσης ν. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Παυλίδη Αδαμόπουλου 5, Πτολεμαΐδα.

22 σχόλια

  • Καλες οι οργανωσεις και οι εγγραφες μελων, Περιμενουμε μια ολοκληρωμενη προταση , για το μελλον του Νομου , μετα το κλεισιμο Ορυχειων και ΑΗΣ και με την ανεργια στα υψη.

    • Δεν θελω να σε τρομαξω αλλα και οταν δουλευαν κανονικα τα ορυχεια και παλι η ανεργια ηταν στα υψη,απλως εσεις οι δεητζηδες δεν το δινατε σημασια γιατι παιρνατε τις μισθαρες!!! Επισης στα οχταμηνα μπαιναν οι ιδιοι και οι ιδιοι,τωρα που θα κλεισουν ισως μειωθει η ανεργια!!! Οσο για τον συριζα αστα,το κομμα της κολοτουμπας και των παχιων λογων!!!

      • Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά έχεις αναρωτηθεί πόσο ζεστό χρήμα πέφτει κάθε μήνα λόγω δεης στο νομό μας? Άκου εκεί ίσως μειωθεί η ανεργία μπλε παπαγαλάκι. Όσο για κωλοτούμπες άστο δεν σας παίρνει πλέον.

    • Ψάχνοντας μια καθαρή αριστερά.
      Ήταν κάπου στο 73 με 74 στα προ φοιτητικά μου χρόνια, όπου το «κύμα τις μεταπολιτεύσεις» με ένα έστω και δήλο πρωτόγνωρο δημοκρατικό πλαίσιο, συνέβαλε στην πολιτικοποίηση, ιδικά τις νεολαίας, τόσο σε επίπεδο ιδεολογικών ρευμάτων, όσο και σε επίπεδο κομματικών σχηματισμών.
      Μέσα σε αυτήν την διεργασία, αρκετοί ενταχτήκαμε σε κομματικούς σχηματισμούς, άλλοι εξέφρασαν την συμπάθεια τους, σε κόμματα και προσωπικότητες, άλλοι αδιαφορήσαν.
      Υπήρχε και μια μερίδα από κάποιους και κάποιες, που θεωρούσαν τον εαυτό τους «αυθεντία» που δεν θα παγιδευτεί στα γρανάζια.
      Αυτές οι αυθεντίες λοιπόν.
      Το 73 θεωρούσαν την Παραδοσιακή Αριστερά ΚΚΕ ΚΚΕεσ, «εκπορευμένη αριστερά» και έψαχναν την αγνότητα της Αριστεράς σε γκρούπες ΚΚΕ μλ, ΜΛ ΚΚΕ, Τροτσκιστές Μαοϊκοί κτλ κτλ.
      Το 78 θεωρούσαν την Παραδοσιακή Αριστερά ΚΚΕ ΚΚΕες κλπ αρκετά «Αγνή παρθένα», πολλή αρτηριοσκληρωτικη , που δεν παρακολουθεί τις νέες τάσης της εποχής «Τρίτος δρόμος» και ακλούθησαν το ΠΑΣΟΚ, για να φύγει η δεξιά.
      Το 89 ακλούθησαν τον Μητσοτάκη, για να διώξουν το «καθεστωτικό και διεφθαρμένο» ΠΑΣΟΚ, και τον «Αυριανισμο».
      Στην Συνέχεια αγάπησαν τον Σημίτη, που θα θα εκσυγχρονίσει την Ελληνική κοινωνία.
      Μετά ανακάλυψαν τον « Λαϊκό» Κώστα Καραμανλή για να φύγουν τα Λαμόγια του Σημίτη.
      Βρήκαν στον Γιώργο Παπανδρέου τον «Σωτήρα» του ΠΑΣΟΚ της χώρας ,αλλά σύντομα κατάλαβαν ότι είναι «Ανίκανος» και ταυτίστηκαν με τον Βαγγελη Βενιζελο που είναι «Ικανός για όλα», και έγιναν ένθερμοι υποστηρικτές της κυβέρνησης Παππαδήμου, και φανατική της Κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» Σαμαρά Βενιζέλου.
      Στην Συνέχεια ανακάλυψαν τα «άστρο που ανατέλλει» στον Σταύρο και στο «Ποτάμι», ώσπου στο τέλος έπεσαν στην Αγκαλιά του Κυριάκου Μητσοτάκη παρέα με τον Σαμαρά Βοριδη και Άδωνη και δεν ξέρω αν Μεθαύριο εμφανιστούν και στο Βίτσι παρέα με τους χρυσαυγιτες , μιας και θα είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
      Όλα αυτά τα χρόνια οι φίλοι μου σε ένα ήταν συνεπείς, στο ότι πάντα αυτοί έχουν δίκιο και το μίσος τους για την αριστερά, το οποίο μίσος το δικαιολογούν στο όνομα της “καθαρής αριστεράς”, και για αυτόν τον λόγο τους θεωρώ «πολιτικούς απατεώνες», Πολιτικούς μεν απατεώνες δε.
      Το να εχθρεύεσαι και να μισείς την αριστερά είναι δημοκρατικό δικαίωμα σου, εβγα και υπερασπίσου το στα ίσια, μην κρύβεσαι πίσω από φερετζέδες, και φούστες και παντελόνια άλλων φίλη μου Βέττα και φίλε μου Νίκο.
      Δεν είμαστε οι έφηβοι του 1973, είμαστε οι απόμαχοι του 2020, και όπως και να το κάνουμε μας κρίνουν οι πράξεις και η παραλήψεις μας.

        • κυρία Ηλιάνα από τα γραφόμενα σου εκτιμώ ότι είσαι κοντά στα 60 και έχεις πλέον δεί και βιώσει αρκετά.Μπορείς σε παρακαλώ να μου αναλύσεις τις σημαίνει αριστερά σε μια καπιταλιστική οικονομία? Γατί με την πρώτη φορά αριστερά εγώ δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αριστερά
          Ευχαριστώ να έχω μια απάντηση

          • Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι βρισιά για την Αριστερά το Σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Πρώτη φορά Αριστερά».
            Πιστεύω ότι είχαμε αριστερούς, που για το ήθος και την εντιμότητα των οποίον δεν έχω να προσάψω τίποτα, σε μια κυβέρνηση που δυστυχώς είχε δεσμευτεί να εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας, προσπαθώντας να απαλύνει το αποτέλεσμα (Λιγότερο Κακό)

      • ενω δεξια και διαπλοκη ειναι συμβατη. Αστε μας με τα κομματα σας και κοιταξτε τι εχετε στην τσεπη σας για να μην δουλευωμαστε ομαδικα και πως διαγραφεται το παρον και το μελλον της χωρας μας και μετα μιλαμε για τις ταχαμου ιδεολογιες σας.

      • Για Ηλιάνα
        Αγαπητή Ηλιάνα “δικαιοσύνη,ισότητα, αδελφοσύνη” διδάσκει ο Χριστιανισμός με θεολογική προσέγγιση.
        Εγώ που είμαι στην ηλικία σου από αυτούς που επαγγέλλονται την αριστερά στην Ελλάδα δεν είδα το παραπάνω τρίπτυχο.
        Σε πρακτικό επίπεδο πολιτικής και διακυβέρνυσης τώρα.
        Μια οικονομία με καπιταλιστική δομή δημιουργεί και πλούτο και ανισότητα και αυτό είναι ως ένα σημείο φυσιολογικό και έχει να κάνει με τις ικανότητες και την προσπάθεια του καθένα.Να πάμε σε κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας τύπου υπαρκτού σοσιαλισμού? Αν εννοείς αριστερά το κοινωνικό κράτος αυτό προυποθέτει ισχυρή οικονομία που να έχει τους πόρους για να το χρηματοδοτεί.Το θέμα είναι πώς θα παραχθεί πλούτος για μπορεί να χρηματοδοτεί το κοινωνικό κράτος με ιδιωτική πρωτοβουλία η με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας?

  • Tα κομματα στην Ελλαδα ειναι ιδια και απαραλαχτα, το μονο τους ενδιαφερον ειναι η προστασια των Δ.Υ και των συνταξιουχων του Δημοσιου.

  • Λίγα για την αριστερά
    1.η Αριστερά δεν μπόρεσε να κατανοήσει την ελληνική πραγματικότητα, διότι σκέπτεται, όπως σκέπτονται οι αγρίως πληγέντες ευρωπαίοι, από τον παπισμό και τον προτεσταντισμό. Ταυτίζει την Ορθοδοξία μας με την απόλυτη παραφθορά του παπισμού και του προτεσταντισμού και γι’ αυτό φτάνει σε λάθος εκτιμήσει και πρακτικές.
    2. σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Ελλάδα, όπως ο Νίκος Ζαχαριάδης ή ο Πορφυρογέννης, έχουν καταδείξει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της Ορθοδοξίας κι έχουν αφήσει σημαντικές παρακαταθήκες μη δογματικής αριστερής σκέψης τουλάχιστον στο θέμα αυτό.
    Πλην, μεγάλο μέρος των επιγόνων τους παραμένουν «αιχμάλωτοι» των στερεοτύπων, που δεν παράγουν ιδεολογία απελευθέρωσης, αλλά εξαρτημένα ανακλαστικά

  • Για Ηλιάνα – 23 Αυγούστου, 2020 at 20:44

    -Ποιός ορίζει τι είναι δικαιοσύνη ;
    -Που είδατε ισότητα και τη ζητάτε ; παντού υπάρχει ανισότητα. Μία ισότητα πρέπει υπάρχει : έναντι των νόμων, για την οποία εκτιμώ ότι συμφωνείτε. Και μία ακόμα: της αγάπης, την οποία αδυνατείτε να προσεγγίσετε.

    Το σύνθημά σας «Δικαιοσύνη ισότητα αδελφοσύνη» καταντάει
    ουτοπία !!

  • Αφήστε τις ιστορίες και δείτε που διαλύθηκαν οι οργανώσεις του κόμματος και εκδιώχθηκαν με τους τρόπους σας σοβαροί άνθρωποι απο το κόμμα για τις πελατειακές σχέσεις και το βόλεμα μιας κάστας του κόμματος ειδικά εκεί στην Πτολεμαίδα σε συνεργασία με την άλλη κάστα της Κοζάνης για το βόλεμα των εκλεκτών

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.