kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Τι συμβαίνει, τελικά, με το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης;

26 Αυγούστου 2020
09:55

 

Τι συμβαίνει, τελικά, με το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης; Αφορμή για το συγκεκριμένο ερώτημα αποτελούν αρκετά από αυτά που ειπώθηκαν την περασμένη Πέμπτη 20/8 σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, στο κτήριο της ΖΕΠ, παρουσία πολλών εκπροσώπων φορέων. Απουσίαζε ο διοικητής του Μαμάτσειου Σ. Γκανάτσιος, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές, ωστόσο το νοσοκομείο Κοζάνης, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας, δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά. Όπως αποκαλύπτει η στήλη, τόσο ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Δ. Μακεδονία, Ι. Ρωμιόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χ. Τσεβεκίδης, εστίασαν στη σημερινή λειτουργία του Εργαστηρίου, συγκρίνοντας την με το παρελθόν, εντοπίζοντας μια σειρά από δυσκινησίες, έλλειψη συντονισμού, ακόμη και προβλήματα επικοινωνίας – συνεργασίας. Μάλιστα άγνωστό γιατί (ή επί το ορθότερο, γνωστό σε στενό κύκλο) είναι κι η ¨μετεγκατάσταση” ή “αποβολή” (δια της πλαγίας οδού) του Ι. Ρωμιόπουλου σε χώρο εκτός Εργαστηρίου. Ωστόσο η χαρακτηριστικότερη απόδειξη όλων των προαναφερόμενων, που αποκαλύπτει σήμερα η στήλη, είναι η δήλωση “βόμβα”, που φέρεται να έκανε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Χ. Τσεβεκίδης και που προβλημάτισε, πολύ, όλους τους παρευρισκομένους και κυρίως τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη, ότι το εργαστήριο έπρεπε να είχε γίνει στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας κι όχι στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.  Σε επικοινωνία συνεργάτη της στήλης με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, εκείνος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες, που επιβεβαιώνουν ότι κάτι τέτοιο ειπώθηκε. Διοικητικές αγκυλώσεις & ακαμψίες, έλλειψη επικοινωνίας,  λανθασμένες συμπεριφορές, που προέρχονται από τη στερεότυπη νοοτροπία που επικρατεί στο ΕΣΥ ή κάτι άλλο; Kανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες, που επηρεάζουν τη λειτουργία του Εργαστηρίου κι οδήγησαν έναν εκ των πρωτεργατών δημιουργίας του στο να αναθεωρήσει  για το που θα έπρεπε, εν τέλει, να “στηθεί”.  Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα αντιληφθούν ότι η αποστολή του Εργαστηρίου και κατ’ επέκταση η λειτουργία του, τουλάχιστον στη φάση της πανδημίας, πρέπει να ξεπερνά οποιαδήποτε “ιδιοκτησιακή” αντίληψη, που ενδεχομένως να πηγάζει από το που χωροθετήθηκε.

Η Χύτρα

 

 

15 σχόλια

  • Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ο ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ..ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΑΛΙ..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΝΕΙ.

  • έγινε ένας άψογος συντονισμός Ιατρικού Συλλόγου και Περιφέρειας και ένας υπηρεσιακός πάει να το τινάξει στον αέρα

  • τώρα θα μπορούσα να γράψω αλλά δεν θα το δημοσιεύσετε.
    το μόνο που θα σας πω τον αφήνουν τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του?
    όλοι διοικητές είναι……….

  • Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος γιατί τα δείγματα από το Μποδοσάκειο πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Κοζάνη;

  • Γκανατσιο φυγε να σωθει το Νοσοκομειο..εισαι πολυ λιγος ανυπαρκτος…θελουμε χιωτιδη τωρα….μονο ο χιωτιδης μας ακουγε οτι του λεγαμε….Γκανατσιο φυγεεεεεεεεεε ελεος στο τει γρηγορα

    • μόνο ο χιωτίδης μας άκουγε ότι του λέγαμε……..
      σας άκουγε εσάς του νοσοκομείου που νομίζατε ότι ασκούσατε διοίκηση εσείς.
      ευτυχώς ο Γκανάτσιος σας έμαθε και σας έκανε στην άκρη…… εξού και οι αναρρωτικές?

  • Ο ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑ ΔΥΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ

  • Μέχρι πριν λίγο η περιφέρεια κάθε μέρα και για κάθε νομό ανακοίνωνε το κάθε τι σχετικά με τον covid 19 .
    Υπάρχει σκοπιμότητα που σταμάτησε ?

  • Δυστυχώς η ασχετοσύνη και τα προσωπικά συμφέροντα λειτουργούν σε βάρος της δημόσιας υγείας. Καμια ΕΔΕ δεν κάνει κακό σε τέτοιους καιρούς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.