Ενημερωτική σύσκεψη για το «Σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης Πτολεμαΐδας» πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Εορδαίας

6 Απριλίου 2017
12:57

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κάλεσε τις Αστικές Αρχές των οποίων τα Προσχέδια επιλέχθηκαν κατά τη διαδικασία της Φάσης Α’ – Επιλογής των Προσχεδίων ΕΣΣΒΑΑ και συγκεκριμένα του Δήμου Εορδαίας, για την υποβολή των Τελικών Επιχειρησιακών Σχεδίων Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου, ο Δήμος Εορδαίας με τα στελέχη του και τον τεχνικό σύμβουλο, ενημέρωσε τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαίδας για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για την επόμενη πενταετία.
Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και ο Εμπορικός Σύλλογος συζήτησαν και ανέπτυξαν ιδέες και προτάσεις για τον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Πτολεμαίδας.
Η διαβούλευση του ΕΣΒΑΑ συνεχίζεται με την σύσκεψη μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου, των ΝΠΔΔ και επιχειρήσεων του Δήμου και θα ολοκληρωθεί με την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου.

Τα Τελικά ΕΣΣΒΑΑ αφορούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο Προσχέδιο ΕΣΣΒΑΑ, με σκοπό:
• την αποκατάσταση του οικονομικού τους ιστού και τη λειτουργία τους ως μοχλών ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής,
• την αντιστροφή της κοινωνικής και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, ιδίως περιοχών
συγκέντρωσης μειονεκτικών κοινωνικών ομάδων, υποβαθμισμένων εμπορικών κέντρων και
εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών/ βιοτεχνικών/ επαγγελματικών ζωνών,
• την άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης με αναζωογόνηση των
μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ανασυγκρότηση των κοινωνικών υποδομών,
• την προώθηση της σύνδεσης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο αστικό περιβάλλον.

 

Ένα σχόλιο

  • Μία λύση υπάρχει για την περιοχή καρεκλοκένταυροι που τα συμφέροντά σας αλλάζουν κάθε λίγο: Συνένωση των δύο πόλεων (Κοζάνης – Πτολεμαΐδας), δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού δήμου – ΟΡΌΣΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 200.000 και πλέον κατοίκων τα επόμενα 10 έτη, πλήρης απεξάρτηση από την Δ.Ε.Η, δημιουργία προϋποθέσεων οικονομιών κλίμακας, διεκδίκηση επιδοτήσεων και υποδομών ως ένας ενιαίος δήμος, διεκδίκηση κοινοτικών προγραμμάτων,αξιοποίηση και ανάδειξη της πλούσιας αρχαιολογικής ιστορίας του λεκανοπεδίου, διεκδίκηση επαναφοράς του περιβάλλοντος σε πρότερη κατάσταση, δημιουργία ενιαίου πολιτισμικού και αθλητικού περιβάλλοντος, αξιοποίηση του μικροκλίματος της περιοχής για αγροτικές καλλιέργειες με ενιαίο trademark, χειμερινός τουρισμός με 5-6 χιονοδρομικά σε απόσταση λίγων χλμ και άλλα πολλά και άλλα πολλά, κτλ κτλ. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε νέα ανάπτυξη το λεκανοπέδιο, θα κρατήσει τους νέους στην περιοχή και θα σημαίνει την επιβίωση του πολύπαθου αυτού τόπου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.