Επιστολή παραπόνων στο kozan.gr, για το Δήμαρχο Βοϊου Χ. Ζευκλή, από τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Ζώνης Κ. Παπαβασιλείου: “Θεωρώ αδιανόητο εάν όχι αστείο ότι εν έτη 2020 δεν έχουμε νερό το πρωί να πλυθούμε”

25 Αυγούστου 2020
20:31

Το 2017 ως πρόεδρος του Δ.Σ. ΖΩΝΗΣ ΒΟΙΟΥ είχα πει στον τότε δήμαρχο ότι το Βοιο δεν είναι μόνο η Σιάτιστα, η Νεάπολη, το Τσοτυλι και κάποια ακόμα “αγαπημένα” γι’ αυτούς χωριά, αλλά είμαστε κι εμείς. Δυστυχώς τρία χρόνια μετά πρέπει να πω το ίδιο πραγμα στον νυν Δήμαρχο κ. Ζευκλής Χρήστος.

Κύριε Δήμαρχε απ’ότι φαίνεται μάλλον την ΖΩΝΗ την θεωρείται χωριό του Βοΐου μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και μετά την ξεχνάτε. Σύσσωμος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει πολλές φορές ότι η καθαριότητα των χεριών και του σώματος είναι το Α και το Ω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Μάλλον εσείς έχετε αντίθετη άποψη γι’ αυτό και δεν έχετε δώσει ακόμα λύση στα προβλήματα μας. Είναι δυνατόν σε ολόκληρο το χωριό να υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών μόνο στην πλατεία?!! Και να δεχθώ ότι αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε για λίγο καιρό ακόμη. Αλλά είναι δυνατόν να μην έχετε δώσει λύση ακόμη για το θέμα του νερού?

Θεωρώ αδιανόητο εάν όχι αστείο ότι εν έτη 2020 δεν έχουμε νερό το πρωί να πλυθούμε ή ακόμα χειρότερο δεν έχουμε νερό να κάνουμε μπάνιο όταν γυρνάμε από την εργασία μας. Η οποία να σημειώσουμε δεν είναι σε ένα γραφείο μέσα.

Κυριε «Δήμαρχε» πολλάκις σας έχουμε ενοχλήσει για το συγκεκριμένο θέμα και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Ο οποιοσδήποτε θα περίμενε ειδικά την συγκεκριμένη στιγμή με τον COVID-19 να είναι σε έξαρση, να έχετε επιληφθεί του θέματος και να το έχετε διευθετήσει, διότι είναι θέμα δημόσιας υγείας, αλλά δυστυχώς δεν σας νοιάζει.

Ελπίζω το χωριο μας να μην πληρώσει αυτήν την αδιαφορία σας με κάποιο κρούσμα διότι τότε θα έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Δημοσιεύω αυτό το κείμενο μήπως κάποια δημόσια αρχή το δει και δώσει βοήθεια σε ένα χωριο που κάποιοι θέλουν να σβήσουν…

Υ.Γ 1. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο;; Όλα αυτά να γίνονται λόγω ανευθυνότητας ή λόγω ανικανότητας?

Υ.Γ 2. Τον κ. Ζευκλη όχι μόνο τον ψήφισα αλλά τον πίστεψα και τον στήριξα όσο μπορούσα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το λάθος και ειδικά ένα τόσο σοβαρό λάθος δεν θα το κρίνω.

Με εκτίμηση
Παπαβασιλειου Κωνσταντινος

3 σχόλια

  • Αγαπητέ κύριε Παπαβασιλείου με λύπη διαβάζω το κείμενό σας το οποίο αδικεί την προσπάθειά μας μέχρι σήμερα για την υδροδότηση του χωριού αλλά και τις υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρονται γενικότερα στο δήμο.
    Όσον αφορά την καθαριότητα επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί ο αντιδήμαρχος για την δυσκολία στην πρόσβαση που υπάρχει σε συγκεκριμένο κάδο χωριού από τα μεγάλα οχήματα του δήμου πρόβλημα για το οποίο ο δήμος έχει προκρίνει ως λύση την αγορά νέου οχήματος αποκομιδής μικρού μεγέθους ειδικά για συγκεκριμένα σημεία σαν αυτό. Η αγορά αυτή έχει δρομολογηθεί και περιμένουμε τους επόμενους μήνες να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το συγκεκριμένο πρόβλημα και όχι μόνο. Επίσης κρίναμε σκόπιμο στο επόμενο διάστημα να δημιουργήσουμε για το θέμα της καθαριότητας θέση ειδικού επόπτη καθαριότητας ο οποίος θα βρίσκεται σε καθημερινή περιπολία σε όλο το δήμο για να διορθώσει όλα τα μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται και ο οποίος θα αναλάβει τον επόμενο μήνα.
    Για το πρόβλημα της υδροδότησης γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ζώνη υδροδοτείται με φυσική ροή και επιθυμία της πλειοψηφίας του χωριού όπως μας παρουσιάζεται αλλά και των ιθυνόντων σήμερα που διοικούν το χωριό να μην δώσουν νερό από το φράγμα. Ο δήμος έχει ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των ανθρώπων του χωριού την παροχή που καταλήγει εκεί από το φράγμα η οποία μπορεί να υδροδότησει το χωριό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ακούγοντας από πλευράς μας τις απόψεις αυτές συνεργεία της δευαβ έχουν επισκεφτεί το χωριό πάνω από 10 φορές και εργάζονται για τον καθαρισμό των πηγών. Σου παραθέτω φωτογραφίες από τις χθεσινές εργασίες.
    Υγ. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και έχουμε δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Είμαστε άνθρωποι του διαλόγου.
    Μην μεταφέρετε στην διοίκηση “αιωνιες” έχθρες μεταξύ παραγόντων του χωριού. Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.