Η ανακοίνωση-διαμαρτυρία των ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Π. Κοζάνης

15 Σεπτεμβρίου 2020
12:03


Οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πρωτοφανή στα χρονικά δεδομένα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου κατάσταση, όπου παραμένουμε εδώ και μήνες όμηροι της αδιαφορίας από την πλευρά των υπευθύνων του. 

Ζούμε σε μια περιοχή που πέραν όλων των άλλων, υφίσταται και το βάναυσο πλήγμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Χιλιάδες εργαζόμενοι περνάνε σιγά σιγά το κατώφλι της ανεργίας. Η νέα γενιά των πόλεων που ζούμε, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Φλώρινας, των Γρεβενών και της Καστοριάς δεν έχει εργασία, δεν έχει όνειρα και βλέπει να εκτυλίσσεται μπροστά της ένα δραματικό παρόν κι ένα σίγουρα αβέβαιο μέλλον. Σε αυτή την οδυνηρή συγκυρία, μας βρήκε και η παγκόσμια πανδημία που μεγαλώνει το οικονομικό πρόβλημα της περιοχής και οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα…

Η ομάδα μας, ως μοναδική ποδοσφαιρική εκπρόσωπος της Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται κοντά στη συμμετοχή στην 2η κατηγορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος μετά από 38 ολόκληρα χρόνια! Μια απρόσμενη ευκαιρία μεταξύ άλλων και για συμμετοχή της νεολαίας στον αθλητισμό, για εξεύρεση των όποιων θέσεων εργασίας μέσω της ομάδας μας, για τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή λόγω της συμμετοχής μας στην κατηγορία αυτή.

Δυστυχώς όμως με ευθύνη των αρμοδίων για το ποδόσφαιρο, φτάσαμε στα μέσα Σεπτεμβρίου και δεν γνωρίζουμε αν είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αν τελικά προαχθήκαμε στη Football League ή πρέπει να επιστρέψουμε στην ερασιτεχνική κατηγορία,  πού θα αγωνιστούμε, ποιους θα αντιμετωπίσουμε, αν θα πληρωνόμαστε, αν θα έχουμε χρήματα για μας και τις οικογένειες μας και αν κάνουμε καλά που επιλέξαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο! Αναρωτιόμαστε μήπως πρέπει να ψάξουμε για άλλου είδους εργασία, αν και στην πρωταθλήτρια της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης σε ανεργία περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, δύσκολα θα βρούμε άλλη  δουλειά!

Οι αρμόδιοι από το νόμο για την διοργάνωση πρωταθλημάτων,  Λίγκα και ΕΠΟ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν το δράμα μας, με πλήρη απάθεια και αδιαφορία, σα να πρόκειται για ανθρώπους άλλης χώρας ή κατώτερης κατηγορίας! 

Πετάνε τη μπάλα στην κερκίδα, νίπτουν τας χείρας των, αφήνουν τον κρίσιμο χρόνο της προετοιμασίας μας να περνάει χωρίς να πράξουν κάτι και ήδη χάνουμε εργασιακή ικανότητα, ετοιμότητα, εξέλιξη και  μισθούς εδώ και 3 μήνες. Κι έχει ο Θεός μέχρι τα Χριστούγεννα!

Και αναρωτιόμαστε, γιατί η κυβέρνηση ενώ έχει υποσχεθεί, έχει δεσμευτεί από την εποχή της αντιπολίτευσης εξυγίανση και αναδιάρθρωση  κατηγοριών, για δημιουργία ενιαίας 2ης κατηγορίας, τώρα σωπαίνει; Γιατί δεν κάνει το χρέος της, να προστατεύσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το πρωτάθλημα μας; Και από την άλλη γιατί η αντιπολίτευση σωπαίνει; Γιατί δεν ασχολείται με το πρόβλημα; Μήπως επειδή αυτή το δημιούργησε;

Η μόνη λύση κατά την άποψη μας για βιώσιμη διεξαγωγή πρωταθλήματος (όταν μάλιστα, ελέω πανδημίας και όλων όσων αναφέραμε παραπάνω, τα προσδοκώμενα έσοδα θα είναι σχεδόν ανύπαρκτα) είναι η δημιουργία βορείου και νοτίου ομίλου σε ενιαία 2η κατηγορία.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υφυπουργό, την ΕΠΟ και τη SL2-FL, να σεβαστούν τη θέληση της πλειοψηφίας και να προχωρήσουν άμεσα στην αναδιάρθρωση.

Ο χρόνος τελείωσε και είναι ώρα για άμεσες αποφάσεις εντός της εβδομάδας!

Με εκτίμηση,

Οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.