kozan.gr: Μ. Κουτσοσίμος: “Δεν είναι άριστοι είναι ανίκανοι – Aπο 1 ΟΚΤΩΒΡΗ στον “αέρα” το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι»”

2 Οκτωβρίου 2020
09:13

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης, Μ. Κουτσοσίμος, αναφέρει: “Aπο 1 ΟΚΤΩΒΡΗ στον αέρα το πρόγραμμα  ΒΟΗΘΕΙA ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

-εργαζόμενοι χωρίς συμβάσεις

-χιλιάδες ωφελούμενοι χωρίς φροντίδα
δεν είναι άριστοι είναι ανίκανοι”
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου
Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη στάση και αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Βοήθεια Στο Σπίτι.
Ενώ είχαμε επισημάνει το πρόβλημα από τον Ιούλιο και μας είχαν διαβεβαιώσει ότι έχουν επιληφθεί επί του θέματος και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, δυστυχώς 1η Οκτωβρίου σήμερα 3.000 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΒΣΣ παρευρίσκονται στους φορείς χωρίς όμως να έχουν σύμβαση εργασίας!!!
Η επικείμενη διάταξη της παράτασης είναι ακόμα σε διαβούλευση χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της ψήφισης.
Αυτό συνεπάγεται:
1. Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων
2. Διώξεις εργαζομένων από τους φορείς τους, (ήδη έγιναν) εφόσον δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος της παράτασης
3. Καμία νομική κάλυψη των εργαζομένων σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Παρότι εδώ και μέρες το ΠΣΟ ζήτησε επιτακτικά από το Υπουργείο Εσωτερικών να σταλεί σε πρώτη φάση ,σε όλους τους Δήμους της Χώρας επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο το οποίο να καλύπτει τόσο τους φορείς όσο και τους εργαζόμενους μέχρι τη ψήφιση του νόμου, αυτό δεν έγινε!!!!
Το ΠΣΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ τη στάση αυτή του Υπουργείου και ζητά επειγόντως την άμεση ψήφιση της επικείμενης διάταξης, για τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων αλλά και για την ομαλοποίηση της εργασίας τους!!!

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.