Πτολεμαΐδα: Στο 40% η ανεργία στους οδηγούς φορτηγών στα ορυχεία της ΔΕΗ

8 Σεπτεμβρίου 2020
04:41

40% «χτυπά» το ποσοστό της ανεργίας στους οδηγούς φορτηγών που απασχολούνται στα ορυχεία της ΔΕΗ, με το «κοντέρ» να ανεβαίνει όσο εντείνονται οι εξελίξεις στο μείζον θέμα της απολιγνιτοποίησης της περιοχής, ενώ και η σταδιακή μείωση των θέσεων εργασίας στα Οκτάμηνα ωθεί όλο και περισσότερους επαγγελματίες να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών Δ. Μακεδονίας, Θεόδωρο Μαυρογένη, ένα ποσοστό της τάξης του 10% βρίσκεται σε αναστολή εργασίας -αν και τα αριθμητικά δεδομένα μεταβάλλονται κάθε μήνα- ενώ αρκετοί που απασχολούνται σε υπεργολάβους παραμένουν απλήρωτοι για δύο και πλέον μήνες.

Η Επιθεώρηση Εργασίας θα πρέπει να διενεργεί συχνότερους ελέγχους και η ΔΕΗ να μην δείχνει ανοχή, ενώ -όπως καταγγέλλει ο κ. Μαυρογένης- τα φαινόμενα της «μαύρης εργασίας» και της υπερωριακής εργασίας «καλά κρατούν».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

7 σχόλια

  • Έλα μην στεναχωριέστε τώρα που θα κάνουν τα φωτοβολταικά απο οδηγοί θα ΓΙΝΟΥΜΕ καθαριστές… Θα μας δώσουν ενα πανί και ένα άζαξ και θα καθαρίζουμε τα πάνελ. Α ρε Ελλαδίτσα τι κατάντια ζεις…

      • Επειδή το 95 τοις εκατό μας δούλευε.
        Η κακια σου δεν αναιρεί την επαγγελματικη ανισότητα που δεχόμασταν όλοι εκτός ΔΕΗ.
        Ανεργία δεν εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου,αλλά αν είσαι κακομαθημένος με 3000 το μήνα στις καλές εποχές….

  • Κρίμα για τον κόσμο που μένει άνεργος. Αλλά Κ το σωματείο διακοσμητικό είναι.σε θυμούνται στην κοπή της πίτας και κάθε δύο χρόνια στης εκλογές.οσο για τον πρόεδρο βολευτηκε σε εταιρεία με λεωφορεία και αν του πεις Κ τίποτα άστα μην τα ανακατεβεις κοίτα να πέφτει το Μεροκάματο. Γιαυτό και έχουν διαγραφή οι περισσότεροι απ το σωματείο.

  • Είχα την Χαρά να κάνω οικογένεια και την έκανα.Αποκτησα τέσσερα παιδιά δούλευα στα ορυχεία 15 χρόνια και μετά έτρεχα και στα χωράφια. Αλλά δυστυχώς το κράτος μας έκοβε τα επιδόματα παιδιών όπως επίσης ανέβασε κάθε τόσο και λιγο τους φόρους.
    Οσπου άλλο δεν άντεξα πήρα την οικογένεια στο εξωτερικό ίσως για κάτι καλύτερο και πάλι ίσως!
    Δυστυχώς η Ελλάδα μας βιάζει κάθε μέρα ψυχολογικά και διώχνει τον κόσμο έξω.

    • Κουράγιο συνελληνα.
      Θα έρθει ο Ηλίας ο Κασιδιάρης και θα τους ανασκολοπισει.
      Κουράγιο και εύγε για την εργατικότητα και την υπερηφάνεια σου.
      Αφήσαμε την Ελλάδα στα χέρια ανθελληνων για αυτό καταντησαμε έτσι….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.