Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: “Μήπως ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι η Πτολεμαΐδα μπορεί και χωρίς την ΔΕΗ”

14 Σεπτεμβρίου 2020
22:56

Πέρασε πλέον ένας χρόνος από την ανάληψη καθηκόντων του κ. Πλακεντά. Από τότε η πόλη δεν έχει δει την σοβαρές αλλαγή, εκτός αν θεωρούμε αλλαγή την συμφωνία με την Cosmote για την αναβάθμιση του δικτύου της και τα… γλέντια που έκανε τα Χριστούγεννα.

Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα με τον δήμαρχο, προς θεού, αλλά από την στιγμή που είναι δήμαρχος δυστυχώς ή ευτυχώς θα δεχθεί κριτική και έτσι πρέπει να γίνεται στους διοικούντες ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση. Αρκεί αυτή η κριτική να είναι υγιείς και να μην γίνεται με ύβρεις. Να μπω όμως επι του θέματος. Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου έκανα μια μεγάλη βόλτα με το ποδήλατο στην πόλη, περιφερειακά αυτής αλλά και εντός, σε διάφορα στενά.

Το πρώτο που προσέχω είναι ότι οι μισοί και παραπάνω δρόμοι είναι με λακκούβες, και σε πολλές περιπτώσεις είναι επικίνδυνες. Για παράδειγμα στον δρόμο προς το 11ο δημοτικό σχολείο, λίγο μετά την διασταύρωση της καπετάν φούφα υπάρχει μια τεράστια λακκούβα που έμεινε έτσι από επισκευές λογικά που έγιναν εκεί. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι όμως είναι με λακκούβες που δημιουργήθηκαν από παλιά από τον ίδιο τον δήμο καθώς την άσφαλτο, όταν γίνονταν επισκευές, την τοποθετούσαν πρόχειρα σαν μπάλωμα με αποτέλεσμα οι δρόμοι όλοι να είναι ανώμαλοι.

Μην μιλήσω για το πολυσυζητημένο “κανάλι”, όπου ο περίπατος γίνεται κουραστικός καθώς η μισή διαδρομή είναι στα χαλίκια. Η πόλη χρειάζεται ολική ασφαλτόστρωση και δεν μιλάω για καλύτερα μπαλώματα, αλλά ακόμα και ο πιο μικρός δρόμος να είναι με σωστή άσφαλτο. Το άλλο πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι ο φωτισμός. Ο δρόμος όλος μπροστά από το μουσικό σχολείο, στο πάρκο εκτάκτων αναγκών, ο δρόμος πίσω από το 11ο δημοτικό σχολείο… και ακόμα πολλοί είναι μες στα σκοτάδια.

Όλη η πόλη ουσιαστικά είναι στο σκοτάδι με εξαίρεση κάποιους κεντρικούς δρόμους. Επίσης, είμαστε στο 2020 και πουθενά δεν έχει γίνει σωστή δουλειά με τα πεζοδρόμια. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος συνήθισε να περπατάει μέσα στο δρόμο. Σε όλα τα στενά καθε πολυκατοικία και σπίτι έχουν διαφορετικών διαστάσεων πεζοδρόμια, διαφορετικά πλακάκια και άλλα… απλα έχουν τσιμέντο ή… απλά δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Κύριε δήμαρχε, για να μην τα πολυλογώ. Αυτα είναι τα βασικά πράγματα που λέω ότι πρέπει να διορθωθούν για να γίνουμε μια αξιοπρεπή πόλη, είναι τα θεμέλια.

Μετά έρχονται τα μεγάλα έργα. Ας βγουν έξω στους δρόμους κλιμάκια του δήμου να τα καταγράψουν και να ξεκινήσουν να τα φτιάχνουν όλα αυτά. Και για να αποφύγουμε την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν κονδύλια. Άλλες πόλεις βρίσκουν κονδύλια για να κάνουν έργα εκατομμυρίων και εμείς δεν βρίσκουμε κονδύλια απλά για να κάνουμε τα βασικά; Μήπως απλά όλοι οι διοικούντες παρατήσατε την πόλη στο έλεος του θεού μόνο και μόνο επειδή η ΔΕΗ ουσιαστικά “πέθανε”; Είπατε προεκλογικά ότι θα δημιουργούσατε πλατφόρμα όπου ο κόσμος θα υπέβαλε τις ιδέες του και τα παράπονα του. Και όμως αυτό ακόμα είναι ανύπαρκτο, κάτι το οποίο μπορούσε να γίνει από τον 1ο μήνα κιόλας. Δυστυχώς μέσα σε 1 χρόνο θα μπορούσαν να γίνουν πολλά αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε τίποτα.

Τώρα στο θέμα της απολιγνιτοποίησης. Σαν δήμαρχος μπορούσε και μπορεί να κάνει κινήσεις, σε συνεργασία με την κυβέρνηση προφανώς, ώστε να φέρει στην περιοχή καταστήματα-αλυσίδες, εταιρείες (τεχνολογίας, γεωπονίας κλπ), βιομηχανίες τεχνολογίας και αυτοκινήτων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας ώστε να κρατήσουμε στην περιοχή τους νέους και ουσιαστικά να ξυπνήσουμε την πόλη, από τον λήθαργο που βρίσκεται τώρα. Επίσης, ας σταματήσουμε να δίνουμε άδειες για καφετέριες και φαστφουντάδικα, που έχουμε μπουχτίσει με αυτά, ας δοθούν άδειες για καινοτόμες ιδέες και πρωτότυπα καταστήματα.

Αυτά τα λίγα από έναν νέο άνθρωπο που ελπίζει σε αυτή τη περιοχή ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι δεν ελπίζουν. Η Πτολεμαΐδα έχει τις βάσεις να γίνει μια από τις καλύτερες πόλεις στην μετα-λιγνιτική εποχή, αρκεί να υπάρχει μεράκι και διάθεση από τους διοικούντες για να γίνουν ριζικές διορθώσεις και μετά σωστά μελετημένα έργα. Μήπως ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι η Πτολεμαΐδα μπορεί και χωρίς την ΔΕΗ;

10 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.